Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Απόστολος Λύτρας: Ποινική δίωξη σε βάρος της πρώην συζύγου του μετά τη μήνυση της νυν συζύγου

Απόστολος Λύτρας: Ποινική δίωξη σε βάρος της πρώην συζύγου του μετά τη μήνυση της νυν συζύγου

Η εισαγγελία διαβίβασε αντίγραφα της δικογραφίας στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα προκειμένου να αποφανθεί εάν παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στον Απόστολο Λύτρα.

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας παραπέμπεται να δικαστεί η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου δικηγόρου για ενδοικογενειακή βία Απόστολου Λύτρα, η οποία συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της η νυν σύζυγος του δικηγόρου.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για απειλή και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σε περίπτωση που η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, αποφανθεί ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι θα προχωρήσει στην ανάκλησή τους και την αντικατάστασή τους με ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα

Παράλληλα, η εισαγγελία διαβίβασε αντίγραφα της δικογραφίας στην οποία φέρεται ως ηθικός αυτουργός ο ήδη κατηγορούμενος Απόστολος Λύτρας στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα η οποία χειρίζεται την υπόθεση προκειμένου να αποφανθεί εάν παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στον κατηγορούμενο και σε θετική περίπτωση να προχωρήσει στην ανάκλησή τους και την αντικατάστασή τους με ένταλμα σύλληψης .

Αντίγραφα της δικογραφίας διαβιβάζονται και στην Εισαγγελία Εφετών για τις περαιτέρω ενέργειες της για τον μηνυόμενο δικηγόρο, συνεργάτη του κ. Λύτρα

Η μήνυση της 37χρονης

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, θύμα του άγριου ξυλοδαρμού, κατέθεσε μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του δικηγόρου καθώς το βράδυ της Τρίτης, εκείνη μπήκε μαζί με μία από τις κόρες της στο σπίτι της 37χρονης στον Γέρακα, με αποτέλεσμα όταν τις είδε η κυρία Πολυζωγοπούλου να τρομοκρατηθεί και να πατήσει το panic button. Στη συνέχεια, η γυναίκα λιποθύμησε, ενώ αμέσως στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και ΕΚΑΒ που μετέφεραν και τις τρεις στο αστυνομικό τμήμα του Γέρακα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κ. Πολυζωγοπούλου, Θέμη Σοφό, χθες βράδυ, παρά το γεγονός ότι αστυνομικός που φύλασσε το σπίτι προσπάθησε να αποτρέψει την πρώην σύζυγο και την κόρη του κ. Λύτρα να μπουν με τα κλειδιά που διέθεταν στον αύλειο χώρο της οικίας, εκείνες, δεν υποχώρησαν και δημιούργησαν επεισόδιο. Μάλιστα όπως αποκάλυψε το in, η 37χρονη φέρεται να πάτησε και το panic button που έχει εγκατασταθεί από τις Αρχές στο κινητό της.

«Δημιουργήθηκε ένταση ακούστηκαν ύβρεις. Ο πατέρας της (σ.σ 37χρονης) βγήκε έξω και  τους οδήγησε προς την έξοδο. Η εντολέας μου λιποθύμησε από την ταραχή της καθώς είναι μια κακοποιημένη γυναίκα από συμπεριφορά που μόνο ως ζωώδες ένστικτο μπορεί να χαρακτηριστεί», τόνισε ο κ. Σοφός σε τηλεφωνική επικοινωνία στο Open. Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος όταν τον κάλεσε η κ. Πολυζωγοπούλου, την καθοδήγησε ώστε να πατήσει το panic button.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Λύτρας αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου καθώς δεν τηρήθηκε η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης, που επέβαλε ο εισαγγελέας. Συγκεκριμένα δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά ούτε να έχει εντάξει την κ. Πολυζωγοπούλου στο γκρουπ στο viber, χωρίς τη θέλησή της, ενώ δεν θα έπρεπε τα συγγενικά του πρόσωπα να μεταβούν στο σπίτι της συζύγου του.

«Δεν παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι»

Από την πλευρά Λύτρα, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα ούτε παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι. Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Πέτρος Πανταζής, δικηγόρος του κ. Λύτρα: «Θέλω να το τονίσω, δεν υπάρχει κανένα απειλητικό μήνυμα και καμία απειλή».

Ο ίδιος υποστήριξε (Action24), ότι δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος από τον Απόστολο Λύτρα καθώς και ότι είχε υπάρξει ενημέρωση για την επίσκεψη στο σπίτι στον Γέρακα της πρώην συζύγου του και δικηγόρου.

«Υπάρχει ένας όρος για τον κ. Λύτρα να μετοικήσει από την κατοικία του και να μην πλησιάζει τη σύζυγο του. Για να μετοικήσει πρέπει να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Υπήρχε επικοινωνία του ετέρου συναδέλφου υπεράσπισης για να μεταβεί η πρώην σύζυγος και η κόρη του για να πάρουν τα πράγματα και προς έκπληξή τους, υποβλήθηκε μήνυση».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024