Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη φορά στο camping: Ένας σύντομος οδηγός επιβίωσης

Πρώτη φορά στο camping: Ένας σύντομος οδηγός επιβίωσης

Εάν φέτος σκοπεύετε να δοκιμάσετε να κάνετε camping για πρώτη φορά, εδώ θα βρείτε όλα όσα θα χρειαστείτε για να το απολαύσετε στο έπακρο.

Εάν δεν έχετε ακόμα δοκιμάσει να κάνετε camping, φέτος ήρθε η στιγμή να το τολμήσετε. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που προσφέρει άμεση επαφή με την φύση, αναζωογόνηση και χαλάρωση, δίχως περιττά έξοδα.

Για να τα καταφέρετε το μόνο που θα χρειαστείτε, εκτός από όρεξη για περιπέτεια και εξερεύνηση, είναι λίγη οργάνωση.

Όσα θα χρειαστείτε στο camping

Για να σας βοηθήσουμε συγκεντρώσαμε όλα όσα θα χρειαστείτε για το camping, τα οποία θα βρείτε, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR ενώ θα τα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεστε.

Μάλιστα, θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Πιο συγκεκριμένα, από την λίστα σας δεν πρέπει να λείπουν:

Σκηνή

Χωρίς σκηνή, δεν μπορείτε να πάτε πουθενά, αφού θα αποτελέσει το σπίτι σας για τις ημέρες των διακοπών σας. Οι παράγοντες που θα πρέπει να εξετάσετε προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη περιλαμβάνουν το μέγεθος, την εποχή αλλά και την συχνότητα της χρήσης της.

Έχετε κατά νου ότι κάθε άτομο θα έχει μαζί του τουλάχιστον μία αποσκευή και εκ τούτου θα χρειαστείτε έξτρα χώρο για να χωρέσουν όλα τα πράγματα μέσα στην σκηνή. Αυτό σημαίνει ότι εάν για παράδειγμα είστε μια παρέα τριών ατόμων, τότε ίσως είναι καλύτερο να επενδύσετε σε μια σκηνή τεσσάρων.

Υπόστρωμα ή στρώμα

Για να μην σας ενοχλεί το σκληρό έδαφος και για να αποφύγετε να ξυπνήσετε πιασμένοι την πρώτη μέρα στο camping, θα χρειαστείτε είτε ένα φουσκωτό στρώμα ύπνου είτε ένα υπόστρωμα.

Τα φουσκωτά στρώματα αποτελούν καλύτερη επιλογή για τους αρχάριους, καθώς προσφέρουν έξτρα άνεση όσο είστε ξαπλωμένοι, καταλαμβάνουν όμως περισσότερο χώρο.

Τα υποστρώματα από την άλλη πρόκειται για μια πιο πρακτική λύση ενώ ορισμένα από αυτά διαθέτουν και μαξιλάρι για να μην χρειαστεί να κουβαλάτε έξτρα.

Εάν θέλετε να αποφύγετε τυχόν απρόοπτα, μπορείτε να επιλέξετε ένα με αδιάβροχη επένδυση για να είστε καλυμμένοι ακόμα και σε περίπτωση βροχής.

Φυσικά για να ολοκληρωθεί το «κρεβάτι» σας για τις μέρες που θα κάνετε camping, θα χρειαστείτε και ένα sleeping bang για άνετο ύπνο.

Ένας υπνόσακος δύο εποχών εκτός από ελαφρύς κατά την μεταφορά, είναι ιδανικός γιατί μπορείτε να τον ανοίξετε εάν ζεσταθείτε ή να τον γυρίσετε ανάποδα μετατρέποντάς τον σε απλή κουβέρτα.

Η τελική σας επιλογή θα εξαρτηθεί φυσικά από τις καιρικές συνθήκες στον προορισμό που σκοπεύετε να κατασκηνώσετε, τόσο κατά τις πρωινές όσο φυσικά και κατά τις βραδινές ώρες.

Απαραίτητα αξεσουάρ

Όπως είπαμε, camping σημαίνει επαφή με την φύση και όπως είναι λογικό θα περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας εκτός σκηνής. Ειδικά εάν επιλέξετε να κατασκηνώσετε σε παραλία, τότε από τον εξοπλισμό της σκηνής σας δεν θα πρέπει να λείπει ένα σκίαστρο.

Μπορείτε να το τοποθετήσετε δίπλα από την σκηνή, στερεώνοντάς το καλά ή να το έχετε μαζί σας σε κάθε σας εξόρμηση για να προστατεύεστε από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου.

Εξίσου πολύτιμες είναι και οι καρέκλες παραλίες, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να χαλαρώνετε όσο διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο ή όσο ακούτε μουσική, παρέα με τους φίλους σας.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα πτυσσόμενο καρεκλάκι, το οποίο θα είναι εύκολο, πρακτικό και ελαφρύ στην μεταφορά, ώστε να το έχετε πάντα μαζί σας ή μια καρέκλα σκηνοθέτη που μπορείτε να έχετε σε μόνιμη βάση δίπλα στην σκηνή σας.

Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να μεριμνήσετε και για τον φωτισμό όσο κάνετε camping.

Μετά την δύση του ηλίου θα χρειαστείτε φως τόσο εντός όσο και εκτός σκηνής. Τα φανάρια LED  είναι ιδανική επιλογή καθώς δίνουν το απαραίτητο φως επιτρέποντας ταυτόχρονα την ελευθερία κινήσεων, αφού μπορείτε να τα κρεμάσετε ή να τα τοποθετήσετε στο έδαφος.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024