Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κιλιάν Εμπαπέ: Του την έπεσε ο Μπαρντελά - «Δεν γίνεται πολυεκατομμυριούχοι να δίνουν μαθήματα»

Κιλιάν Εμπαπέ: Του την έπεσε ο Μπαρντελά – «Δεν γίνεται πολυεκατομμυριούχοι να δίνουν μαθήματα»

Ο Ζορντάν Μπαρντελά επέκρινε τα σχόλια του Κιλιάν Εμπαπέ και σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού είπε πως ντρέπεται να βλέπει εκατομμυριούχους να «δίνουν μαθήματα σε ανθρώπους που δεν τα βγάζουν πέρα».

Την έντονη αντίδραση του ακροδεξιού ηγέτη, Zορντάν Μπαρντελά προκάλεσαν οι δηλώσεις του σταρ της εθνικής Γαλλίας, Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος μαζί με τον συμπαίκτη του, Μάρκους Τουράμ, κάλεσαν τους νέους να καταψηφίσουν τα άκρα στις εκλογές της 30ης Ιουνίου.

«Ντρέπομαι λίγο να βλέπω αυτούς τους αθλητές … να δίνουν μαθήματα σε ανθρώπους που δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα»

«Έχω μεγάλο σεβασμό για τους ποδοσφαιριστές μας, είτε πρόκειται για τον Μάρκους Τουράμ είτε για τον Κιλιάν Εμπαπέ, που είναι τα σύμβολα για το ποδόσφαιρο και είδωλα για τη νεολαία … Αλλά πρέπει να σεβαστούμε τους Γάλλους, πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο όλων», δήλωσε ο Μπαρντελά στην τηλεόραση CNews την Τρίτη.

«Όταν έχεις την τύχη να έχεις έναν πολύ, πολύ μεγάλο μισθό, όταν είσαι πολυεκατομμυριούχος … τότε ντρέπομαι λίγο να βλέπω αυτούς τους αθλητές … να δίνουν μαθήματα σε ανθρώπους που δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα, που δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς, που δεν έχουν την ευκαιρία να ζουν σε γειτονιές υπερπροστατευμένες από πράκτορες ασφαλείας», προσέθεσε σε ένα ρεσιτάλ λαϊκιστικών δηλώσεων.

Την παραμονή του εναρκτήριου αγώνα της Γαλλίας στο Euro 2024, που διεξάγεται εν μέσω πολιτικής αναταραχής μετά την απόφαση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ο Εμπαπέ προειδοποίησε την Κυριακή σύμφωνα με τον Guardian ότι «τα άκρα χτυπούν τις πόρτες της εξουσίας».

Ζορντάν Μπαρντελά (Πηγή: REUTERS/Benoit Tessier)

Τι δήλωσε

Το σχόλιο του Κιλιάν Εμπαπέ ακολούθησε την παρέμβαση του επιθετικού της ομάδας Μάρκους Τουράμ, ο οποίος είχε καλέσει τον κόσμο να «αγωνιστεί καθημερινά» για να αποτρέψει τον Εθνικό Συναγερμό (RN) του Μπαρντελά από το να αποκτήσει την εξουσία.

Ο Γάλλος σταρ δεν κατονόμασε το κόμμα του Μπαρντελά, αλλά δήλωσε ότι υποστηρίζει τις ίδιες αξίες και θέσεις με τον Τουράμ. «Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι κατά των ακραίων απόψεων και κατά των ιδεών που διχάζουν τους ανθρώπους. Θέλω να είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τη Γαλλία, δεν θέλω να εκπροσωπώ μια χώρα που δεν ανταποκρίνεται στις αξίες μου ή στις αξίες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να μιλήσω σε όλο τον γαλλικό λαό, αλλά και στη νεολαία. Είμαστε μια γενιά που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τα άκρα βρίσκονται στις πύλες της εξουσίας. Έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε το μέλλον της χώρας μας», προσέθεσε την παραμονή του εναρκτήριου αγώνα της Γαλλίας στο Euro 2024 τη Δευτέρα.

Το κάλεσμα αυτό βρήκε απήχηση σε ορισμένους νέους στην πρώην γειτονιά του ηγέτη της Εθνικής Γαλλίας, ένα υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού, αλλά επικρίθηκε αμέσως από το RN. Ο Μπαρντελά μιλούσε μία ημέρα μετά τη νίκη της Γαλλίας στον εναρκτήριο αγώνα του Euro 2024, στον οποίο ο Εμπαπέ υπέστη σπασμένη μύτη.

Το ευρωσκεπτικιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα του Μπαρντέλα έχει την πρώτη του πραγματική ευκαιρία να κερδίσει την εθνική εξουσία στις εκλογές της 30ής Ιουνίου και της 7ης Ιουλίου. Οι δημοσκοπήσεις τοποθετούν σταθερά το RN στην πρώτη θέση μετά την απόφαση του Μακρόν αυτόν τον μήνα να διαλύσει το κοινοβούλιο.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024