Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σκωτία – Ελβετία 1-1: Βαθμός – χρυσάφι για την ομάδα του Γιακίν (vid)

Σκωτία – Ελβετία 1-1: Βαθμός – χρυσάφι για την ομάδα του Γιακίν (vid)

«Αγκαλιά» με την πρόκριση οι Ελβετοί, «ζωντανοί» οι Βρετανοί.

«Χορταστική» ισοπαλία της «Ράιν Ένερτζι Στάντιον» της Κολωνίας. Η Σκωτία μπορεί να προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Σαρ (13′), όμως ο Σακίρι με ένα απίθανο γκολ ισοφάρισε με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Euro 2024.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Μουράτ Γιακίν είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στα νοκ-άουτ αφού πλέον έχει 4 βαθμούς, ούσα δεύτερη πίσω από την Γερμανία που έχει 6.

Ελπίζουν ακόμα οι Βρετανοί που θέλουν νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ουγγαρία.

Το ματς είχε από την αρχή γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ από τα πρώτα λεπτά. Στο 13ο λεπτό σε μία αντεπίθεση της Σκωτίας, ο ΜακΤόμινεϊ έπιασε ένα ακίνδυνο σουτ που ήταν έτοιμος να εξουδετερώσει εύκολα ο Ζόμερ. Όμως μπροστά του βρισκόταν ο Φαμπιάν Σαρ, ο οποίος αντανακλαστικά άπλωσε το δεξί του πόδι, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Το αυτογκόλ αυτό έδωσε άλλη εικόνα στον αγώνα, με τους Ελβετούς να ασκούν έντονη πίεση προσπαθώντας να απαντήσουν άμεσα, αλλά τους παίκτες του Κλαρκ να αμύνονται αποτελεσματικά. Μέχρι που ανέλαβε δράση ο άνθρωπος των «μεγάλων στιγμών». Μετά από λάθος του Ράλστον, η μπάλα στρώθηκε στον Σακίρι ο οποίος με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, ισοφάρισε στο 26΄.

Στο 32΄ μετά από έξοχο συνδυασμό, ο Εντόι βρέθηκε απέναντι στον Γκαν, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ δύσκολη επέμβαση. Το ματς διατήρησε το γρήγορο ρυθμό, αφού οι Σκωτσέζοι γνώρισαν ότι μόνο με νίκη θα διατηρούσαν ελπίδες πρόκρισης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ελβετοί ήταν πολύ επικίνδυνοι τις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές , πάλι ο Εντόι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γκαν, αλλά πλάσαρε άουτ στο 59΄. Στη φάση εκείνη η Σκωτία έχασε και τον Κίραν Τίρνι με τραυματισμό που μάλλον είναι αρκετά σοβαρός.

Πολύ μεγάλη στιγμή για τη Σκωτία στο 67΄, όταν από εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον ο Χέινλι πετάχτηκε ανάμεσα στους αμυντικούς, έπιασε την κεφαλιά, όμως το δοκάρι έκανε τη… δουλειά του εξουδετερωμένου Ζόμερ.

Σε εκείνη τη φάση κρίθηκε το μας και εν πολλοίς η «μοίρα» της Σκωτίας στη διοργάνωση καθώς το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και τώρα πια η ομάδα του Στιβ Κλαρκ χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη την τελευταία αγωνιστική (23/6) επί της Ουγγαρίας για να ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση ως καλύτερη τρίτη των ομίλων.

Οι ενδεκάδες

ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Χέντρι, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ (61’ ΜακΚένα), Ρόμπερτσον, Ράλστον, Γκίλμουρ (79’ ΜακΛίν), ΜακΓκρέγκορ, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκίν (90′ Κρίστι), Άνταμς (90′ Σάνκλαντ)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Ροντρίγκες, Ακάντζι, Σερ, Βάργκας (75’ Βάργκας), Βιντμέρ (86’ Στεργίου), Φρόιλερ (75’ Σιέρο), Τζάκα, Αεμπίσερ, Σακίρι (59’ Εμπολό), Εντόι (86′ Αμντουνί)

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Πρώτη οργισμένη αντίδραση Ιράν - «To Ισραήλ ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές»

O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αρακτσί, προειδοποίησε πως το Ιράν δεν θα μείνει αμέτοχο, σε περίπτωση πολέμου πλήρους κλίμακας στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024