Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: Σύντομα μεταβαίνει στην Κύπρο η Ολγκίν για συνέχιση των επαφών

ΟΗΕ: Σύντομα μεταβαίνει στην Κύπρο η Ολγκίν για συνέχιση των επαφών

«Σίγουρα, έχει προγραμματιστεί ταξίδι της προσωπικής απεσταλμένης του Γεν. Γραμματέα στην Κύπρο», δήλωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι θα ενημερώσει «μόλις έχουμε ημερομηνίες να μοιραστούμε».

Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Ανχελα Ολγκίν (φωτογραφία, επάνω) σύντομα θα επισκεφθεί την Κύπρο για συνέχιση των επαφών της με σκοπό την εξεύρεση κοινού εδάφους μεταξύ των δύο πλευρών, ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Αντόνιο Γκουτέρες, Φαρχάν Χακ, κατά την ενημέρωση Τύπου, χθες Τετάρτη, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Η κ. Ολγκίν προσπάθησε να παρασύρει τις πλευρές σε μια διαπραγματευτική διαδικασία χωρίς να υπάρχει κοινό έδαφος

Ο κ. Χακ απάντησε σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με το αν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της κ. Ολγκίν και αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα των επαφών της στη νήσο.

«Σίγουρα, έχει προγραμματιστεί ταξίδι της προσωπικής απεσταλμένης του Γεν. Γραμματέα στην Κύπρο. Μόλις έχουμε ημερομηνίες να μοιραστούμε, θα σας ενημερώσουμε εκ νέου» ανέφερε ο κ. Χακ.

Η κ. Ολγκίν προσπάθησε να παρασύρει τις πλευρές σε μια διαπραγματευτική διαδικασία χωρίς να υπάρχει κοινό έδαφος, είχε δηλώσει ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ για τη μεσολάβησή της, προσθέτοντας ότι ζήτησε από την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ μια «πρωτοβουλία 3A» (απευθείας πτήσεις, απευθείας εμπόριο, απευθείας επαφές).

Οδυνηρή πραγματικότητα

Η τουρκική κατοχή παραμένει μια οδυνηρή πραγματικότητα, τόνισε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση της Μόνιμης Αποστολής της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη, στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την 60ή επέτειο από την ίδρυση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ (ΟΥΝΦΙΚΥΠ ή UNFICYP) στην Κύπρο, το 1964.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024