Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Απόστολος Λύτρας: Στο «σφυρί» η μεζονέτα στο Χαλάνδρι και τα γραφεία στο κέντρο της Αθήνας

Απόστολος Λύτρας: Στο «σφυρί» η μεζονέτα στο Χαλάνδρι και τα γραφεία στο κέντρο της Αθήνας

Στην μεζονέτα μένει η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου με τις δύο κόρες τους - Τα χρέη που δεν διευθετήθηκαν και η αδυναμία για «μπλόκο» στον πλειστηριασμό

Ο Απόστολος Λύτρας κινδυνεύει να χάσει το πολυτελέστατο ακίνητο που έχει στο όνομά του, καθώς τις επόμενες μέρες, βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για χρέη 100.000 ευρώ, που ο ποινικολόγος δεν κατάφερε να ρυθμίσει, παρά την απέλπιδα προσπάθεια που έκανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, ένα μέρος από τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι που έμενε με τη Σοφία Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα και προσπαθούσε να πάρει στα χέρια του, προχθές το βράδυ, επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τη ρύθμιση του συγκεκριμένου χρέους, για να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού, για να παραμείνει το ακίνητο στον ίδιο, κάτι που όμως δεν συνέβη.

Στη μεζονέτα του Χαλανδρίου που πλειστηριάζεται, ζει η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα με τις δύο κόρες τους

Πρόκειται για τη μεζονέτα που βρίσκεται στο Χαλάνδρι. Ένα οικόπεδο 410 τ.μ. με υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο που έχει θέα στον κήπο. Από εκεί ξεκίνησε χθες για να παραδοθεί, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Σε αυτό το σπίτι έμενε τα τελευταία χρόνια η πρώην σύζυγός του, με τις δύο κόρες που είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια του γάμου της, με τον Απόστολο Λύτρα. Έτσι εξηγούν πολλοί και τη στήριξη που παρείχε στον ποινικολόγο η πρώην σύζυγός του, από τη μέρα που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Το παρασκήνιο πίσω από τον πλειστηριασμό – Η τιμή εκκίνησης

Πληροφορίες θέλουν τον 52χρονο, που το μεσημέρι προφυλακίστηκε, να μένει εδώ για δύο 24ωρα, από το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας όταν αφέθηκε ελεύθερος με όρους, μέχρι χθες το απόγευμα, όταν και ξεκίνησε για να παραδοθεί στην αστυνομία.

Το ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 26 Ιουνίου από μεγάλη τράπεζα που ευελπιστεί να εισπράξει 450.000 ευρώ. Η τιμή εκκίνησης για την αγορά της μεζονέτας έχει οριστεί στις 367.877 ευρώ, ενώ η εκτιμώμενη αξία του χώρου στάθμευσης που υπάρχει είναι 11.132 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός της μεζονέτας αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (26/06) και όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς θα δοθεί μάχη για την απόκτησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες. ο Απόστολος Λύτρας για να μπλοκάρει τον πλειστηριασμό έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ, για να υπάρξει ρύθμιση. Δεν το έκανε και η διαδικασία του πλειστηριασμού προχώρησε.

Στην έκθεση του εκτιμητή περιγράφονται οι χώροι της μεζονέτας και οι διαστάσεις του οικοπέδου αναλυτικά.

«Πρόκειται για μία μεζονέτα, αποτελούμενη από υπόγειο επιφάνειας 51,37 τ.μ., ισόγειο 67,35 τ.μ. και Α΄ όροφο 65,52 τ.μ. Ο υπόγειος όροφος αποτελείται από βοηθητικούς χώρους, αποθήκη και θέση στάθμευσης. Ο ισόγειος όροφος αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, λουτρό, διάδρομο και έναν ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 11,88 τ.μ., ο οποίος έχει κλειστεί και έχει ενσωματωθεί στην κατοικία. Ο Α΄ όροφος της μεζονέτας έχει επιφάνεια 65,52 τ.μ. και αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, διάδρομο, λουτρό και w.c», αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή.

Πίσω από τις φωτογραφήσεις, τις κοσμικές εμφανίσεις με τη σύζυγό του και τις κοινές συνεντεύξεις τους τα τελευταία χρόνια στις οικονομικές δυσκολίες που γνώριζαν ελάχιστοι. Ο Απόστολος Λύτρας βρέθηκε με χρέη που δεν κατάφερε να ρυθμίσει και να αποπληρώσει παρά την απέλπιδα προχθεσινή του προσπάθεια, με μηνύματα στη Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Στο σπίτι του Γέρακα υπήρχαν τα μετρητά για να σταματήσει ο πλειστηριασμός

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο Live News πως στο διαμέρισμα του Γέρακα υπήρχαν τα απαραίτητα μετρητά, τόσο για να σταματήσει ο πλειστηριασμός όσο και για να ρυθμιστούν μια σειρά από υποχρεώσεις.

Σε κάθε περίπτωση το χρέος δεν διευθετήθηκε, με αποτέλεσμα να μην σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού.

«Τα διαμερίσματα βρίσκονται σε οικόπεδο επιφάνειας 410,30 τ.μ., το οποίο είναι εντός εγκεκριμένου σχεδίου, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, στην θέση «Πάτημα Γέρακα», του Δήμου Χαλανδρίου Αττικής. Το οικόπεδο υπόκειται στις διατάξεις του Ν.1337/1983 περί εισφοράς σε γη και χρήμα», αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή.

Η λάμψη μπροστά στις κάμερες ήταν, όπως αποκαλύπτεται, η μία όψη του νομίσματος στη ζωή του Απόστολου Λύτρα τα τελευταία χρόνια.

Άγνωστο πώς βρέθηκε με χρέη ο 52χρονος ποινικολόγος, που άρχισαν να γίνονται όλο και πιο πιεστικά για τον ίδιο.

Για τον επικείμενο πλειστηριασμό, φέρονται να γνωρίζουν ορισμένοι από τους πιο στενούς συγγενείς και συνεργάτες του ποινικολόγου, με την πρώην γυναίκα του που ζει σε αυτό, να αγωνία για τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

«Θεωρούμε ότι το ακίνητο θα αγοραστεί και θα είναι ελεύθερο από υποθήκη, προσημείωση, βάρος ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση που θα επηρεάσει την αξία του», αναφέρει η έκθεση του εκτιμητή.

Στο «σφυρί» και τα γραφεία στην Εμμανουήλ Μπενάκη

Σε πλειστηριασμό θα βγουν ακόμη και κάποια γραφεία που έχει στο όνομά του ο ποινικολόγος, όπου βρίσκονται στην Εμμανουήλ Μπενάκη, είναι 37 τ.μ. κι έχουν αρχική τιμή 74.000 €.

Ο Απόστολος Λύτρας βρίσκεται πλέον στη φυλακή και τίποτα δεν φαίνεται ότι μπορεί να σταματήσει τον πλειστηριασμό, με την πρώην σύζυγο και τις δυο κόρες του ποινικολόγου που μένουν σε αυτό, να σκέφτονται από τώρα τα όσα πρόκειται να συμβούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024