Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Νιγρίτα: Στον εισαγγελέα ο 30χρονος που προκάλεσε τη φωτιά - «Εγκληματική η αμέλεια», λέει ο Κικίλιας

Νιγρίτα: Στον εισαγγελέα ο 30χρονος που προκάλεσε τη φωτιά – «Εγκληματική η αμέλεια», λέει ο Κικίλιας

Ο 30χρονος ομολόγησε ότι ενώ εκτελούσε γεωργικές εργασίες, προκάλεσε την επικίνδυνη πυρκαγιά στη Νιγρίτα Σερρών και συνελήφθη

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου ο 30χρονος που προκάλεσε λόγω αμέλειας τη μεγάλη πυρκαγιά στη Νιγρίτα Σερρών.

Ο 30χρονος ομολόγησε ότι ενώ εκτελούσε γεωργικές εργασίες, προκάλεσε την επικίνδυνη πυρκαγιά και συνελήφθη.

Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως «ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί και η αμέλεια συνιστά εγκληματική ενέργεια. Σήμερα και τις επόμενες ημέρες, η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και κυρίως σφοδροί άνεμοι με ριπές που θα φτάνουν έως 8 μποφόρ θα έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και η πιο μικρή φωτιά να εξελίσσεται αστραπιαία σε πύρινο μέτωπο. Εφιστώ την προσοχή όλων».

Το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια:

Σημειώνεται ότι η φωτιά ξέσπασε χθες Τρίτη το πρωί και λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε μεγάλες διαστάσεις προκαλώντας την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 100 πυροσβέστες, 29 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε για την πυρκαγιά λίγο πριν τις 12:00 με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Μέχρι και το απόγευμα όμως, όχι μόνο δεν υπήρξε εικόνα βελτίωσης, αλλά οι φλόγες επεκτάθηκαν καίγοντας μεγάλη έκταση σε αγροτοδασική περιοχή.

Ωστόσο, λίγο πριν τις 21.00 προτού αποχωρήσουν αναγκαστικά τα εναέρια μέσα, νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024