Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Απόστολος Λύτρας: Το χρονικό έως τη φυλάκιση του γνωστού ποινικολόγου - Η πτώση από την... κορυφή

Απόστολος Λύτρας: Το χρονικό έως τη φυλάκιση του γνωστού ποινικολόγου – Η πτώση από την… κορυφή

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Απόστολος Λύτρας μετά τη διαδικασία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο Απόστολος Λύτρας, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Ευελπίδων όπου βρέθηκε ενώπιον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης, που έχει εκδοθεί εις βάρος του για παραβίαση περιοριστικών όρων για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Η διαδικασία στην εισαγγελέα διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και ο Απόστολος Λύτρας οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το χρονικό

Τη νύχτα κρατήθηκε στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα περί προσωρινής κράτησής του, αφού μετά από ένα θρίλερ πολλών ωρών εμφανίστηκε τελικά το απόγευμα της Τετάρτης στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης.

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, οδηγείται με αυτοκίνητο της Ελληνικής Αστυνομίας ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024.

«Ήταν μία πρωτοβουλία της κόρης μου, επειδή χρειαζόταν χρήματα, έπρεπε να κάνει ένα ταξίδι η αδερφή της στην Κύπρο. Πήγαν μόνα τους τα παιδιά. Έχοντας μία άριστη σχέση με τη σύζυγό μου, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι».

Ο Απόστολος Λύτρας εξήγησε τις συνθήκες υπό τις οποίες παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι και μίλησε για τα μηνύματα που έστειλε στη σύζυγό του

«Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η μεγάλη μου κόρη να πάρει κάποια πράγματα. Είμαι χωρίς τα προσωπικά μου είδη, χωρίς χρήματα», είπε ο Απόστολος Λύτρας στους δημοσιογράφους.

«Είναι δεδομένο ότι η πράξη μου είναι κατακριτέα. Έχω κάνει λάθος, θα πληρώσω για το λάθος μου. Από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή».

Τα μηνύματα

«Ζήτησα συγγνώμη και σου ζητάω και ώρα. Ζήτησα να μπω σε θεραπευτικό πρόγραμμα. Μακάρι κάποια στιγμή να με συγχωρέσεις για την πράξη μου. Και ενημέρωσε την… να έρθει να πάρει κάποια πράγματα σε παρακαλώ δεν έχω τίποτα».

Μετά το αρχικό μήνυμα, το «σίριαλ» συνεχίστηκε με ομαδική συνομιλία στο Viber.

Απόστολος Λύτρας: Γιώργο, προσπαθούν τα παιδιά να μιλήσουν με τη Σοφία, να πάνε να πάρουν τα λεφτά μου και για το δάνειο και για εσάς και το γραφείο και για τη Νάντια που φεύγει αύριο και δεν έχω, αλλά δεν απαντάει».

Γιώργος: Κύριε Αποστόλη, αλήθεια, αν υπήρχε τρόπος, μέσω Viber θα σας έριχνα μπουνιά.

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Μάζεψε τον, που μιλάει με Κούγια και λένε π@@@.

Γιώργος: Αυτός νομίζει ότι μιλάτε εσείς. Έχουν πέσει όλοι πάνω να εκμεταλλευτούν τη φάση. Θα σας πω την γνώμη μου. Αυτό το πράγμα τώρα, που βγαίνουν τα παιδιά στη φόρα και γίνεται η προσωπική και επαγγελματική σας ζωή θέαμα για την κάθε κυρα-Κατίνα, δε βοηθάει κανέναν. Η Δ. θα πάει σχολείο, οι μεγάλες έχουν τους κύκλους τους. Μιλάνε για χλιδάτες ζωές, κότερα, εξοχικά, διακοπές… Σε μερικές μέρες θα ασχολούνται με άλλα. Εσείς κοιτάξτε τον εαυτό σας και να είστε σύντομα κοντά μας.

Σοφία: Πάμε καλά; Εγώ να μιλάω; Εγώ τους έβρισα [σ.σ. τους δημοσιογράφους], που μου είναι έξω από το σπίτι.

Γιώργος: Με όλο αυτό, δεν έχει μπει στο γραφείο δεκάρα τσακιστή. Ξεκατινιαστείτε! Θέλετε να καταστραφείτε; Καταστραφείτε! Θέλετε να πτωχεύσετε; Πτωχεύστε! Υπάρχουν εδώ όμως άτομα και που δουλεύουν και για τους δυο σας που είναι επιστήμονες, που έχουν έξοδα, που δουλεύουν υπερωρίες, που βάζουν πλάτη, λεφτά από την τσέπη τους!!! Σφίχτε τα δόντια, κάντε στην προσωπική και δικαστική σας ζωή ό,τι θέλετε. ΟΜΩΣ σεβαστείτε τα άτομα που μήνες ή και χρόνια δουλεύουν για εσάς.

Ο Απόστολος Λύτρας μήνυσε τη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Στην 37χρονη ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο και η δίκη της αναβλήθηκε για τις 27 Ιουνίου.

«Πολλά επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του»

Στην κορυφή της επικαιρότητας παραμένει το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον γνωστό δικηγόρο, Απόστολο Λύτρα, και θύμα τη σύζυγό του.

Μιλώντας για την υπόθεση, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, αναφέρει:

«Έχουν λειτουργήσει πάρα πολλά στοιχεία επιβαρυντικά εις βάρος του ποινικολόγου. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν γνώριζε ότι έπρεπε να αντιδράσει διαφορετικά ως προς τη διαδικασία της παράδοσης του κλειδιού του σπιτιού του, ως προς το ζήτημα της τήρησης των περιοριστικών όρων, το οποίο διέτασσε να μην υπάρχει συναναστροφή και άρα αποστολή οποιοδήποτε μηνύματος. Γνώριζε ότι πρέπει, από την στιγμή που υπάρχει ένταλμα σύλληψης, να πάει κατευθείαν στο ΑΤ για να μη θεωρηθεί ότι είναι ύποπτος φυγής».

Όπως λέει η ίδια:

«Η ανάδειξη των στοιχείων που θα οδηγήσουν στην αλήθεια είναι μέρος του λειτουργήματος του συνηγόρου, αλλά το ζήτημα από την πλευρά του συνηγόρου υπεράσπισης είναι να υποβαθμίσει την κατηγορία ενώ του συνηγόρου κατηγορίας να την αναδείξει. Η αλήθεια θα βρεθεί στο δικαστήριο. Οποιαδήποτε αντιδικία και διαφορά και αν υπάρχει, δε δικαιολογεί το να υπάρξει οποιαδήποτε λεκτική ή σωματική βία σε κανέναν».

«Ως προς το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας, κατ΄ εμέ θα έπρεπε όλες οι διαδικασίες που αφορούν ενδοοικογενειακή βία με διαπιστωμένες κακώσεις, να οδηγούνται κατά προτεραιότητα στο ακροατήριο. Όλες οι γυναίκες που δεν είναι επώνυμες, δε θα πρέπει να ‘πνιγούν’ στη αφάνειά τους σε καμία περίπτωση. Κατά το ίδιο σκεπτικό δεν πρέπει να στοχοποιείται κάποιος δικηγόρος γνωστός, επειδή είναι ο Λύτρας. Υπάρχουν και οι δύο πτυχές της ιστορίας», συμπληρώνει.

«Το σύνολο της συμπεριφοράς, όπως ακούστηκε, δε συνάδει με μια σωστή συμπεριφορά τήρησης περιοριστικών όρων. Είδαμε πολλές επιμέρους συμπεριφορές που σε καμία περίπτωση δεν αφορούν τη νόμιμη οδό. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες σε αυτό το πλαίσιο. (…) Το νέο του ατόπημα του κόστισε και θα του κοστίσει. Θα μπορούσε να τηρήσει τον περιοριστικό όρο και να μη συμβεί τίποτα από αυτά. (…) Αυτό που προέχει και είναι πρωταρχικό μέλημα αυτήν την στιγμή, είναι η προστασία του θύματος. Δεν είμαστε υπεράνω του νόμου οι ποινικολόγοι ή οι δικηγόροι».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024