Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Το ΠΑΣΟΚ της διαγραφής (και το 2024) - Η Γιαννακοπούλου και οι άλλοι στο κάδρο των αντιδράσεων

Το ΠΑΣΟΚ της διαγραφής (και το 2024) – Η Γιαννακοπούλου και οι άλλοι στο κάδρο των αντιδράσεων

Τα περί διαγραφών στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι κάτι που συναντάται το 2024. Τι είχε γίνει το 2020.

Επιμένει και με σημερινές της δηλώσεις η Νάντια Γιαννακοπούλου ότι υπάρχει θέμα με το αποτέλεσμα των εκλογών και καυτηριάζει εκ νέου τα περί διαγραφών που μπήκαν στο δημόσιο διάλογο. Η κ. Γιαννακοπουλου (ΣΚΑΙ) σχολίασε, επίσης, δημοσιεύματα που έλεγαν ότι αν είχε ο κ. Ανδρουλάκης διαγράψει την κ. Γιαννακοπούλου ή τον κ. Κωνσταντινόπουλο κλπ.. θα είχε την ηρεμία του σήμερα. “Λες το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι αυτό”, πρόσθεσε η κ. Γιαννακοπουλου και υπογράμμισε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν ταιριάζουν οι διαγραφές.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου. Συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου στου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στην Χαριλάου Τρικούπη, στην Αθήνα, στις 19 Ιουνίου 2024.

Πάντως, και στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ είχε περάσει από τις σκιές των απομακρύνσεων. Για παράδειγμα, στο κοντινό 2020, υπήρξε αναταραχή και αιτήματα για διαγραφές όταν συνεδρίαζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με πρόεδρο την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, στον απόηχο της διαφοροποίησης του Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη από τη γραμμή για την υπερψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντιας Γιαννακοπούλου, ενδεικτικά, είχε ζητήσει τότε τη διαγραφή του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Οι λόγοι φυσικά της τότε αναταραχής ήταν άλλοι και διαφορετικοί. ΄Ομως στα απόνερα του τότε κλίματος ο πρώην Πρωθυπουργός – και αφού τελείωσε εκείνη η εσωκομματική τρικυμία- δήλωσε  πως έτσι όπως το σκέφτομαι μετά από καιρό ίσως έκανα λάθος με τη διαγραφή Σημίτη. Να σημειωθεί ότι τότε αρκετοί ήταν κατά των διαγραφών, παρά τις διαφωνίες. Σε αυτούς εντάσσεται και ο Οδδυσεας Κωνστανόπουλος ο οποίος είχε πει πως ήταν κατά των διαγραφών, όπως επίσης να αποφύγουν τους τσακωμούς και τη διάλυση της παράταξης. ότι να μην διαλυθεί η παράταξη.

Στο ΠΑΣΟΚ γίνεται μία κουβέντα βαθιά πολιτική, τονίζοντας ότι ποτέ δεν ήταν νεκροταφείο ιδεών

“Κανένας αρχηγός δεν έχει στηριχτεί τόσο ομόψυχα όσο ο Ανδρουλάκης”

Και ερχόμαστε στο 2024, όπου το εκλογικό αποτέλεσμα έχει προκαλέσει πολλά μποφόρ στο ΠΑΣΟΚ, όπου αν και το αίτημα για προσφυγή στην εσωκομματική κάλπη υπήρξε πλειοψηφικό ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν «σήκωσε το γάντι» για προσφυγή στη βάση του κόμματος παραπέμποντας στην Κεντρική Επιτροπή (30 Ιουνίου) για το τελικό «ξεκαθάρισμα». Εκεί, όπως όλα δείχνουν, θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον οδικό χάρτη, για το εάν και πότε θα γίνει εκλογή ηγεσίας και για το πολιτικό σχέδιο δράσης του κόμματος προς τις εθνικές εκλογές.

Απαντώντας η κ. Γιαννακόπουλου (ΣΚΑΙ) αναφορικά με το αν του την είχαν στημένοι (σ.σ κ. Νίκους Ανδρουλάκη) μέσα στο ΠΑΣΟΚ η κ. Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι ποτέ κανένας αρχηγός δεν έχει στηριχτεί τόσο ομόψυχα όσο ο Ανδρουλάκης.

Υπογράμμισε ότι στο ΠΑΣΟΚ γίνεται μία κουβέντα βαθιά πολιτική, τονίζοντας ότι ποτέ δεν ήταν νεκροταφείο ιδεών και έγινε μία κουβέντα για τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος και είπαμε ότι δεν ήταν επιτυχία.

Sports in

Ολυμπιακός: Χιλιάδες κόσμου και στην Κεφαλονιά για τις ευρωκούπες (pics)

Σε ακόμα ένα ελληνικό νησί έγινε το αδιαχώρητο από τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλησε να θαυμάσει τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024