Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ σαρώνει τις κεντρικές και τις βορειοανατολικές πολιτείες

ΗΠΑ: Κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ σαρώνει τις κεντρικές και τις βορειοανατολικές πολιτείες

«Εχουμε δει χιονοθύελλες, έχουμε δει πλημμύρες, είχαμε τυφώνες, είχαμε ανεμοστρόβιλους… Αλλά αυτός ο καύσωνας είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει περισσότερους θανάτους».

Οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Rebecca Noble) καταρρίπτουν αυτήν την εβδομάδα ρεκόρ δεκαετιών, καθώς κύμα καύσωνα σαρώνει τις κεντρικές και βορειοανατολικές πολιτείες, σύμφωνα με τη εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ ενεργοποίησε το Κέντρο Επιχειρήσεων Εκτακτης Ανάγκης λόγω του καύσωνα που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Σαββατοκύριακο, επηρεάζοντας σχεδόν 80 εκατομμύρια ανθρώπους από την Ιντιάνα μέχρι το Μέιν.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ενεργοποίησε το Κέντρο Επιχειρήσεων Εκτακτης Ανάγκης λόγω του καύσωνα

Ενα 24ωρο αφότου στην πόλη Σίρακιους της Νέας Υόρκης ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 34,4 βαθμούς Κελσίου, στο υψηλότερο για την εποχή επίπεδο από το 1994, η Χόκουλ προειδοποίησε για το δυνητικά θανατηφόρο κύμα καύσωνα:

«Εχουμε δει χιονοθύελλες, έχουμε δει πλημμύρες, είχαμε τυφώνες, είχαμε ανεμοστρόβιλους… Αλλά αυτός ο καύσωνας είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει περισσότερους θανάτους».

Οι παραλίες και οι δημόσιες πισίνες θα είναι ανοικτές από νωρίς το πρωί για το κοινό που θα θελήσει να εκμεταλλευθεί τη σημερινή αργία της 19ης Ιουνίου (Juneteenth) για να απολαύσει λίγες ανάσες δροσιάς, είπε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Στο Σικάγο, η μέγιστη θερμοκρασία ανήλθε στους 36,1 βαθμούς Κελσίου στο διεθνές αεροδρόμιο Ο’Χέαρ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 35,5 βαθμών που είχε καταγραφεί το 1957.

«Βεβαιωθείτε πως είναι καλά»

Το Ντιτρόιτ και η Φιλαδέλφεια – όπως και αρκετές περιοχές σε Νιου Χάμσαϊρ, Κονέκτικατ και Μέιν – προβλέπεται τα επόμενα 24ωρα να καταγράψουν θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή, προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Μαρκ Σενάρντ.

Η κυβερνήτρης του Μίσιγκαν απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν τους γείτονές τους, ιδίως τους ηλικιωμένους που είναι πιο ευάλωτοι σε συνθήκες καύσωνα. «Βεβαιωθείτε πως είναι καλά», τόνισε η Γκρέτσεν Γουίτμερ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024