Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Απόστολος Λύτρας: Οι πρώτες ώρες στον Κορυδαλλό - Με ποιους βρίσκεται στο κελί

Απόστολος Λύτρας: Οι πρώτες ώρες στον Κορυδαλλό – Με ποιους βρίσκεται στο κελί

Τον δρόμο για την έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού πήρε από το μεσημέρι της Πέμπτης ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας.

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (20/6), ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος εξαιτίας της παραβίασης των περιοριστικών όρων για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του.

O γνωστός δικηγόρος είχε και την πρώτη σύγκρουση με έναν συγκρατούμενό του

Ο Απόστολος Λύτρας όταν έφθασε στο υποκατάστημα κράτησης και αφού τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τους νέους κρατούμενους, έκανε τεστ κορονοϊού και μόλις βγήκε αρνητικό, πήρε το δρόμο για την έκτη πτέρυγα, τη γνωστή και ως VIP.

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα έχουν βρεθεί στο παρελθόν κρατούμενοι που είτε θεωρήθηκαν VIP, είτε είχαν κάποια ζητήματα ασφαλείας, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Μάκης Ψωμιάδης, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο Λάκης Γαβαλάς και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Ο 52χρονος ποινικολόγος βρέθηκε σε κελί υψίστης ασφαλείας μαζί με άλλους δύο κρατούμενους. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία από την Αράχοβα που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για απάτες και ακόμα έναν επιχειρηματία, ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας καταστημάτων, που είναι κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών.

Στο συγκεκριμένο κελί υπάρχουν δύο κουκέτες και συνολικά τέσσερα κρεβάτια. Έτσι με δεδομένο ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ήδη επιλέξει κρεβάτι,  ο Απόστολος Λύτρας, αναγκάστηκε να πάρει όποιο κρεβάτι βρήκε, επιλέγοντας το πάνω κρεβάτι στη μία από τις δύο κουκέτες.

Η πρώτη προστριβή

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και του Live News, ο γνωστός δικηγόρος είχε και την πρώτη σύγκρουση με έναν συγκρατούμενό του. Συγκεκριμένα ο Απόστολος Λύτρας είχε προστριβή με τον επιχειρηματία από την Αράχοβα για το ζήτημα του τσιγάρου.

Ο ποινικολόγος είναι μανιώδης καπνιστής κι όταν πήγε να ανάψει τσιγάρο, ο επιχειρηματίας του είπε ότι έχει κάνει εγχείρηση στους πνεύμονές και να μην ανάψει το τσιγάρο του.

Επίσης, ο Απόστολος Λύτρας σε ακρόαση που είχε με τη διευθύντρια των φυλακών εξέφρασε φόβους για τη ζωή του, καθώς είναι πιθανό να έρθει αντιμέτωπος με ανθρώπους που έχουν οδηγηθεί στη φυλακή λόγω υποθέσεων που έχει αναλάβει.

Φοβάται για τη ζωή του

Η διευθύντρια τον παρέπεμψε για τα αιτήματά του στον εισαγγελέα, όπου ο ποινικολόγος συμπλήρωσε όλα τα αναγκαία έγγραφα για τα αιτήματά του, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο Απόστολος Λύτρας εκτός των άλλων δεν έχει χρήματα. Έδωσε πολύ λίγα χρήματα για να πάρει μάρκες και τα υπόλοιπα ζήτησε να χρεωθούν στον λογαριασμό του.

Ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης, Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας μίλησε στο Live News για τις πρώτες ώρες του Απόστολου Λύτρα στον Κορυδαλλό.

«Δεν είναι μόνο η πρώτη νύχτα δύσκολη για κάποιον νεοεισερχόμενο κρατούμενο. Είναι ο πρώτος κι ενδεχομένως και ο δεύτερος μήνας που είναι δύσκολοι και επικίνδυνοι. Η ψυχολογία των νεοεισακτέων κρατουμένων επιβαρύνεται πάρα πολύ και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αντιμετώπισή τους. Γι’ αυτό και σε όλα τα καταστήματα υπάρχουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι», είπε αρχικά.

Όσον αφορά για το ζήτημα ασφάλειας που έθεσε ο Απόστολος Λύτρας, ο κ. Βαρσάμης ανέφερε πως «ο κάθε κρατούμενος μπορεί να θέσει ζήτημα ασφάλειας, πολύ περισσότερο όταν είναι δικηγόρος, αστυνομικός, γιατρός και μπορεί να έχει χειριστεί υποθέσεις ανθρώπων που βρίσκονται στη φυλακή και έχουν έρθει αντιμέτωποι στα δικαστήρια κι είναι λογικό να επικαλεστούν αυτούς τους λόγους. Οι λόγοι εξετάζονται κι όταν κριθούν λογικοί, η διεύθυνση παίρνει τα ανάλογα μέτρα».

Η αλλαγή μεταχείρισης του ποινικολόγου

Η αιτία της αλλαγής στην ποινική μεταχείριση του Απόστολου Λύτρα και η έκδοση τελικά εντάλματος σύλληψης, έχει αφετηρία σε επικοινωνία του μέσω μηνυμάτων με τη σύζυγό του, αλλά και στο περιστατικό της μετάβασης στο σπίτι του ζευγαριού, το βράδυ της Τρίτης  της πρώην συζύγου και προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, το οποίο κατήγγειλε με μηνύσεις αλλά και με την ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού, η 37χρονη.

Ο γνωστός ποινικολόγος παραδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης και το βράδυ μεταφέρθηκε στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί παρέμεινε κρατούμενος σε ειδικό χώρο, δεν είδε κανέναν, τον επισκέφτηκε μόνο ο δικηγόρος του, ο οποίος του πήγε ρούχα.

Από την πλευρά του, ο ποινικολόγος ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που πυροδότησε τις ποινικές εξελίξεις σε βάρος του. Μάλιστα, υπέβαλε και μήνυση κατά της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Την Πέμπτη αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Ευελπίδων όπου βρέθηκε ενώπιον εισαγγελέα ο γνωστός ποινικολόγος οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024