Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Απόστολος Λύτρας: Ποιος πήρε τη θέση του στην υπόθεση με βιτριόλι στην Κρήτη - Δεν αποφυλακίζεται η 39χρονη

Απόστολος Λύτρας: Ποιος πήρε τη θέση του στην υπόθεση με βιτριόλι στην Κρήτη – Δεν αποφυλακίζεται η 39χρονη

Ο Απόστολος Λύτρας μπορεί πλέον να βρίσκεται στον Κορυδαλλό για την παραβίαση των περιοριστικών όρων στην υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του, ωστόσο οι ποινικές υποθέσεις που έχει αναλάβει τρέχουν.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας διανύει τις πρώτες του ώρες στον Κορυδαλλό, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους στην υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζεται η εκδίκαση των υποθέσεων που έχει αναλάβει ως δικηγόρος.

Η υπερασπιστική γραμμή που είχε αναπτύξει ο Απόστολος Λύτρας ήταν ότι η επίθεση με το βιτριόλι έγινε ως άμυνα στην κακοποίηση της γυναίκας από τον σύζυγό της

Μάλιστα παρόλο που αρκετοί από τους πελάτες του γνωστού ποινικολόγου αποχώρησαν από το δικηγορικό του γραφείο, καθώς ένιωσαν αποτροπιασμό από τη συμπεριφορά του υπερασπιστή τους, κάποιες υποθέσεις προχωρούσαν.

Συγκεκριμένα την ώρα που ο Απόστολος Λύτρας αναζητούνταν στο πλαίσιο του εντάλματος προσωρινής κράτησης λόγω της παραβίασης των περιοριστικών του όρων, ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι στην Κρήτη.

Ο Απόστολος Λύτρας είχε αναλάβει την υπεράσπιση της 39χρονης, η οποία τον Οκτώβριο του 2022, επιτέθηκε στον εν διαστάσει της σύζυγό της και είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλάκιση μετά την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου Κρήτης.

Ο γνωστός ποινικολόγος είχε καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, η οποία εξετάστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ανατολικής Κρήτης, χωρίς όμως την παρουσία του, καθώς τον αντικατέστησε στενός του συνεργάτης.

Μάλιστα ο συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου, που παρέστη στην εξέταση της αίτησης, φτάνοντας μάλιστα με καθυστέρηση στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, λόγω καθυστέρησης της πτήσης από Αθήνα για Ηράκλειο, σύμφωνα με το cretalive, φέρεται να ήταν ο ίδιος που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στον Γέρακα για να παραλάβει προσωπικά είδη και χρήματα από το σπίτι των Λύτρα-Πολυζωγοπούλου.

Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, με σκοπό η 39χρονη να αποφυλακιστεί υπό όρους, απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Μάλιστα κατά τραγική ειρωνεία η υπερασπιστική γραμμή που είχε αναπτύξει ο Απόστολος Λύτρας ήταν ότι η επίθεση με το βιτριόλι έγινε ως άμυνα στην κακοποίηση της γυναίκας από τον σύζυγό της.

To χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση με το βιτριόλι σημειώθηκε τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου του 2022 και ενώ το 37χρονο τότε θύμα και η 39χρονη βρίσκονταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης.

Η γυναίκα έριξε στον εν διαστάσει τότε σύζυγό της το καυστικό υγρό, το οποίο σύμφωνα με την επίσημη έκθεση περιείχε «εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων γεγονός το οποίο συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος».

Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενη σε ταξί και παραδόθηκε στις Αρχές τρεις ημέρες μετά.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα. Νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε πολλά χειρουργεία.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024