Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Schneider Electric και Msystems: μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας στις ναυτιλιακές εφαρμογές

Schneider Electric και Msystems: μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας στις ναυτιλιακές εφαρμογές

Ο Τάσος Σαρρής, Channel Sales Business Developer Schneider Electric και η Κυριακή Ρουσιάνου, Strategic Account Manager Msystems, μιλάνε στο in.gr

Η Schneider Electric, έχει περισσότερα από 90 χρόνια αποδεδειγμένης εμπειρίας, στις ναυτιλιακές εφαρμογές, παρέχοντας στον κλάδο προηγμένα και καινοτόμα προϊόντα, ψηφιακές λύσεις και υπηρεσίες με απώτερο στόχο να καθιστά ασφαλή, αξιόπιστο, αποδοτικό, συνδεδεμένο και βιώσιμο τον κύκλο ζωής των πλοίων. Μιλήστε μας για τις υπηρεσίες αυτές και πώς η Schneider Electric Ελλάδας μπορεί να τις υποστηρίξει.

Τ. Σαρρής: Η Schneider Electric, πέρα από μια εταιρεία με ηγετικό ρόλο σε ζητήματα ψηφιακής διαχείρισης και αυτοματισμού στη βιομηχανία, αποτελεί και έναν από τους ισχυρότερους παίκτες στον τομέα της διαχείρισης των ενεργειακών αναγκών της ναυτιλίας. Ο τομέας αυτός δέχτηκε ιδιαίτερες πιέσεις τα τελευταία χρόνια, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τα κόστη αποστολών και των υλικών να αυξάνονται και την αγορά να αντιμετωπίζει ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό. Αυτές οι ελλείψεις προκάλεσαν επιπλέον καθυστερήσεις στην υλοποίηση projects, δημιουργώντας ακόμα πιο έντονες πιέσεις.  Σε αυτό το πλαίσιο, οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες micro data center που προσφέρει η Schneider Electric, σε συνεργασία πάντα με εταιρείες όπως η Msystems, είναι καθοριστικής και ζωτικής σημασίας: η Schneider Electric, εφαρμόζοντας τις λύσεις του EcoStruxure βοηθά τις ναυτιλιακές εταιρείες να αποκτήσουν αλλά και να διατηρούν το πλήρες cost of ownership σε κάθε λειτουργία του σκάφους, ανεξαρτήτως τύπου. Με τον τρόπο αυτό  εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος χρόνος για κάθε εργασία, αυξάνονται συνολικά τα επίπεδα ασφάλειας πάνω στο σκάφος και φυσικά, όπως ισχύει για κάθε πελάτη της Schneider Electric, αποκτάται πλήρης έλεγχος της κατανάλωσης ενέργειάς, βελτιώνοντας παράλληλα και τη συντήρηση των συστημάτων τους. Τόσο οι ναυπηγοί, όσο και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, έχουν πλέον πλήρη αντίληψη της αναγκαιότητας για βελτιστοποιημένα πάγια και λύσεις, τα οποία διασφαλίζουν ταυτόχρονα και τη μέγιστη ασφάλεια των πλοίων. Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση κάθε έργου έχει επιλογή του ιδανικού συνεργάτη, όπως η Msystems. Η Msystems, διαθέτει εκτενές πελατολόγιο στον κλάδο της ναυτιλίας, βαθιά γνώση και κατανόηση των αναγκών της, η οποία προκύπτει από τα 23 έτη παρουσίας στον κλάδο της πληροφορικής.  Όλα αυτά τα δεδομένα διασφαλίζουν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες του πελάτη, όσο και στα υψηλά ποιοτικά standards της Schneider Electric.

  • Schneider Electric και Msystems έχετε συνάψει μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας. Θα μας πείτε λίγα λόγια για την συνεργασία σας και ποια είναι τα δυνατά της σημεία;

Τ. Σαρρής: Η συνεργασία της Schneider Electric με την Msystems μετρά ήδη πάνω από 17 χρόνια κοινής πορείας. Μέσα σε αυτό το διάστημα, η Msystems εξελίχθηκε γρήγορα σε στρατηγικό εταίρο της Schneider, διαθέτοντας άριστη τεχνική εξειδίκευση και τεχνογνωσία. Έτσι μπορεί να εξυπηρετεί οποιαδήποτε ανάγκη του εκάστοτε πελάτη, τόσο στο εύρος των προϊόντων και υπηρεσιών της Schneider Electric όσο και σε μια σειρά καθετοποιημένων λύσεων και υπηρεσιών στον κλάδο της πληροφορικής. Η Msystems βρίσκεται πλέον στην λίστα των elite Premier Partners της Schneider Electric.

Κ. Ρουσιάνου: O κλάδος της Ναυτιλίας είναι ένας βασικός πυλώνας για την Msystems. Κάθε ανάγκη πελάτη αντιμετωπίζεται σαν ένα διαφορετικό case study με σκοπό να καλυφθεί αυτή η ανάγκη, χρησιμοποιώντας όποιο πόρο απαιτείται κάθε φορά. Από το καταρτισμένο και πιστοποιημένο τμήμα των μηχανικών μας, προσφέροντας καθετοποιημένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου έως και τα διαθέσιμα Vendor Agreements, προκειμένου να συνδυαστούν οι υπηρεσίες μας, με enterprise-level hardware λύσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση ακριβώς κινείται και η συνεργασία μας με την Schneider Electric, νευραλγικό σημείο για την Msystems. Ενσωματώνοντας τα DNV Marine Approved προϊόντα της Schneider Electric από το brand της APC στις λύσεις που προσφέρουμε στον κλάδο της ναυτιλίας, αναβαθμίζουμε το offering μας  σε δύο άξονες. Πρώτον, προσφέροντας την πλέον high end λύση στον κλάδο των μονάδων αδιάλειπτης παροχής ενέργειας, συνδυαζόμενη με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και directives, που είναι αναγκαίες στη συντριπτική πλειοψηφία των εγκαταστάσεων πάνω σε ένα καράβι. Δεύτερον, ενώ τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της APC είναι σε παγκόσμια κλίμακα γνωστά, το παρεχόμενο after sales support είναι υποδειγματικό.  Αν επέλεγα μια λέξη – κλειδί που είναι ιδιαίτερα σημαντική στον χώρο της ναυτιλίας  αυτή θα ήταν το: Global warranty. Αυτό πρακτικά  οδηγεί σε ελαχιστοποίηση του down time, μείωση των μεταφορικών εξόδων και στο τέλος αυτό που για την Msystems είναι πάντα το ζητούμενο: κάθε συνεργαζόμενη εταιρεία με την Msystems, να παραμένει στην αιχμή της τεχνολογίας, απολαμβάνοντας μια κορυφαία εμπειρία συνεργασίας μαζί μας.

  • Υπάρχει μία ολιστική προσέγγιση των δύο εταιρειών στις ναυτιλιακές εφαρμογές. Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα;

Τ. Σαρρής: Ένας από τους λόγους που η Msystems έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με την Schneider Electric είναι η κοινή μας πεποίθηση  στην ολιστική αντιμετώπιση ενός project.  Και για τις δύο εταιρείες, αυτή η προσέγγιση είναι βασική προϋπόθεση για τον πλήρη έλεγχο ενός έργου, εξασφαλίζοντας ότι ο τελικός αποδέκτης (πελάτης) θα λάβει μια λύση που ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες του.  Η μακροχρόνια σχέση μεταξύ των εταιρειών μας έχει  καλλιεργήσει μια «βαθύτερη» κατανόηση των προσφερόμενων προϊόντων και λύσεων, επιτρέποντας την παροχή ακόμα πιο καθετοποιημένων λύσεων για κάθε πελάτη. Σε αυτή τη φάση επενδύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του segment των onboard λύσεων, micro data centers, παραμένοντας πάντα πιστοί στην φιλοσοφία μας για ολιστικό σχεδιασμό. Αυτή  η λύση περιλαμβάνει λογισμικό, υποδομές δικτύου, μέσα αποθήκευσης, συστήματα ασφαλείας, συστήματα ισχύος αλλά και εγκατάστασης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις μας άλλωστε, ο αριθμός των ΙΤ συστημάτων που θα συνδέονται μέσω edge computing powered data centers αναμένεται να αυξηθεί κατά 800% έως το τέλος του 2024. Η ολιστική μας  προσέγγιση μας δίνει την απαραίτητη ευελιξία, όντας κατασκευαστές, να προσαρμόζουμε τις λύσεις μας ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε από tankers ως κρουαζιερόπλοια, φορτηγά – πλοία, πλοία του πολεμικού ναυτικού αλλά και ερευνητικά σκάφη. Έχουμε ήδη παρουσία σε περισσότερα από 20.000 πλοία! Στοχεύουμε επίσης στην πλήρη κάλυψη των αναγκών της αγοράς με την επέκταση των προϊοντικών μας σειρών: η APC ήδη έχει ανακοινώσει ένα νέο line up σε  120 Volt shipboard UPS, ενώ παράλληλα συνεχίζει να επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη, με στόχο την ανανέωση του «στόλου» της με DNV Marine Approved UPS των 230 Volt.

  • Οι εκπομπές των πλοίων διαμορφώνουν μια διαρκώς αυξανόμενη περιβαλλοντική ανησυχία. Σε όλο τον κόσμο, λαμβάνονται ισχυρά μέτρα για τη δραστική μείωση των εκπομπών αυτών. Ποια είναι η προσέγγιση της Schneider Electric στο αντικείμενο της βιωσιμότητας και ποιες επιλογές προσφέρει στη ναυτιλία;

Τ. Σαρρής: Με γνώμονα πάντα τη βελτιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος, αλλά και τη μείωση των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, η Schneider Electric παρέχει μία ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει προϊόντα, αλλά και software όπως το EcoStruxure IT. Αυτά τα σημαντικά εργαλεία είναι σχεδιασμένα τόσο για να βοηθούν τον πελάτη να κατανοήσει καλύτερα τις ενεργειακές απαιτήσεις της εγκατάστασης του, αλλά και να ενημερωθεί  επαρκώς, ώστε να μπορέσει να πάρει τις βέλτιστες αποφάσεις που θα εξυπηρετήσουν την επιχείρηση και τα σκάφη του εν προκειμένω. Έτσι επιτυγχάνονται μειώσεις σε εκπομπές άνθρακα, συνεπώς μειώνονται και τα κόστη. Στόχος είναι να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα της ναυτιλιακής βιομηχανίας συνολικά έως 50% ως το 2050. Τα προϊόντα και η τεχνογνωσία της Schneider Electric εγγυώνται τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης του κλάδου. Αυτή είναι και η συνεισφορά μας στην επίτευξη βιωσιμότητας του κλάδου της ναυτιλίας: βελτιστοποιημένη διαχείριση ενέργειας, μείωση ή και απαλλαγή από εκπομπές άνθρακα, όπου αυτό είναι πραγματικά δυνατό.

Κ. Ρουσιάνου: Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω πως χρησιμοποιώντας το cloud based EcoStruxure IT, οι administrators έχουν την δυνατότητα, πέρα από τον καθολικό ενεργειακό έλεγχο, να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο της συνολικής λειτουργίας των critical ΙΤ υποδομών. Αυτό βοηθά στην αποφυγή πιθανών βλαβών, όσο και τυχών δυσλειτουργιών. Στην Msystems, διαθέτουμε βαθιά γνώση και εμπειρία  των συγκεκριμένων λύσεων, ενώ σε συνδυασμό με την παγκόσμια παρουσία της Schneider Electric, είμαστε σε θέση να εξοπλίσουμε τους πελάτες μας καταλλήλως, ώστε να έχουν πλήρη ορατότητα των επιχειρήσεών και των καραβιών τους, κάθε ώρα της ημέρας, παρέχοντας καίρια πληροφόρηση, εξ αποστάσεως παρακολούθηση, αλλά και on-site τεχνική υποστήριξη.

Η Schneider Electric προσεγγίζει και το ζήτημα της ασφάλειας μέσω βέλτιστων επιλογών για την πρόληψη συμβάντων στο σύνολο των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων. Πόσο σημαντικό είναι ευρύτερα το ζήτημα της ασφάλειας και πως το διαχειρίζεστε για τους πελάτες σας;

Τ. Σαρρής: Η ασφάλεια βρίσκεται πάντα στην κορυφή των προτεραιοτήτων  στη Schneider Electric. Είτε αφορά λύσεις ενεργειακής διαχείρισης που εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη λειτουργία ενός  πλοίου, είτε για asset management λύσεις που εξασφαλίζουν την έγκαιρη και προληπτική συντήρηση εξοπλισμού, η οποία με τη σειρά της εγγυάται την ασφάλεια του προσωπικού. Το ίδιο ισχύει και για την προστασία δεδομένων μέσα από την αδιάλειπτη λειτουργία του computer room, η ασφάλεια αποτελεί καθημερινό αντικείμενο ενδιαφέροντος για εμάς. Για αυτό και βρίσκεται στο επίκεντρο τόσο του σχεδιασμού των προϊόντων μας, όσο και των ολοκληρωμένων λύσεων που προσφέρουμε. Η ασφάλεια για εμάς είναι μη διαπραγματεύσιμη!

Κ. Ρουσιάνου: Με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και της ολοένα αυξανόμενης ανάγκης για ψηφιακές υπηρεσίες, ένας  άλλος σημαντικός παράγοντας που προκύπτει είναι το κομμάτι του Cybersecurity. Καθώς εκσυγχρονίζονται οι παλαιότερες υποδομές και ενώ κινούμαστε σε έναν όλο και πιο edge computing oriented ΙΤ κλάδο, οι πιθανές απειλές και πιθανοί στόχοι των hackers αυξάνονται και πληθαίνουν. Συνεπώς, κατά των σχεδιασμό των απαραίτητων υποδομών πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τις  μελλοντικές  εξελίξεις, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία  του πελάτη τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024