Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αντετοκούνμπο: «Έχω να παίξω μπάσκετ 2,5 μήνες, αλλά είμαι καλά»

Αντετοκούνμπο: «Έχω να παίξω μπάσκετ 2,5 μήνες, αλλά είμαι καλά»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στη media day για το επερχόμενο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ και για την παρουσία του στις τάξεις της Εθνικής ομάδας

Στο πλαίσιο της Media Day της Εθνικής ομάδας για το Προολυμπιακό τουρνουά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στους δημοσιογράφους και στάθηκε στο γεγονός πως είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, παρά το γεγονός πως έχει να παίξει μπάσκετ εδώ και δυόμιση μήνες.

Δείτε όσα είπε ο Αντετοκούνμπο:

«Κάνω προπόνηση, σιγά σιγά γίνομαι καλύτερα. Δεν έχω παίξει μπάσκετ εδώ και 2.5 μήνες, δεν έχω κάνει προπόνηση με επαφή, αλλά είμαι καλύτερα, είμαι καλά».

Αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη: «Ναι, είμαι έτοιμος. Ανυπομονώ να μπω στην προπόνηση. Έχω έρθει σε 2-3 προπονήσεις, την έχω παρακολουθήσει, έχουμε δει βίντεο. Έχω μιλήσει άπειρες ώρες με τον κόουτς Βασίλη. Πιστεύω ότι είναι αυτό που χρειάζεται η Εθνική, ένας άνθρωπος που έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές στο ελληνικό μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα. Έχει τρομερή εμπειρία ως παίκτης και ως προπονητής έχει δείξει πόσο καλός είναι και πως τον ακολουθούν οι παίκτες. Ανυπομονώ να βρεθώ στο παρκέ και να κάνουμε κάτι καλό».

Για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Δεν έχω παίξει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ήθελα να προκριθούμε, να παίξουμε και να εκπροσωπήσουμε τη χώρα με τον καλύτερο τρόπο. Είναι κάτι που δεν έχω κάνει και θέλω να το κάνω. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί. Έχουμε Προολυμπιακό μπροστά μας. Το μόνο που μου δίνει κίνητρο είναι να παίξω στους Αγώνες. Να είμαι εκεί, να με δουν τα παιδιά μου».

Για τη χημεία της ομάδας: «Η χημεία μας είναι μηδενική. Δεν έχω παίξει μαζί τους. Έχουμε χρόνο. Μακάρι σε αυτές τις ημέρες να βρεθούμς σαν ομάδα, να παίξουμε 5 εναντίον 5 και να είμαστε στο καλύτερο σημείο για να προκριθούμε».

Αν θυμάται τους Αγώνες του 2008: «Δεν μου έδωσε κίνητρο το 2008. Αλλά όταν όταν είδα το Σοφοκλή να παίζει, ένα μαύρο παιδί, μου έδωσε κίνητρο και ένα όνειρο ότι μπορώ και εγώ μία ημέρα να παίξω στην Εθνική. Το 2008 δεν έπαιζα μπάσκετ. Είχα ξεκινήσει το 2007, αλλά σταμάτησα για να βοηθήσω τη μητέρα μου. Σοβαρά ξεκίνησα να παίζω το 2009. Δίνει κίνητρο, να κάνουμε κάτι με την Εθνική στους Ολυμπιακούς. Θέλω και εγώ να νιώσω το συναίσθημα του να πετύχω κάτι με την Εθνική. Μου δίνει κίνητρο. Μιλάω με τους συμπαίκτες μου, πως νιώθουν. Με τις ομάδες τους τα έχουν καταφέρει, αλλά το να τα καταφέρνεις με την Εθνική είναι ξεχωριστό».

Αν θα του λείψει ο Θανάσης: «Ναι! Χρειαζόμαστε έναν παίκτη στην Εθνική, να μας δίνει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Είναι ένας τρομερός συμπαίκτης, ο οποίος ανεβάζει τη χημεία σε μία ομάδα πάρα πολύ γρήγορα. Φέρνει κοντά τους παίκτες και τους προπονητές. Θα λείψει όχι μόνο σε εμένα, αλλά σε όλους.

Για τη συμμετοχή του Ντόντσιτς στο Προολυμπιακό: «Να είναι καλά, αν θέλει να έρθει, ας έρθει. Ας πρέπει να προσέξει το κορμί του επειδή πήγε μέχρι τους τελικούς, ας το κάνει».

Τι είναι επιτυχία για την Εθνική: «Το εύκολο είναι να προκριθούμε. Αλλά επιτυχία είναι ότι στο ΣΕΦ θα έρθει κόσμος να μας δει. Παιδάκια που θα ονειρεύονται να παίξουν και ατά να φορούν αυτή τη φανέλα. Κάποια παιδιά μπορεί να το πετύχουν και κάποια όχι. Ακόμα θυμάμαι μας είχε πάει ένας προπονητής να δούμε ένα ματς της Εθνικής. Είχα ένα όνειρο. Το impact υπάρχει είτε κερδίσεις, είτε χάσεις. Θυμάμαι ότι η ομάδα είχε χάσει. Εγώ είμαι εδώ, τα κατάφερα. Είναι σημαντικό. Μπορεί τα παιδιά μου να δουν έναν Πολωνό και να πουν ότι θέλουν να γίνουν σαν και αυτόν».

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024