Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Σαλαμίνα χρειάζεται βοήθεια

Η Σαλαμίνα χρειάζεται βοήθεια

Το in δημοσιεύει φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν συμβεί το κακό.

Έκκληση απευθύνει ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος προς την Πολιτεία, προκειμένου να προστατεύσει το νησί που κινδυνεύει σύμφωνα με όσα δήλωσε στο in αποκλειστικά, από τους σωρούς ξερόχορτων που έχουν μαζευτεί σε διάφορα σημεία του νησιού.

Ο Γιώργος Παναγόπουλος, μέσω του in κάνει έκκληση πριν να είναι αργά προς όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν και κυρίως την Πολιτεία που νομοθετεί, να δοθεί λύση. Τι δήλωσε αποκλειστικά στο in:

«Σύμφωνα με το άρθρο 53Α του Ν 4662/2020 (ΦΕΚ Α΄ 27/7.2.2020) όπως προστέθηκε με το άρθρο 31 του Ν 5075/2023 (ΦΕΚ Α’ 206/12.12.2023) οι ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται να προβαίνουν σε καθαρισμό των οικοπέδων τους και να υποβάλουν, ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας, υπεύθυνη δήλωση.

Στην Σαλαμίνα όπως και σε πολλούς άλλους Δήμους με παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως τα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού η εφαρμογή του νόμου αυτού έχει ως συνέπεια ιδιοκτήτες χιλιάδων οικοπέδων να σπεύδουν τους τελευταίους μήνες και να καθαρίζουν τα οικόπεδα τους.

Ωστόσο, λόγω του αυξημένου κόστους αυτής της εργασίας δεν μεταφέρονται τα υπολείμματα πρασίνου σε χώρο αδειοδοτημένο από Δήμο που υποδέχεται τα υπολείμματα αυτά δωρεάν αλλά βρίσκονται στους δρόμους, σε κοντινά οικόπεδα, ακόμη και κοντά σε δασικές περιοχές.
Έτσι σχηματίζονται τεράστιοι όγκοι κλαδιών και ξερών χόρτων που αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για πυρκαγιά.
Οι Δήμοι αδυνατούν με τα δικά τους μέσα να καθαρίζουν εγκαίρως τις περιοχές από αυτούς τους τεράστιους όγκους που συνεχώς αυξάνονται.
«Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι άμεσος»

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι άμεσος! Δεν αρκούν τα καθαρισμένα οικόπεδα για να αποφύγουμε τις πυρκαγιές, όταν όλες αυτές οι ποσότητες κλαδιών και ξερών χόρτων βρίσκονται στους δρόμους.
 
Είναι αναγκαία η ενίσχυση του έργου των Δήμων να μπορέσουν να απομακρύνουν τα υπολείμματα των καθαρισμών πριν είναι πολύ αργά. Οι Δήμοι παλεύουν κάνοντας υπερπροσπάθεια, όμως χρειάζονται βοήθεια πριν είναι πολύ αργά»!
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Σαλαμίνα υπολογίζονται πάνω από δέκα χιλιάδες τα οικόπεδα. Το δε προσωπικό του Δήμου Σαλαμίνας στο τομέα της καθαριότητας είναι 60 άνθρωποι.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του in ο δήμαρχος Σαλαμίνας έχει ζητήσει βοήθεια από όλους τους χωματουργούς που έχουν μηχανήματα στο νησί αλλά και από άλλους δήμους. Παρότι προς τιμήν τους άπαντες έσπευσαν να βοηθήσουν η κατάσταση είναι αυτή που αποτυπώνουν οι φωτογραφίες. Τι άλλο να κάνει ο δήμαρχος;

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024