Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: O Πιο Ελκυστικός Εργοδότης της Ελλάδας

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: O Πιο Ελκυστικός Εργοδότης της Ελλάδας

Διακρίνεται για άλλη μια χρονια στην 1η θέση χάρη στην κουλτούρα συμπερίληψης και ισότητας, τις παροχές και η επένδυση στη συνεχή κατάρτιση των ανθρώπων της.

Αλήθεια, ποια χαρακτηριστικά καθιστούν ελκυστικό έναν εργοδότη; Αρκούν πλέον οι ικανοποιητικές απολαβές ή η σταθερότητα που προσφέρει, για να είναι περιζήτητος στην αγορά εργασίας, για να θεωρείται ένας εργοδότης επιλογής και να συγκεντρώνει τους πιο ταλαντούχους επαγγελματίες του κλάδου στο δυναμικό του;

Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά με την είσοδο των Gen Zers στον επαγγελματικό στίβο, καθώς αυτοί μαζί με τους Millennials φέρνουν δυναμικά στο προσκήνιο ως κριτήρια επιλογής εργοδότη, έννοιες όπως «ισότητα», «συμπερίληψη» και «work-life balance». Και ένας εργοδότης που ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους, είναι σίγουρα η Παπαστράτος, η οποία αναδείχθηκε ως «ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα», σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα Employer Brand που πραγματοποίησε η Randstad για το 2024.

Σχετικά με αυτή την πρωτιά, η Leigh Ostergard, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad Ελλάδος, ανέφερε πως, «η υψηλή αυτή διάκριση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει την προσήλωσή της (Παπαστράτος) στην ανάπτυξη μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας και τη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος».

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η συγκεκριμένη έρευνα διεξάγεται για έβδομη χρονιά στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί την πιο πλήρη και ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με την εικόνα του εργοδότη. Συνολικά, λαμβάνουν μέρος σχεδόν 173.000 συμμετέχοντες από 32 χώρες παγκοσμίως, οι οποίοι αξιολογούν συνολικά 6.084 επιχειρήσεις. Στη χώρα μας το δείγμα αφορούσε στις 150 μεγαλύτερες εταιρείες σε αριθμό προσωπικού και φέτος συμμετείχαν 3.500 άτομα, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 έως και 65 ετών.

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τον Ιανουάριο του 2024 και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Παπαστράτος συνεχίζει να ενισχύει τη θετική εμπειρία των εργαζομένων της, επενδύοντας συστηματικά στην ανάπτυξη των ανθρώπων της, καλλιεργώντας μία κουλτούρα ισότητας και συμπερίληψης, αποδεικνύοντας έμπρακτα, με κάθε τρόπο, αυτό που πρεσβεύει, δηλαδή πως «οι άνθρωποί της αποτελούν το πολυτιμότερό της κεφάλαιο».

Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Παπαστράτος, «Σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν γύρω μας με ταχύτατους ρυθμούς, γνωρίζουμε ότι η σταθερή δύναμή μας πηγάζει από τους ανθρώπους μας. Η πολύτιμη προσφορά, η επιμονή και η θέλησή τους αποτελούν τον κινητήριο μοχλό στο συναρπαστικό ταξίδι ανάπτυξης που μοιραζόμαστε. Για αυτό, επενδύουμε με αφοσίωση στην υποστήριξη, την εξέλιξη και την πρόοδο των ανθρώπων μας. Πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και στηρίζουμε την ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, που οδηγούν την εταιρεία μας στο αύριο. Η δέσμευσή μας παραμένει ακλόνητη: Να θέτουμε στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας μας τους ανθρώπους μας. Γιατί η Παπαστράτος είναι οι άνθρωποί της».

Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Παπαστράτος

Επενδύοντας διαχρονικά και με κάθε τρόπο στους ανθρώπους της

Η μεγαλύτερη πρόκληση και το σημαντικότερο πλεονέκτημα της Παπαστράτος είναι πως διαθέτει ένα ανθρώπινο δυναμικό που περιλαμβάνει τέσσερις γενιές εργαζομένων. Έχοντας αναπτύξει, λοιπόν, μία κουλτούρα ανοιχτού διαλόγου, δεν έχει επιτύχει μόνο μία αρμονική συσπείρωση και συνεργασία των εργαζομένων της γύρω από ένα κοινό όραμα, αλλά επιδιώκει διαρκώς την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Ενδεικτικά, για τους εργαζόμενους γονείς, ανεξαρτήτως φύλου, έχει εξασφαλίσει επιπλέον γονεϊκή άδεια, χορηγώντας συνολικά έως και 18 εβδομάδες στο βασικό άτομο φροντίδας και έως οκτώ εβδομάδες στο δευτερεύον. Εξίσου σημαντική, βέβαια είναι και η παροχή προγραμμάτων ευεξίας στο πλαίσιο της μέριμνας και της ενημέρωσης σχετικά με την ψυχική υγεία.

Επιπλέον, η Παπαστράτος διαχρονικά επενδύει στο upskilling και reskilling των ανθρώπων της, με στόχο να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι, να διαθέτουν τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις πολλαπλές απαίτησης της εποχής. Συγκεκριμένα, το 2023 η εταιρεία επένδυσε περισσότερα από 750.000 ευρώ για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100.000 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού, σε νέες τεχνολογίες και σύγχρονα συστήματα.

Η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International με τον Γρηγόρη Αναστασιάδη, Commercial Director της Randstad Hellas.

Σχετικά με το κομμάτι της συμπερίληψης και της ισότητας, η Παπαστράτος έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ήδη από το 2018 λαμβάνοντας την πιστοποίηση Equal Salary. Μάλιστα, είναι η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα εταιρεία στην Ελλάδα με τη συγκεκριμένη διάκριση, η οποία αφορά στην ισότητα των αμοιβών, ανεξαρτήτως φύλου. Επίσης, από το 2020 ανήκει ως μέλος στη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενώ είναι ένα από τα πρώτα μέλη αυτής της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αποσκοπεί στην προαγωγή της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις.

Κλείνοντας, αν υπάρχει κάτι που αξίζει να κρατήσουμε από το παράδειγμα της Παπαστράτος αυτό είναι πώς μία επιχείρηση που στηρίζει τους εργαζομένους της, όχι μόνο ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, αλλά διαμορφώνει και τους επαγγελματίες που θα «πρωταγωνιστήσουν» στο μέλλον, γεγονός που επιβεβαιώνει και η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International, η οποία δήλωσε πως, «Το βασικό στοιχείο που κάνει την Παπαστράτος να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι έχει μάθει να δίνει έμφαση και προτεραιότητα στις ανάγκες των ανθρώπων της, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από έρευνες ικανοποίησης και αξιολόγησης, focus groups και γενικότερα αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο δίαυλο και μέσο επικοινωνίας. Παράλληλα, επενδύουμε στην κατάρτιση των εργαζομένων μας μέσα από στοχευμένα προσωπικά προγράμματα ανάπτυξης, θέτοντας ταυτόχρονα στο επίκεντρο των ενεργειών μας τη δικαιοσύνη και την επιβράβευση. Ως επιστέγασμα όλων αυτών είμαστε ένας οργανισμός που πάνω από όλα αναπτύσσει τα στελέχη της και εκκολάπτει τους ηγέτες του αύριο».

Sports in

Ολυμπιακός: Η αποστολή για την πρεμιέρα στον Βόλο (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024