Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Nvidia: Ο κυρίαρχος των ημιαγωγών έγινε η πολυτιμότερη εταιρεία του κόσμου

Nvidia: Ο κυρίαρχος των ημιαγωγών έγινε η πολυτιμότερη εταιρεία του κόσμου

Οι μετοχές του κατασκευαστή ημιαγωγών ανέβηκαν 3,5% στα 135,60 δολάρια, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή του στα 3,336 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η Nvidia έγινε η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο την Τρίτη, εκθρονίζοντας την Microsoft, καθώς οι κορυφαίοι επεξεργαστές της διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στον αγώνα κυριαρχίας γύρω από την αναδυόμενη τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι μετοχές του κατασκευαστή ημιαγωγών ανέβηκαν 3,5% στα 135,60 δολάρια, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή του στα 3,336 τρισεκατομμύρια δολάρια, λίγες μέρες μετά το… προσπέρασμα της Apple και να γίνει η δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρεία.

Η χρηματιστηριακή αξία της Microsoft ήταν 3,325 τρισεκατομμύρια δολάρια καθώς οι μετοχές της υποχώρησαν 0,2%. Η μετοχή της Apple υποχώρησε 1,3%, ανεβάζοντας την αξία της στα 3,278 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η Nvidia κατέχει περισσότερο από το 80% του μεριδίου αγοράς για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, γεγονός

Η μετοχή της Nvidia έχει αυξηθεί περίπου 173% μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με άνοδο περίπου 19% στις μετοχές της Microsoft, με τη ζήτηση για τους κορυφαίους επεξεργαστές της να ξεπερνά την προσφορά. Τεχνολογικοί γίγαντες όπως οι Microsoft, Meta Platforms και Alphabet (Google), ανταγωνίζονται για να αναπτύξουν τις AI ικανότητές τους και να κυριαρχήσουν στην αναδυόμενη τεχνολογία.

Τα κέρδη της Τρίτης ανέβασαν τη μετοχή της Nvidia σε ιστορικό υψηλό και πρόσθεσε πάνω από 103 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της.

Η Nvidia κατέχει περισσότερο από το 80% του μεριδίου αγοράς για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, γεγονός που την καθιστά σημαντικό παίκτη στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Από την πρόβλεψή της για έκρηξη πριν από περίπου ένα χρόνο, η εταιρεία έχει ξεπεράσει σταθερά τις υψηλές προσδοκίες της Wall Street για έσοδα και κέρδη, με τη ζήτηση για τους επεξεργαστές γραφικών της να ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά καθώς οι εταιρείες βιάζονται να ενσωματώσουν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Τα στελέχη της Nvidia δήλωσαν τον Μάιο ότι η ζήτηση για τα τσιπ Blackwell AI θα μπορούσε να ξεπεράσει την προσφορά «καλά το επόμενο έτος». Αυξάνοντας την απήχηση για τη μετοχή της υψηλής αξίας μεταξύ των μεμονωμένων επενδυτών, η Nvidia χώρισε πρόσφατα τη μετοχή της 10 προς ένα, με ισχύ από τις 7 Ιουνίου.

Η αγοραία αξία της εταιρείας επεκτάθηκε από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις εννέα μήνες τον Φεβρουάριο, ενώ χρειάστηκε λίγο περισσότερο από τρεις μήνες για να φτάσει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο.

Οι απότομες αυξήσεις στις προσδοκίες των αναλυτών για τα μελλοντικά κέρδη της Nvidia έχουν ξεπεράσει τα θεαματικά κέρδη μετοχών της, με αποτέλεσμα την πτώση της αποτίμησης των κερδών της μετοχής.

Η Nvidia διαπραγματεύεται με 44 φορές τα αναμενόμενα κέρδη, από 84 φορές τα αναμενόμενα κέρδη πριν από περίπου ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024