Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Απόστολος Λύτρας: Οδηγείται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών

Απόστολος Λύτρας: Οδηγείται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών

Ο Απόστολος Λύτρας οδηγείται στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με δράστη τον Απόστολο Λύτρα. Ο γνωστός ποινικολόγος, μετά από μια νύχτα στα κρατητήρια θα οδηγηθεί αργότερα σήμερα το πρωί (20/6/24) στον εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και να οδηγηθεί στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές, μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του. Η ανακρίτρια έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της πλευράς της 37χρονης συζύγου του κ. Λύτρα, ενώ είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης -σε βαθμό πλημμελήματος- για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, σε βάρος της πρώην συζύγου του ποινικολόγου.

Η ανακρίτρια έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της  πλευράς της 37χρονης ότι παραβιάστηκαν  οι περιοριστικοί όροι καθώς δεν τηρήθηκε η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης, που επέβαλε ο εισαγγελέας

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, θύμα του άγριου ξυλοδαρμού, κατέθεσε μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του δικηγόρου καθώς το βράδυ της Τρίτης, εκείνη μπήκε μαζί με μία από τις κόρες της στο σπίτι της 37χρονης στον Γέρακα, με αποτέλεσμα όταν τις είδε η κυρία Πολυζωγοπούλου να τρομοκρατηθεί και να πατήσει το panic button.

Η πλευρά της συζύγου Λύτρα, επισήμανε εξάλλου ότι παραβιάστηκαν  οι περιοριστικοί όροι καθώς δεν τηρήθηκε η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης, που επέβαλε ο εισαγγελέας. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο δικηγόρος της 37χρονης, ο κ. Λύτρας, δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά ούτε να έχει εντάξει την κ. Πολυζωγοπούλου στο γκρουπ στο viber, χωρίς τη θέλησή της, ενώ δεν θα έπρεπε τα συγγενικά του πρόσωπα να μεταβούν στο σπίτι της συζύγου του.

Τα μηνύματα

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα καταγγέλλει επίσης ότι δέχθηκε γραπτά μηνύματα από το σύζυγό της:

«Ζήτησα συγγνώμη και σου ζητάω και τώρα. Ζήτησα να μπω σε θεραπευτικό πρόγραμμα. Μακάρι κάποια στιγμή να με συγχωρέσεις για την πράξη μου. Και ενημέρωσε την … να έρθει να πάρει κάποια πράγματα σε παρακαλώ δεν έχω τίποτα», αναφέρει, σύμφωνα με το MEGA το μήνυμα του Απόστολου Λύτρα προς την 37χρονη.

«Τα μηνύματα αυτά που μου απέστειλαν σήμερα για τα χρήματα αποστέλλονται σκοπίμως με προθέσεις που δε γνωρίζω ποιες είναι, πάντως σίγουρα παραβιάζοντας τον περιοριστικό όρο της μη συναναστροφής μαζί μου και επιδιώκοντας την περαιτέρω τρομοκράτηση μου και την επιβάρυνση της ψυχικής μου υγείας», ανέφερε η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα.

«Σφίχτε τα δόντια, κάντε στην προσωπική και δικαστική σας ζωή ό, τι θέλετε, όμως σεβαστείτε τα άτομα που μήνες και χρόνια δουλεύουν για εσάς», αναφέρει συνεργάτης του ποινικολόγου, σε μήνυμά του στην κοινή ομάδα στο viber (στην οποία η 37χρονη προστέθηκε χωρίς τη θέλησή της, όπως επισημαίνει).

«Η ευθύνη είναι δική μου»

Ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος παραδόθηκε χθες το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης, μεταφέρθηκε μετά τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης,  στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας, όπου πέρασε το βράδυ στα κρατητήρια.

Έξω από το ΑΤ μίλησε με τους δημοσιογράφους λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Άκουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο.

Έχοντας μια άριστη σχέση με την Σοφία, την σύζυγό μου δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Το ίδιο και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο τον δικηγόρο. Φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει συμβεί άλλο περιστατικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους από εσάς να το σεβαστείτε. Οι δικοί μου άνθρωποι που θα με ακούσουν θα καταλάβουν. Η ευθύνη είναι δική μου δεν είναι οικογενειακή».

Πέρασε στην αντεπίθεση και μήνυσε τη σύζυγό του

Κατά την παραμονή του στο ΑΤ Παλλήνης, ο κ. Λύτρας φέρεται να υπέβαλε μήνυση κατά της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Μετά τη μήνυση εις βάρος της, η 37χρονη οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη

Πρόκειται για κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα ωστόσο εμπίπτουν στη διαδικασία του αυτοφώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη μήνυση εις βάρος της, η 37χρονη οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη.

Συγκεκριμένα η κα Πολυζωγοπούλου μετέβη με τον δικηγόρο της Θέμη Σοφό στο ΑΤ Παλλήνης και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Λόγω της δικηγορικής της ιδιότητας και του πλημμεληματικού χαρακτήρα των κατηγοριών δεν προβλέπεται η κράτησή της.

Στις 27 Ιουνίου η δίκη της πρώην συζύγου του Λύτρα

Στο μεταξύ, αναβολή για τις 27 Ιουνίου έδωσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην δίκη της πρώην συζύγου του Αποστόλου Λύτρα που κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, μετά από μήνυση της νυν συζύγου του ποινικολόγου.

Η πλευρά της μηνύτριας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει περιοριστικό όρο στην κατηγορούμενη πρώην σύζυγο, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι της. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που βαρύνουν την κατηγορούμενη και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για αυτά, δεν επιτρέπουν την επιβολή περιοριστικών όρων.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024