Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κ-αταπληκτικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Κ-αταπληκτικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Η πρώτη επίσημη Κ-αλοκαιρινή απόδραση είναι προ των πυλών και εμείς θα τη ζήσουμε με τον Κ-αλύτερο δυνατό τρόπο.

Έρχεται το πρώτο τριήμερο και είμαστε όλοι Κ-αταενθουσιασμένοι. Οι προορισμοί και τα υποψήφια σενάρια πολλά, με πρωταγωνιστές ως συνήθως τα νησιά, όπως και όλες οι περιοχές που τις βρέχει η γαλαζοπράσινη θάλασσα.

Για αλλαγή, στις προτάσεις που ακολουθούν δεν θα βρεις καμία Κ-υκλάδα αλλά άλλους προορισμούς που ξεκινάνε με το «Κ», όπως λέμε Κ-αταπληκτικό. Μάλιστα, σε αυτούς μπορείς να πας (και) με το αεροπλάνο για πιο γρήγορα και ξεκούραστα. Οπότε φτιάξε βαλίτσα και φύγαμε για το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Έχω την αίσθηση ότι οι περισσότεροι εξ ημών, με το που φτάνουμε στο αεροδρόμιο μας πιάνει μία λιγούρα από την προσμονή του ταξιδιού. Είναι η στιγμή που έχεις βρεθεί νωρίτερα στην πύλη αναχώρησής σου και μπορείς να ξεκινήσεις να απολαμβάνεις το ταξίδι σου. Και ποιος ο καλύτερος τρόπος από ένα δροσερό ρόφημα και ένα νόστιμο σνακ; Η επιθυμία σου πλέον μπορεί να ικανοποιηθεί εύκολα, γρήγορα και με παραλαβή στην πύλη αναχώρησής σου. Το Gate Delivery by efood είναι μία πολύ εξυπηρετική και πρακτική υπηρεσία από τους μετρ του είδους, ώστε η ταξιδιωτική εμπειρία να αναβαθμιστεί ήδη από την πρώτη στιγμή, δίνοντάς σου τη χαλαρότητα να απολαύσεις εδέσματα από τα εστιατόρια και καφέ του αεροδρομίου. Περισσότερα για αυτή την ξεχωριστή υπηρεσία, στη συνέχεια.

Επιστρέφοντας στους Κ-προορισμούς μας, θα ξεκινήσουμε με ένα νησί, από το νησιωτικό σύμπλεγμα Επτανήσων, που ακούει στο όνομα Κύθηρα.

Κύθηρα

Αν και δεν βρίσκεται κοντά στα διάσημα Κ-νησιά της ομάδας του (βλέπε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά), γιατί είναι τοποθετημένο μόνο του στα νότια της Πελοποννήσου, πρόκειται για ένα πανέμορφο νησί, μόλις 45 λεπτά από την Αθήνα με το αεροπλάνο. Στην ιστορία του θα βρεις ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και βυζαντινά στοιχεία, καθώς και κάποια από την ενετοκρατία και την αγγλοκρατία.

Τα όμορφα Κύθηρα, γνωστά και ως Τσιρίγο από την ενετική εποχή, θα σου αποκαλύψουν τη δική τους μαγεία μέσα από κάστρα, μονοπάτια, σπήλαια και θαλάσσιες σπηλιές, μοναδικές παραλίες, έναν φάρο 25 μέτρων στο βορειότερο ακρωτήρι του νησιού αλλά και τοπικές λιχουδιές για τη χαρά του ουρανίσκου.

Κρήτη

Προφανώς, η Κρήτη θα μπορούσε να είναι ένα άρθρο από μόνη της. Για αυτό δεν θα αναφερθούμε στα διάσημα Χανιά ή στο επίσης διάσημο Ρέθυμνο αλλά θα μείνουμε ανατολικά, στο λιγότερο τουριστικό Λασίθι. Εκεί, θα πας βόλτα στη γραφική Σητεία με τη διάσημη περαντζάδα της με τα διαφόρων λογής καταστήματα, τις ταβέρνες, τα καφέ και φυσικά την τεράστια αμμώδη παραλία της. Για ακόμα πιο γραφικά και ήσυχα, θα μετακινηθείς νότια προς την Κάτω Ζάκρος, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με πανάρχαιους ελαιώνες, που βρίσκεται στην έξοδο του απίθανου Φαραγγιού των Νεκρών, με καταγάλανα νερά. Αν και δεν έχεις πολλές ημέρες, αν προλάβεις μην χάσεις το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της περιοχής, το μοναδικό Φοινικόδασος στην Ευρώπη, το Βάι με την παραδεισένια παραλία και θάλασσα. Εκεί θα πρέπει να πας νωρίς πριν σκάσουν όλοι οι θαλασσοδιψείς τουρίστες, διαφορετικά πάρε το μονοπάτι δίπλα για την ανοργάνωτη Ψιλή Άμμο με τα εξίσου γαλαζοπράσινα νερά. Αν θέλεις πάλι να ζήσεις κάτι εντελώς ξεχωριστό αυτό το 3μερο, μπορείς να επιλέξεις για τη διαμονή σου τον Άσπρο Ποταμό, που αναφέρεται ως ο αρχαιότερος συνοικισμός της περιοχής των Πεύκων. Πρόκειται για ερείπια και παλιά σπίτια χτισμένα με πέτρες και χώμα που έχουν ανακαινιστεί και αναπαλαιωθεί, κάνοντας τον ξενώνα έναν γνήσιο παραδοσιακό και διατηρητέο, η λειτουργία του οποίου στηρίζεται αποκλειστικά σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Στην περιοχή αυτή θα βρεις πολλές παραλίες, γραφικά χωριά, φαράγγια και μία υπέροχη φύση που συνδυάζει μοναδικά βουνό και θάλασσα.

Κως

Η κοσμοπολίτικη Κως, είναι ένα πανέμορφο νησί στα Δωδεκάνησα, διάσημος προορισμός περισσότερο για τους ξένους παρά για τους Έλληνες. Προφανώς, η απόσταση δεν βοηθάει στο να γίνει μία ακτοπλοϊκή επιλογή (ειδικά αν πρόκειται για 3μερο) αλλά με το αεροπλάνο όλες οι αποστάσεις στη χώρα μας (σχεδόν) εκμηδενίζονται. Οπότε, γιατί όχι και αυτή η ομάδα νησιών να μπει για τα καλά και για πάντα στο χάρτη των διακοπών μας; Η Κως έχει άρωμα ιταλικό, είναι απέναντι ακριβώς από τα μικρασιατικά παράλια και σε προσκαλεί να την ανακαλύψεις. Το νησί αυτό έχει τεράστια ιστορία από την αρχαιότητα (θα μάθεις για το Ασκληπιείο, τα Ιερά της Αφροδίτης και του Ηρακλή, το Ρωμαϊκό Ωδείο, την Αρχαία Αγορά και τον Πλάτανο του πανμέγιστου Ιπποκράτη που θεωρείται από τα γηραιότερα δέντρα στον κόσμο) αλλά και στο διάβα του χρόνου ( θα απολαύσεις πχ το Κάστρο των Ιπποτών) και θα κάνεις βόλτα στο σύγχρονο λιμάνι και στα σοκάκια της χώρας του νησιού. Οι παραλίες πολλές, τα χωριουδάκια επίσης όπως και οι μονοήμερες εκδρομές σε Νίσυρο και Αλικαρνασσό (Bodrum). Η Κως είναι ένα νησί που αξίζει την προσοχή μας.

Καλαμάτα

Μπορείς να πας με το αυτοκίνητο ή με το αεροπλάνο. Έπρεπε να υπάρχει ένας Κ-προορισμός που να μην είναι νησιωτικός και για αυτό επελέγη η πρωτεύουσα της όμορφης Μεσσηνίας. Όσοι έχουν πάει συνεχίζουν και πάνε πολύ συχνά. Η περιοχή αυτή έχει απίστευτη γοητεία με τον μεγαλοπρεπή και άγριο Ταΰγετο να υψώνεται από πάνω της και τη θάλασσα να της βρέχει την ατελείωτη παραλία της. Η πόλη αυτή έχει ρυθμό, ζωή όλο τον χρόνο και μικρές εξορμήσεις τριγύρω σε μοναδικής ομορφιάς μέρη. Αν μείνεις αποκλειστικά στην πόλη θα χαρείς βόλτες στο ιστορικό της κέντρο με τις πολύβουες στοές, τα ωραιότατα παραδοσιακά και σύγχρονα μαγαζιά για καφέ ή/και φαγητό και ποτό, ενώ στην παραλία των 5 χιλιομέτρων μπορείς να χαρείς μπάνιο, βόλτες, πολυσύχναστα παραλιακά καφέ-μπαρ και ό,τι κάνει κέφι ο ουρανίσκος σου. Για τους πιο ανήσυχους υπάρχει το κάστρο της Καλαμάτας, όπως και άλλα ιστορικά αξιοθέατα και μουσεία και μην ξεχνάμε τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης (των 25 αιώνων) που βρίσκεται στα 30 χλμ. από την πόλη. Αν έχεις όρεξη για εκδρομές, η πόλη αυτή θα γίνει η τέλεια βάση για εξορμήσεις προς κάθε κατεύθυνση. Σημείωσε: Κορώνη, Μεθώνη, Πύλο, Γιάλοβα και ψάξε για τη Μεσσηνιακή Μάνη που θα αγαπήσεις (Κιτριές, Καρδαμύλη, Στούπα κα).

Κύπρος

Έπρεπε να μπει και ένας προορισμός εκτός χώρας. Υπήρχε η σκέψη για την όμορφη Κατάνια Σικελίας αλλά είπαμε να μείνουμε σε περιοχές που χτυπάει δυνατά η καρδιά της ελληνικής γλώσσας. Οπότε, θα κλείσουμε με το νησί της Αφροδίτης, έναν προορισμό με πλούσια ιστορία και πολιτισμό για υπέροχες ταξιδιωτικές στιγμές. Είτε προτιμήσεις να μείνεις στην τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα του κόσμου Λευκωσία, είτε στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης Λεμεσό, είτε στη Λάρνακα ή στην τουριστική Πάφο θα ζήσεις μία εμπειρία αντιθέσεων και συγκινήσεων. Θα βρεις κρυστάλλινα νερά στη Blue Lagoon, θα κολυμπήσεις σε μία μοναδική λιμνούλα -στα επονομαζόμενα Λουτρά της Αφροδίτης που φέρουν και το μύθο-, θα επισκεφτείς κάστρα και βυζαντινά μοναστήρια, το μεγάλο υδάτινο πάρκο WaterWorld στην Αγία Νάπα και πολλά μέρη για να απολαύσεις γεύσεις με την παρέα σου.

Όποια επιλογή και να κάνεις, θα περάσεις Κ-αταπληκτικά. Φτιάξε μία βαλίτσα με τα απαραίτητα και κλείσε αεροπορικό εισιτήριο. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας, θα μπορέσεις όση ώρα περιμένεις στην πύλη αναχώρησης, να μάθεις ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τον προορισμό σου, συνοδεία ενός καφέ ή ενός burger, μιας σαλάτας, ενός sandwich ή οποιασδήποτε άλλης γαστρονομικής επιλογής θα κάνεις μέσα από την υπηρεσία Gate Delivery powered by efood.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η παραγγελία σου θα είναι εκεί από οποιοδήποτε κατάστημα της λίστας. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι είτε να χρησιμοποιήσεις τα ειδικά διαμορφωμένα stand efood Gate Delivery που βρίσκονται στις πύλες της περιοχής Σένγκεν (πύλες B) και να μπεις στο efood app ή να σκανάρεις απλώς τα QR code σε διάφορα σημεία που βλέπεις γύρω σου.

Αυτή η συνεργασία του efood με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών είναι πράγματι η Κ-αλύτερη για σένα που περιμένεις στην πύλη και αναρωτιέσαι γιατί δεν πήρες κάτι να ικανοποιήσεις την πείνα σου ή την ανάγκη για κάτι δροσιστικό. Πλέον παραλαμβάνεις σε λίγα λεπτά στο efood «pick up point» που βρίσκεται πιο κοντά σου.

Καλό 3μερο σε όλους!

*Η υπηρεσία είναι αποκλειστικά διαθέσιμη για πτήσεις από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 έως τις 20:00, ενώ τα stand «pick up points» του efood είναι ήδη εγκατεστημένα σε 14 πύλες αναχώρησης στην περιοχή Σένγκεν του αεροδρομίου.

** Το φαγητό ή/και ο καφές μπορούν να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια της πτήσης, εφόσον το επιτρέπει η εκάστοτε αεροπορική εταιρία.

*** Ο χρόνος παραλαβής ενδέχεται να τροποποιηθεί σε ορισμένα καταστήματα.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024