Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία – Ουγγαρία 2-0: «Καθάρισαν» Μουσιάλα και Γκουντογκάν (vids)

Γερμανία – Ουγγαρία 2-0: «Καθάρισαν» Μουσιάλα και Γκουντογκάν (vids)

Η Γερμανία νίκησε με 2-0 την Ουγγαρία κι έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Euro 2024.

«Ραντεβού» στα νοκ-άουτ του Euro 2024 έδωσε η Γερμανία.

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν επικράτησε με 2-0 της μαχητικής Ουγγαρίας, έκανε το «2 στα 2» στον πρώτο όμιλο και πλέον ετοιμάζεται για την φάση των «16».

Μουσιάλα και Γκουντογκάν τα γκολ για τους Γερμανούς. Πάλεψαν οι Μαγυάροι, όμως γνώρισαν την δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμα ματς και πλέον η πρόκριση στην επόμενη φάση μοιάζει απίθανη.

Οι Ούγγροι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση της MHPArena της Στουτγκάρδης, προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν τους οικοδεσπότες. Η Γερμανία απείλησε πρώτη με το σουτ του Χάβερτς, το οποίο εξουδετέρωσε ο Γκούλατσι στο 11′, ενώ στην επόμενη φάση η «νάτιοναλμανσαφτ» βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γκουντογκάν, εκμεταλλεύτηκε το σοβαρό λάθος του Όρμπαν στην μικρή περιοχή, ο μέσος της Μπαρτσελόνα έστρωσε στον Μουσιάλα, κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 26’ οι Μαγυάροι «άγγιξαν» το 1-1, όταν από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σομποσλάι, ο Νόιερ έκανε απίθανη επέμβαση κι εν συνεχεία ο Μπόλα από κοντά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά, δίνοντας την ευκαιρία στον γκολκίπερ της Μπάγερν να αποκρούσει ξανά.

Ο Μουσιάλα είχε… κέφια και στο 44’ έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν το τελείωμά του απ’ το όριο της περιοχής πέρασε ελάχιστα δίπλα απ’ τα δοκάρια του Γκουλάτσι, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νόιερ κράτησε ξανά «όρθια» τη Γερμανία σε γυριστή κεφαλιά του Μπόλα. Στην εξέλιξη της φάσης το γκολ του Σαλάι ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί πήραν ξανά τον έλεγχο από νωρίς και στο 55’ είχαν διπλή ευκαιρία, όμως ο Γκουλάτσι αντέδρασε εξαιρετικά τόσο στην επικίνδυνη σέντρα του Γκουντογκάν, όσο και στο σουτ του Κρόος απ’ το όριο της περιοχής.

Στο 60’ οι Ούγγροι «άγγιξαν» ξανά την ισοφάριση με την κεφαλιά του Βάργκα, από την σέντρα του Σαλάι, που «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ. Κι αφού απέφυγαν τη «ζημιά» οι Γερμανοί στην συγκεκριμένη φάση, βρήκαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» τη δεύτερη νίκη τους επτά λεπτά μετά (67’) με τον αρχηγό τους Ιλκάι Γκουντογκάν. Από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Μίτελσταντ γύρισε την κατάλληλη στιγμή απ’ τα αριστερά προς την «καρδιά» της ουγγρικής άμυνας κι ο Γκιντογκάν έκανε με συρτό πλασέ το 2-0.

Από εκεί και πέρα η Γερμανία έκανε ότι… ήθελε στο γήπεδο απέναντι στους απογοητευμένους Ούγγρους με τον Γκουλάτσι να διατηρεί το σκορ στο όριο του 2-0, χάρις στη μεγάλη επέμβασή του στο σουτ του Σανέ στο 75’. Στο 90′ ο Κίμιχ έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Όρμπαν, στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα.

Οι ενδεκάδες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Μίτελστεντ, Ρίντιγκερ, Τα, Άντριχ (72’ Τσαν), Κρόος, Μουσιάλα (72’ Φίριχ), Γκιντογκάν (84′ Ουντάβ), Βιρτς (58’ Φίλκρουγκ), Χάβερτς (58’ Σανέ)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Ντάρνταϊ, Κερκέζ (75’ Άνταμ), Μπόλα (75’ Ζ.Νάγκι), Φιόλα, Ορμπάν, Σέφερ, Α.Νάγκι (62’ Κλαϊνχάιλσερ), Σάλαϊ (87′ Τσόμποθ), Σομποσλάι, Βάργκα (87′ Γκάζνταγκ)

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024