Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
YouTube: Πιλοτικό πρόγραμμα κατά της διάδοσης fake news

YouTube: Πιλοτικό πρόγραμμα κατά της διάδοσης fake news

Η ομάδα του YouTube ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρηση.

Δοκιμές για την ανάπτυξη μια νέας λειτουργίας που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της μη διάδοσης ψευδών πληροφοριών και παραπληροφόρησης κάνει το YouTube.

Ο τεχνολογικός κολοσσός στην αναπαραγωγή βίντεο ανακοίνωσε πως η λειτουργία αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν διορθωτικές σημειώσεις. Αυτές οι σημειώσεις θα προωθούνται σε έναν αξιολογητή που θα αποφασίζει στη συνέχεια αν θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί και θα παρουσιάζονται σε πολύ εμφανές σημείο, ακριβώς κάτω από τον τίτλο του βίντεο.

Πρόκειται για μια λειτουργία που θυμίζει πολύ το Community Notes πρόγραμμα του X

Τα πρώτα βήματα της νέας αυτής λειτουργίας γίνονται αποκλειστικά κινητές συσκευές στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα αφορούν περιεχόμενο σε αγγλική γλώσσα.

Τα λάθη ως ευκαιρίες μάθησης

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με μια επιλεγμένη ομάδα με τους συμμετέχοντες να  προσκαλούνται μέσω email ή ειδοποιήσεων στο Creator Studio. Μόνο δημιουργοί με ενεργά κανάλια σε καλή κατάσταση θα μπορούν να συμμετέχουν. Σύμφωνα με το YouTube, οι θεατές στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να βλέπουν αυτές τις σημειώσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Το YouTube προκειμένου να προλάβει τυχόν αστοχίες αναγνωρίζει πως στο αρχικό στάδιο πιθανότατα θα υπάρξουν ζητήματα προς επίλυση. Ωστόσο, θεωρεί όλα τα λάθη ως ευκαιρίες για μάθηση και βελτίωση του συστήματος. Μάλιστα, επισημαίνει ότι οι αξιολογήσεις των χρηστών σχετικά με τη χρησιμότητα των σημειώσεων θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση του αλγορίθμου που θα καθορίζει ποιες σημειώσεις θα προστίθενται στα βίντεο.

«Ανυπομονούμε να λάβουμε ανατροφοδότηση»

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία, επισημαίνει ότι ο αλγόριθμος θα είναι βασισμένος στη «γεφύρωση», αφού σχεδιάζεται ειδικά έτσι ώστε να εντοπίζει τις σημειώσεις που είναι χρήσιμες από διαφορετικές οπτικές γωνίες, ενισχύοντας τη συνολική ακρίβεια και την αξιοπιστία των πληροφοριών που φτάνουν στους τελικούς χρήστες.

«Με αυτή τη λειτουργία θα εξερευνήσουμε νέους τρόπους για να κάνουμε το περιεχόμενο ακόμα πιο δυναμικό και μοναδικό. Ανυπομονούμε να λάβουμε ανατροφοδότηση από τους θεατές, τους συντελεστές και τους δημιουργούς τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, καθώς εργαζόμαστε για την υποστήριξη της ποιότητας των πληροφοριών συνολικά στην πλατφόρμα» αναφέρει το YouTube.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024