Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Εξαφάνιση στην Αμοργό: Κατηγορίες κατά των τοπικών αρχών από την σύντροφο του 59χρονου αγνοούμενου τουρίστα

Εξαφάνιση στην Αμοργό: Κατηγορίες κατά των τοπικών αρχών από την σύντροφο του 59χρονου αγνοούμενου τουρίστα

Μετά την εξαφάνιση στην Αμοργό του 59χρονου τουρίστα, αναγκάστηκαν συγγενείς και φίλοι να μεταβούν στο νησί για ν' αναζητήσουν τον άνθρωπό τους όπως λέει η ίδια.

Η σύντροφος του αμερικάνου τουρίστα που αγνοείται για 8η ημέρα στο ελληνικό νησί, ξεσπά κατά της Ελληνικής Αστυνομίας και καταγγέλλει πως δεν κάνει αρκετά ώστε να βρει τον 59χρονο άντρα, αναγκάζοντας την οικογένεια και φίλους του να σπεύσουν στο νησί προκειμένου να οργανώσουν τη δική τους αποστολή διάσωσης. «Είμαι εντελώς αηδιασμένη με τον τρόπο που μας έχουν φερθεί», δήλωσε η Debbie Leshane στην New York Post τη Δευτέρα μετά την εξαφάνιση στην Αμοργό του άτυχου.

«Ο Άλμπερτ υπήρξε ο πρώτος ανταποκριτής από τα 25 του. Όλοι αξίζουν να τους αναζητούν, αλλά αυτός το αξίζει πραγματικά», τόνισε η ίδια.

Σημειώνεται πως ο 59χρονος είναι συνταξιούχος αστυνομικός από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η Leshane ταξίδεψε μέχρι την Ελλάδα μαζί με τον αδελφό του αγνοούμενου συντρόφου της και δύο μέλη της ομάδας έρευνας και διάσωσης της κομητείας του Λος Άντζελες. Μαζί με τρεις ντόπιους φίλους και μέλη της οικογένειάς τους, δημιούργησαν τη δική τους ομάδα αναζήτησης και ξοδεύουν κάθε λεπτό χτενίζοντας τους καυτούς βράχους για να τον βρουν.

«Κυριολεκτικά οι σκλήθρες περνούσαν μέσα από τα παπούτσια μας. Είναι γελοίο, είναι η έβδομη ημέρα και είμαστε κάτι παραπάνω από πανικοβλημένοι», πρόσθεσε η Leshane.

Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

Δήλωσε σοκαρισμένη από τις ελάχιστες προσπάθειες που κατέβαλαν οι τοπικές αρχές για να βρουν τον Άλμπερτ. Είπε ότι σήκωσαν ένα ελικόπτερο στην περιοχή για μόλις δύο ώρες την επομένη της εξαφάνισής του.

Οι φίλοι του ζευγαριού ξεκινούν τις έρευνές τους κάθε μέρα στις 5 το πρωί και τελειώνουν αργά το βράδυ

Οι υποσχέσεις για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σκύλων-ανιχνευτών και περισσότερες έρευνες με ελικόπτερο έμειναν ανεκπλήρωτες.

Μάλιστα, τόσο η ίδια, όσο και ο αδερφός του 59χρονου, προσέφεραν χρήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να πετάξουν κι άλλα ελικόπτερα και να χρησιμοποιηθούν και σκύλοι στην αναζήτηση, ωστόσο τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν.

Η Leshane πιστεύει ότι οι σκύλοι θα είχαν ήδη σώσει τη ζωή του συντρόφου της.

Οι φίλοι του ζευγαριού ξεκινούν τις έρευνές τους κάθε μέρα στις 5 το πρωί και τελειώνουν αργά το βράδυ. Η Leshane είπε πως οι ελληνικές αρχές δεν εργάζονται μετά τη δύση του ηλίου.

Η στάση τους φαίνεται να είναι «ας πάμε για ύπνο και ας αφήσουμε τον Άλμπερτ να κοιμηθεί έξω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξαφάνιση στην Αμοργό: Δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του

Ο 59χρονος πήγε για πεζοπορία το πρωί της Τρίτης (11/6) και δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του,που υπολογιζόταν περίπου στις 12 το μεσημέρι.

Νωρίτερα είχε επικοινωνήσει μέσω μηνυμάτων με τη σύντροφό του. Συγκεκριμένα στις 7:07 το πρωί κάνουν βιντεοκλήση και στη συνέχεια της στέλνει φωτογραφία από την πινακίδα του μονοπατιού που είχε επιλέξει να διανύσει με την εξίσου έμπειρη πεζοπόρο να του απαντά ενθουσιασμένη: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη! Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να κάνουμε μαζί πεζοπορία».

Ήταν και η τελευταία φορά που ο 59χρονος Άλμπερτ επικοινώνησε με τους δικούς του ανθρώπους.

Η τελευταία συνομιλία με τη σύντροφό του

Δείτε τον 59χρονο λίγη ώρα πριν την εξαφάνισή του:

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024