Νέα ερωτηματικά προκύπτουν για την καταστροφική πυρκαγιά – πριν από ένα μήνα – σε εργοστάσιο  παραγωγής  γευμάτων στη Λαμία   μετά  από το  πόρισμα των αρμοδίων υπηρεσιών ότι δεν ανιχνεύθηκαν ύποπτες  ουσίες (βενζίνη κλπ)   σε 20 δείγματα που είχαν ληφθεί  από το εσωτερικό  του χώρου που παραδόθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in   στις σχετικές αναφορές των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.  που προχωρούν  στις σχετικές εξετάσεις αντικειμένων από την καμένη αποθήκη τροφίμων  δεν βρέθηκε μέχρι τώρα οτιδήποτε που να εξηγεί την ταχύτατη επέκταση της φωτιάς  . Κάτι που δημιουργεί νέα δεδομένα στην διερεύνηση  της υπόθεσης και περαιτέρω απορίες.

Τα καταγραφικά  συστήματα των καμερών του εργοστασίου στην εμπρός πλευρά της μονάδας είχαν καταστραφεί από την φωτιά

Με τα αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις αναλύσεις των τηλεφωνικών κλήσεων στον χώρο και τον χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς , στην διευκρίνιση του ρόλου   δύο τουλάχιστον ατόμων που  είχαν εισέλθει στο εργοστάσιο ή βρίσκονταν σε κοντινό σημείο πριν την καταστροφική πυρκαγιά   αλλά και στην πλήρη διακρίβωση της αιτίας  της πυρκαγιάς.

Κι αυτό γιατί φαίνεται να μην επιβεβαιώνεται, από αρχικές τεχνικές αναλύσεις   ότι η πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε την αποθήκη τροφίμων  ξεκίνησε  από τυχαίο βραχυκύκλωμα –πιθανόν στην μπαταρία-   ενός βαν που ήταν παρκαρισμένο   στην είσοδο της αποθήκης.   Με τους υπηρεσιακούς παραγοντες που ερευνούν όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης να μιλούν για αντιφατικά στοιχεία κι αδιέξοδο –τουλάχιστον προς το παρόν- των ερευνών.

Τα  στελέχη της Πυροσβεστικής   είχαν  λοιπόν σοβαρές ενδείξεις ότι  η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 19 Μαίου (σ.σ στην εταιρεία που  είχε κατηγορηθεί  λίγες ημέρες νωρίτερα , για την παράδοση δηλητηριασμένων  μερίδων φαγητού σε μαθητές κι αναμενόταν έλεγχος του ΕΦΕΤ)  προερχόταν από σκόπιμη ενέργεια αγνώστων .

Ανάμεσα σε αυτές ήταν  η  χρονική συγκυρία της, η  εξαιρετικά  γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, η περίεργη   εκκίνηση της  από ένα όχημα που είχε σβησμένη την μηχανή    . Επιπλέον ενδεικτικό στοιχείο   θεωρείται το αίτημα που υποβλήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου   από εκπρόσωπο της εταιρείας σε ασφαλιστική εταιρεία   με την οποία ζητείτο αύξηση της αποζημίωσης σε περίπτωση καταστροφικού συμβάντος από 4,5 σε   έξι εκατομμύρια ευρώ , με επίκληση την  αύξηση της παραγωγής της εταιρείας, τον μεγαλύτερο τζίρο της, την αύξηση των μηχανημάτων της κλπ.

Κι αυτό   ενώ είχε προηγηθεί λίγα 24ωρα νωρίτερα η  αναστάτωση με   την μαζική δηλητηρίαση  από φαγητά που παρήγαγε και προχωρούσε στην διανομή τους.   Χωρίς όμως μέχρι τώρα να υπάρχει  σαφές αποδεικτικό στοιχείο   για εμπρησμό  αφού εκτός από την μη ανακάλυψη  ύποπτης καύσιμης ύλης μέσα στο εργοστάσιο  δεν εντοπίσθηκε  από τις κάμερες στην πίσω πλευρά του εργοστασίου οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση ατόμων .

Σημειώνεται ότι τα καταγραφικά  συστήματα των καμερών του εργοστασίου στην εμπρός πλευρά της μονάδας είχαν καταστραφεί από την φωτιά.

Συμπληρώνεται  ότι στην κατεστραμμένη αποθήκη είχαν βρεθεί ποσότητες ληγμένων τροφίμων . Με  υπευθύνους του εργοστασίου να υποστηρίζουν ότι υπήρχε σχεδιασμός να   επιστραφούν  –με σημαντική πάντως καθυστέρηση-  στις εταιρείες που τους  τα είχαν προμηθεύσει.

Με τους ίδιους εκπροσώπους του εργοστασίου να   αρνούνται   ότι προχώρησαν σε  οποιαδήποτε παράνομη πράξη που σχετίζεται με την καταστροφή  πριν από έναν μήνα.

Με τους   αρμόδιους υπηρεσιακούς  παράγοντες να   συνεχίζουν τις ενδελεχείς έρευνες τους να λύσουν το μυστήριο της εν λόγω πυρκαγιάς  με την αναζήτηση νέων  στοιχείων.