Όσοι είμαστε λάτρεις των αυτοκινήτων και της αδρεναλίνης, δεν χάνουμε με τίποτα τις συναντήσεις που μας δίνουν τη δυνατότητα να βιώσουμε νέες, συναρπαστικές οδηγικές εμπειρίες, να βρεθούμε πρώτοι πίσω από τo τιμόνι προηγμένων οχημάτων που υπόσχονται πως με τις κορυφαίες τεχνολογίες τους θα αναβαθμίσουν τις μελλοντικές διαδρομές μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, δεν γίνεται να λείπουμε από το roadshow που διοργανώνει η Audi, η οποία μέσα από την εκδήλωση Audi driving days μας δίνει την ευκαιρία να δούμε και να οδηγήσουμε τα ξεχωριστά μοντέλα της. Το Audi driving days φιλοξενείται σε εξουσιοδοτημένους εμπόρους της Audi ανά την Ελλάδα και θα διαρκέσει έως και τις 5 Ιουλίου. Εκεί, μας περιμένει ένας μεγάλος στόλος αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων το Α1 allstreet, το αμιγώς ηλεκτρικό Q4 e-tron, τα δημοφιλή SUV Q2, Q3, Q5, Q8, καθώς και άλλα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, dream cars που θα μας εντυπωσιάσουν.

Βέβαια, το καλύτερο δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός πως με αφορμή το συγκεκριμένο event, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα, θα συνεχιστεί στην Κοζάνη, τις Σέρρες, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Ρόδο, οι παρευρισκόμενοι θα θαυμάσουμε από κοντά το πρώτο, ολοκαίνουργιο Audi A3 allstreet, το premium crossover που μόλις ήρθε στην Ελλάδα. Ναι, οι Audi driving days έχουν ξεκινήσει και μας προσκαλούν σε ένα πρωτόγνωρο «ταξίδι» οδηγικής απόλαυσης, το οποίο μας φέρνει πίσω από το τιμόνι του επόμενού μας Audi!

Μία off-road εμφάνιση που συνδυάζει την ευελιξία ενός hatchback και τις δυνατότητες ενός SUV

Παρότι οι συστάσεις για το πολυαναμενόμενο Audi A3 allstreet είναι περιττές, έχει σημασία να αναφέρουμε πως είναι το ιδανικό όχημα για όσους αγαπούν τη σπορ αισθητική, την πρακτικότητα και τη σταθερότητά του, δηλαδή για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα καθαρόαιμα SUV. Ωστόσο, η διαφορά που κάνει το συγκεκριμένο όχημα να ξεχωρίζει είναι πως διαθέτει την ευελιξία ενός hatchback, παραμένοντας ένα premium crossover μοντέλο κατηγορίας C.

Το Audi A3 allstreet έχει ένα εντυπωσιακό, off road αμάξωμα με εξωστρεφή σχεδιασμό που μαγνητίζει τα βλέμματα στο πέρασμά του, έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και με την εμφάνισή του αντανακλά το υψηλό επίπεδο άνεσης που προσφέρει στον οδηγό και τους συνεπιβάτες του. Πιο συγκεκριμένα, εξαιτίας της ψηλής οροφής και της ελαφρώς υπερυψωμένης θέσης των καθισμάτων προσφέρει αυξημένη άνεση κατά την επιβίβαση αλλά και την αποβίβαση, καθώς και καλύτερη ορατότητα.

Στο εσωτερικό παρουσιάζονται σημαντικές αναβαθμίσεις, από τη σχεδίαση του επιλογέα ταχυτήτων και τους αεραγωγούς, μέχρι τα διακοσμητικά υφασμάτινα ένθετα και τον φωτισμό. Επίσης, ο compact επιλογέας ταχυτήτων, δίνει στον οδηγό τον απόλυτο έλεγχο του αυτόματου κιβωτίου S tronic, διαθέτει επίσης νέα εμφάνιση και χάρη στην επίπεδη σχεδίασή του, ενσωματώνεται άψογα στην κεντρική κονσόλα.

Σχετικά με τα συστήματα υποβοήθησης, δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για ένα όχημα που προσφέρει υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Αυτό οφείλεται στο Audi pre sense front, δηλαδή το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και υποβοήθησης στροφής, στο σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας που εξυπηρετεί στην αποφυγή ατυχημάτων με άλλους χρήστες του οδικού δικτύου, καθώς και στο adaptive cruise assist, το οποίο βοηθά στον διαμήκη και πλευρικό έλεγχο, ενώ συμπληρώνεται από μια λειτουργία υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας που ενισχύει την άνεση του οδηγού.

Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, το A3 allstreet διαθέτει ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+, οθόνη αφής 10,1 ιντσών μαζί με το Audi virtual cockpit, μία ασύρματη θέση φόρτισης smartphone και δύο θύρες φόρτισης USB-C που βρίσκονται μπροστά στην κεντρική κονσόλα. Μάλιστα, πρόκειται για ένα μοντέλο ψηφιακό και συνδεδεμένο -χάρη σε πολυάριθμες υπηρεσίες συνδεσιμότητας, λειτουργίες κατά παραγγελία (on demand) και ένα store για κατεβάσματα εφαρμογών (app).

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το Audi A3 allstreet διατίθεται προς το παρόν στην έκδοση 35 TFSI, με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 110 kW (150 ίππους) και συνδυάζεται με επτατάχυτο S tronic και ήπια υβριδική τεχνολογία. Προς το τέλος της χρονιάς αναμένεται να ακολουθήσουν δύο ακόμα εκδόσεις. Η πρώτη θα είναι με σύστημα μετάδοσης plug-in hybrid και συνδυαστική ισχύ 204 ίππων, ενώ η δεύτερη με δίλιτρο κινητήρα, TFSI, απόδοσης 204 ίππων και τετρακίνηση.

Ας μην χάνουμε άλλο χρόνο, λοιπόν! Το Audi A3 allstreet μας περιμένει ήδη να το οδηγήσουμε σε έναν από τους εξουσιοδοτημένους εμπόρους της Audi στην Αθήνα, ενώ πολύ σύντομα θα βρίσκεται σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας με αφορμή την εκδήλωση Audi driving days, η οποία μας φέρνει πίσω από το τιμόνι του επόμενού μας Audi!