Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o

Χούθι: Αποκλειστικό του in, η στιγμή της επίθεσης στο Tutor

Στο βίντεο που έχει στη κατοχή του το in, φαίνεται η στιγμή της επίθεσης των Χούθι σε ελληνόκτητο TUTOR!

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι Χούθι τα χτυπήματα κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Την περασμένη Τετάρτη οι αντάρτες επιτέθηκαν στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor, την ώρα που έπλεε ανοιχτά των ακτών του λιμανιού της Χοντέιτα που αποτελεί ένα από τα προπύργια των Χούθι.

Το in φέρνει στο φως της δημοσιότητας, νέο βίντεο που δείχνει καρέ καρέ την παγιδευμένη με εκρηκτικά βάρκα να πλησιάζει στην πρύμνη του πλοίου, της Evalend Shipping CO SA, συμφερόντων Κρίτωνα Λεντούδη. Η βάρκα προσέκρουσε στο κήτος του πλοίου προκαλώντας ρήγμα.

Σημειώνεται ότι από την σύγκρουση προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο μηχανοστάσιο του πλοίου, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο για 3 ημέρες, ενώ μέλος του πληρώματος εγκλωβίστηκε στο μηχανοστάσιο και έχασε τη ζωή του λόγω της εισροής υδάτων.

Τι δείχνει το βίντεο

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή της μεγάλης έκρηξης που προκάλεσαν οι Χούθι στην πρύμνη του πλοίου, ενώ ακούγονται και οι φωνές τους. Η επίθεση έγινε το πρωί της Τετάρτης και από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Η μηχανή σταμάτησε να λειτουργεί και εισέρρευσαν νερά.

Ακόμη, στο εν λόγω υλικό που εξασφάλισε το in, διακρίνεται μία βάρκα παγιδευμένη με εκρηκτικά την ώρα που προσεγγίζει το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, περίπου 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού της Χουντέιντα, έδρα των Χούθι.

«Το πλοίο Tutor απενεργοποίησε το διεθνές σύστημα αναγνώρισης AIS κατά τη διέλευσή του »

Στην τελευταία τους ανακοίνωση μέσω Telegram, οι Χούθι ανέφεραν πως «Το πλοίο TUTOR απενεργοποίησε το διεθνές σύστημα αναγνώρισης AIS κατά τη διέλευσή του από την Ερυθρά Θάλασσα. Κατά τη στόχευση και τη βύθιση του πλοίου TUTOR χρησιμοποιήθηκαν διάφορα ναυτικά όπλα, μεταξύ των οποίων και όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά».

Στην συνέχεια, οι Χούθι απειλούν και πάλι λέγοντας «Καλούμε όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις προειδοποιήσεις μας, διαφορετικά θα φέρουν την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων.»

Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: « Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα και τα ναυτικά όπλα για να υποστηρίξουμε τους αδελφούς μας μαχητές στη Γάζα, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη

Μετά την επίθεση στο Tutor, το πλοίο που μετέφερε άνθρακα πλημμύρισε και δεν μπορεί να κάνει ελιγμούς. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα στο ελληνόκτητο πλοίο.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Φερντινάντ Μάρκος, δήλωσε πως οι αρχές της χώρας συντονίζονται με τους διασώστες για να μεταφερθούν τα μέλη του πληρώματος στο Τζιμπουτί και από εκεί να επαναπατρισθούν.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του αρχηγού του, Πέτρου Κανδύλα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του με τον αρχηγό της ομάδας χάντμπολ, Πέτρο Κανδύλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024