Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρονικές αγορές: Το 70% έχει κάνει τουλάχιστον μία αγορά online το τελευταίο εξάμηνο

Ηλεκτρονικές αγορές: Το 70% έχει κάνει τουλάχιστον μία αγορά online το τελευταίο εξάμηνο

Άσκοπα χαζεύουν δύο στους τρεις Έλληνες καταναλωτές μέσα στα social, με τα E-shop να κυριαρχούν - Τι δείχνει έρευνα της Focus Bari

Το Διαδίκτυο έχει εισβάλλει για τα καλά στην καθημερινότητα των Ελλήνων που δεν σηκώνουν το βλέμμα από το κινητό είτε για να σερφάρουν στα social media είτε για να αγοράσουν μέσω E-shop.

«Zούμε» μέσω των social media

Σύμφωνα με τη νέα έκδοση της Focus on Tech Life της Focus Bari που διεξάγεται Πανελλαδικά συνεχώς από το 1995:

1)Όλοι οι Έλληνες (96%) είναι χρήστες internet, ενώ το 79% στην ηλικία 65-74 χρόνων σερφάρει καθημερινά, και μάλιστα από το κινητό, καθώς…
2)Η κατοχή smartphone έχει φτάσει το 95% στην Ελλάδα.
3)Η χρήση των social networks αποτελεί τον πρώτο λόγο σύνδεσης στο internet, ενώ…
4)Δύο στους τρεις Έλληνες παραδέχονται ότι χαζεύουν άσκοπα μέσα στα σόσιαλ.
5)Επτά στους δέκα Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον μια αγορά online μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, και η τάση για ηλεκτρονικές αγορές σημειώνεται ανοδική.

Aνησυχία για την AI

Τέλος, πάνω από ένας στους δύο Έλληνες θεωρούν ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί εξέλιξη στην πρόοδο της τεχνολογίας, όμως oι επτά στους δέκα ανησυχούν σχετικά με την πιθανότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη να «ξεφύγει από τον έλεγχο».

Tζογάρουμε ακατάπαυστα

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με άλλη πρόσφατη έρευνα της Focus Bari, oι τρεις στους τέσσερις Έλληνες έχουν «παίξει» τουλάχιστον μια φορά τους τελευταίους 12 μήνες, είτε αυτό είναι αθλητικό στοίχημα, λαχείο ή άλλο παιχνίδι, είτε online, είτε δια ζώσης.  Κατά δήλωση, το 33% των Ελλήνων στοιχηματίζουν / παίζουν τουλάχιστον ένα «παιχνίδι» οποιασδήποτε μορφής τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα έως και κάθε μέρα. Οι συχνοί «παίκτες» είναι περισσότερο άντρες απ’ ότι γυναίκες, και ο ένας στους δύο συχνούς βρίσκεται στις ηλικίες άνω των 55 χρόνων.

Ο «μεγάλος αρχηγός» στον χώρο του betting / gambling είναι το τζόκερ, με πάνω από έναν στους δύο Έλληνες να δηλώνουν ότι έχουν παίξει τζόκερ έστω και μόνο μια φορά μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Ένας στους πέντε Έλληνες δηλώνουν ότι θα έπρεπε να στοιχηματίζουν / παίζουν λιγότερο, αλλά μια αντίστοιχη αναλογία θεωρεί ότι θα έπαιζε περισσότερο αν ήταν πιο εύκολο.
Σχεδόν δύο στους τρεις Έλληνες όμως, πιστεύουν ότι το Κράτος θα έπρεπε να κάνει περισσότερα πράγματα για την προστασία των παικτών.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024