Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Παναθηναϊκός μέσα σε 12 μήνες έφτιαξε την πληρέστερη περιφέρεια στην Ευρώπη (vids)

Ο Παναθηναϊκός μέσα σε 12 μήνες έφτιαξε την πληρέστερη περιφέρεια στην Ευρώπη (vids)

Πώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε μέσα σε έναν χρόνο περίπου να δημιουργήσει μια «τρομακτική» περιφέρεια, με αποκορύφωμα την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν...

Ο Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι έκανε μία τεράστια επένδυση, έφερε στην άκρη του πάγκου του τον Εργκίν Αταμάν και άλλαξε όλο το ρόστερ του σχεδόν, σε μία προσπάθεια να επιστρέψει στην κορυφή στην Ελλάδα, αλλά και στα Final Four της Euroleague.

Έναν χρόνο μετά τον περσινό σχεδιασμό, οι πράσινοι ξεπέρασαν ακόμη και τις δικές τους προσδοκίες, έζησαν μια ονειρεμένη σεζόν και πλέον είναι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, μετά από ένα απίστευτο «finish» στη χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός «παρέδωσε» μαθήματα σχεδιασμού μέσα σε 12 μήνες

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει ρίξει το βάρος στον μεταγραφικό του σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, τα «κουκιά» όμως είναι μετρημένα, μιας και πέρσι δημιούργησε ένα σύνολο που ουσιαστικά φέτος χρειάζεται 2-3 «πινελιές» για να «εκτοξευτεί». Και τη μία εξ αυτών την πραγματοποίησε.

Το τριφύλλι συμφώνησε σε όλα με τον Λορέντζο Μπράουν και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον ανακοίνωσε με… ιδιαίτερο τρόπο μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, στο πρώτο «μπαμ» του καλοκαιριού.

Ο Αμερικανός γκαρντ, που αγωνίζεται με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Ισπανίας αποχωρεί από τη Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε 600.000 buy out στην ομάδα του λαού και δίνει περίπου 2.000.000 τον χρόνο στον ίδιο σε ένα σπουδαίο deal.

«Τρομάζει» η περιφέρεια του Παναθηναϊκού

Οι πράσινοι φέρνουν αναμφίβολα έναν από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και ο Εργκίν Αταμάν θα έχει στα χέρια του, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο την πληρέστερη περιφερειακή γραμμή στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός εκτός από τον Λορέντζο έχει «δεμένους» για τη νέα σεζόν τους Κώστα Σλούκα, Κέντρικ Ναν, Τζέριαν Γκραντ, Μάριους Γκριγκόνις, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, αλλά και τον Δημήτρη Μωραϊτη και προκαλεί… τρόμο. Ο Λούκα Βιλντόζα είναι θέμα χρόνου να αποτελέσει παρελθόν, αφού δεν ταίριαξε, όμως έρχεται ένας τοπ επιπέδου παίκτης, που είναι εκτός των άλλων και το βασικό γκαρντ της εθνικής ομάδας της Ισπανίας.

Ο Λορέντζο Μπράουν τη φετινή σεζόν είχε 12 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ μέσο όρο με 44.1% στα τρίποντα σε 22 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και 13.2 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 6.1 ασίστ μέσο όρο με 34.5% στα τρίποντα σε 29 λεπτά συμμετοχής στην Euroleague.

Ο Λορέντζo έρχεται να προστεθεί σε ένα ρόστερ εξαιρετικό, ενώ αναμένεται να γίνουν στοχευμένες 1-2 κινήσεις που θα ανεβάσουν κι άλλο επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, αυτή η περιφέρεια που έχει φτιάξει ο Παναθηναϊκός εντυπωσιάζει.

Αρκεί να δει κανείς μόνο τα στατιστικά του καθενός ξεχωριστά για να αντιληφθεί την ποιότητα που έχει ο Παναθηναϊκός στις θέσεις «1» και «2», ενώ υπό προϋποθέσεις θα παίζει αρκετά και με τρεις γκαρντ στα παιχνίδια του τη νέα σεζόν.

Ο Κώστας Σλούκας, που πήρε όλα τα βραβεία MVP φέτος, έχει 12,7 πόντους μέσο όρο στη Euroleague και 5,6 ασίστ, ο Κέντρικ Ναν έχει 16 πόντους και 3 ασίστ, ο Τζέριαν Γκράντ έχει 8,6 πόντους, 3,5 ασίστ, αλλά και πολλές ακόμη δουλειές στο παρκέ, ενώ ο Μάριους Γκριγκόνις είχε μέσο όρο 9,1 πόντους και 1,9 ασίστ. Αν προσθέσει κανείς τους Παπαπέτρου (5,6 πόντους), Μωραϊτη (1,6 πόντους) και Καλαϊτζάκη (2,1 πόντους) ο Παναθηναϊκός έχει γκαρντ και περιφέρεια για όλα τα γούστα…

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως ο Παναθηναϊκός την περσινή σεζόν έβαζε μέσο όρο 82,5 πόντους ανά παιχνίδι στη Euroleague. Φέτος μόνο με την απόκτηση του Λορέντζο οι πράσινοι, αν συμψηφίσει κανείς τα ατομικά στατιστικά της περιφερειακής τους γραμμής, έχουν 64 πόντους από τους Σλούκα, Μπράουν, Ναν, Γκραντ, Γκριγκόνις και Παπαπέτρου και μοιάζουν ασταμάτητοι.

Από εκεί και πέρα, είναι ανοιχτό και το σενάριο να προστεθεί ακόμη ένα παίκτης που αγωνίζεται κυρίως στο «3», όμως μετά τον Μπράουν προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση στους σέντερ.

Το «depth chart» του Παναθηναϊκό στην περιφέρεια

Πόιντ γκαρντ: Λορέντζο Μπράουν, Κώστας Σλούκας, Δημήτρης Μωραϊτης
Σούτινγκ γκαρντ: Κέντρικ Ναν, Τζέριαν Γκραντ, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης
Σμολ φόργουορντ: Μάριους Γκριγκόνις, Ιωάννης Παπαπέτρου

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024