Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ChatGPT: Ακυρώθηκε η πρεμιέρα της πρώτης ταινίας που γράφτηκε από AI

ChatGPT: Ακυρώθηκε η πρεμιέρα της πρώτης ταινίας που γράφτηκε από AI

H ιδιωτική προβολή του «Ο Τελευταίος Σεναριογράφος» ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή στο Λονδίνο

Κινηματογράφος του κεντρικού Λονδίνου ακύρωσε την παγκόσμια πρεμιέρα της «πρώτης ταινίας που γράφτηκε από τεχνητή νοημοσύνη» επικαλούμενος αντιδράσεις του κοινού.

H ιδιωτική προβολή του The Last ScreenwriterΟ Τελευταίος Σεναριογράφος») ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή στον κινηματογράφο Prince Charles Cinema στην περιοχή του Σόχο, αναφέρει το BBC.

Με ανακοίνωση στο Instagram, οι υπεύθυνοι του σινεμά ανακοίνωσαν ότι η βραδιά ματαιώνεται λόγω ανησυχιών του κοινού για «τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στη θέση των συγγραφέων», ένα ζήτημα που «απασχολεί ευρύτερα τη βιομηχανία».

Η ταινία του Πίτερ Λουίζι, της οποίας το σενάριο παρήχθη από το ChatGPT, παρακολουθεί τον Τζακ, έναν διάσημο σεναριογράφο, ο οποίος χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του όταν ανακαλύπτει ένα προηγμένο σύστημα συγγραφής σεναρίων.

Αρχικά το αντιμετωπίζει με καχυποψία, τελικά όμως αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι η μηχανή ξεπερνά ακόμα και τον ίδιο στην ενσυναίσθηση και την κατανόηση των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Οι παραγωγοί είπαν ότι ήθελαν «να εξετάσουν αν η ΑΙ μπορεί να γράψει μια ολόκληρη ταινία, καθώς και το πόσο καλή θα ήταν αυτή η ταινία αν την αναλάμβανε μια ομάδα επαγγελματιών».

Η επιβολή περιορισμών της χρήσης ΑΙ στη βιομηχανία του θεάματος ήταν κεντρικό αίτημα της περυσινής μεγάλης απεργίας των αμερικανών ηθοποιών, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι το Χόλιγουντ θα κλωνοποιεί την εμφάνιση, τη φωνή και την ερμηνεία τους χωρίς αποζημίωση.

Πολλά ζητήματα παραμένουν ανεπίλυτα, για παράδειγμα το γεγονός ότι το ChatGPT και άλλα συστήματα παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης εκπαιδεύτηκαν με σενάρια που καλύπτονται από copyright χωρίς συγκατάθεση των δημιουργών.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024