Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μανώλης Χριστοδουλάκης: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο - Εκλογή προέδρου το φθινόπωρο

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Εκλογή προέδρου το φθινόπωρο

Σε τεταμένο κλίμα η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ με αίτημα για «συντεταγμένη διαδικασία εκλογής προέδρου το φθινόπωρο».

Παραμένει στο τραπέζι το αίτημα για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ με τον πρώην Γραμματέα του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη, Μανώλη Χριστοδουλάκη, να κρίνει αναγκαία «την πολιτική επανεκκίνηση της παράταξης» ζητώντας τη «συντεταγμένη διαδικασία εκλογής προέδρου το φθινόπωρο».

Κάλεσε μάλιστα σε ένα «συνέδριο χάραξης πολιτικής και εκλογής οργάνων, ως εφαλτήριο της πολιτικής διεύρυνσης του χώρου. Με απόφαση προέδρου, όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας».

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη αναφερόμενος στο θέμα των διαγραφών που άνοιξε ο Νίκος Ανδρουλακης φέρεται να είπε πως «η ενότητα δεν κατακτιέται και δεν σφυρηλατείται με διαγραφές» ενώ μιλώντας για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως «η τεχνική, αριθμητική και διαδικαστική συζήτηση που σχετικοποιεί τον πήχη για να υποκειμενικοποιήσει την επιτυχία ή αποτυχία του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, υποτιμά την ιστορία της παράταξης, τον κρίσιμο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σήμερα, και κυρίως την προοπτική της».

«Η θεσμική λειτουργία του κόμματος απαξιώθηκε»

Αναρωτήθηκε αν το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, γεννά προσδοκία στα μέλη μας, στη βάση μας και στον προοδευτικό κόσμο ότι μπορούμε δυνητικά να αποτελέσουμε φορέα αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών; για να απαντήσει ο ίδιος «δυστυχώς η απάντηση είναι όχι, αυτό αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα και δημιουργεί συνθήκες πολιτικού εγκλωβισμού».

Από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δεν ξέφυγε και ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος μιλώντας για απαξίωση.

«Η θεσμική λειτουργία του κόμματος απαξιώθηκε. Ελάχιστες γόνιμες συνεδριάσεις των οργάνων, στελέχη που περιθωριοποιήθηκαν, οι θέσεις μας σε κρίσιμα νομοσχέδια δεν συζητήθηκαν στα κομματικά όργανα, το κόμμα πήρε τη μορφή ενός κλειστού σχηματισμού, που δεν ενέπνευσε τη συμμετοχή, τη διαβούλευση, τη συνδιαμόρφωση», φέρεται να είπε.

Ως προς το σήμερα, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ανέφερε πως «Είναι αυτονόητη αναγκαιότητα η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης, η διεύρυνση του πολιτικού μας χώρου. Απαιτείται συμπαγές πολιτικό αφήγημα, αυτοπεποίθηση στις ιδέες και στα στελέχη μας, μακριά από οποιαδήποτε φοβικότητα. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες».

  • Στη συνεδρίαση σκληρή κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη άσκησε ο Πέτρος Ευθυμίου. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «άμεση προσφυγή στις κάλπες για νέο restart».
  • «Πυρά» προς την ηγεσία και από τον Θεόδωρο Μαργαρίτη που είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δείχνει την εικόνα ενός γερασμένου κόμματος, χαρακτηρίζοντάς το ως ΚΚΕ του Κέντρου.
  • Για δύο αρνητικά δεδομένα σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έκανε λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη. Το πρώτο η αποχή και το δεύτερο η περιορισμένη άνοδος του ΠΑΣΟΚ παρά την κατάρρευση της ΝΔ και την περαιτέρω υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024