Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δανία – Αγγλία 1-1: Δεν έφτανε ο Κέιν για τα «λιοντάρια»

Δανία – Αγγλία 1-1: Δεν έφτανε ο Κέιν για τα «λιοντάρια»

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η Αγγλία δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της και αυτή τη φορά την… πάτησε μένοντας στο 1-1 με τη Δανία.

Με τη Σερβία προηγήθηκε νωρίς χάρη στο γκολ του Μπέλινγκχαμ και χωρίς να ενθουσιάσει με την απόδοσή της κράτησε το σκορ και ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία της στο Euro 2024.

Στη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά για την Αγγλία.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ βρήκε ξανά γκολ νωρίς, αυτή τη φορά με τον Χάρι Κέιν, αλλά δεν διαχειρίστηκε σωστά το ματς και το πλήρωσε.

Ο Χιούλμαντ απάντησε άμεσα για τη Δανία και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε στη Φρανκφούρτη, διατηρώντας μεν πρώτη την Αγγλία, αλλά χωρίς να έχει εξασφαλίσει ακόμη την πρόκριση. Στο κόλπο και οι Δανοί με δύο βαθμούς.

Στο 13′ ο Φόντεν προειδοποίησε με καλό σουτ και πέντε λεπτά μετά ήρθε το γκολ για την Αγγλία. Ο Γουοόκερ έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά και γύρισε στην περιοχή, με την μπάλα να φτάνει μετά από κόντρες στον Κέιν που από κοντά πλάσαρε και έγραψε το 1-0, φτάνοντας τα πέντε γκολ σε τελική φάση Euro.

Σταδιακά μετά το γκολ η Δανία πήρε μέτρα στο γήπεδο και χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση έκανε το 1-1. Στο 34′ συγκεκριμένα, ο Κέιν έκανε λάθος, η μπάλα έφτασε στον Χιούλμαντ κι εκείνος με υπέροχο μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ.
Στο δεύτερο μέρος η Αγγλία μπήκε δυνατά και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 56′ όταν ο Φόντεν σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Σμάιχελ.  Μετά το 60ό λεπτό και τις αλλαγές που έκανε ο Χιούλμπαντ, η Δανία ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 67′ απείλησε με το σουτ του Ντάμσγκααρντ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Πίκφορντ.

Ο Σαουθγκέιτ «απάντησε» στο 69′ με τριπλή αλλαγή, βγάζοντας τους τρεις επιθετικούς του (Κέιν, Σάκα και Φόντεν) και περνώντας στο ματς τους Ουότκινς, Εζε και Μπόουεν. Ο πρώτος, μάλιστα, από τις αλλαγές που έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «Τριών Λιονταριών», έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 71′, όταν βρέθηκε από πλάγια στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά ο Σμάιχελ απέκρουσε σε κόρνερ.
Από τραγικά λάθη των αμυντικών της Αγγλίας, οι Σκανδιναβοί πλησίασαν δύο φορές στο γκολ στα τελευταία 10 λεπτά, αρχικά με την προβολή του Κρίστενσεν κι εν συνεχεία με το σουτ του Χόιμπιεργκ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαν): Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκαρντ, Μέλε, Κρίστενσεν, Κρίστιανσεν (57’ Μπα), Έρικσεν (82’ Νόργκααρντ), Χόιμπιεργκ, Γιούλμαν (82’ Σκοβ Όλσεν), Βιντ (57’ Ντάμσγκααρντ), Χόιλουντ (67’ Πόουλσεν).

Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουεχί, Τρίπιερ, Ράις, Άρνολντ (54′ Γκάλαχερ), Μπέλινγκχαμ, Σακά (69’ Μπόουεν), Φόντεν (69’ Εζέ), Κέιν (69’ Γουότκινς).

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024