Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Το Κόπα Αμέρικα που ξεκινάει και η λάμψη των Μέσι, Βινίσιους

Το Κόπα Αμέρικα που ξεκινάει και η λάμψη των Μέσι, Βινίσιους

Το συγκεκριμένο τουρνουά, είναι το πρώτο από τα τρία κορυφαία που θα διεξαχθούν στην «χώρα του soccer», καθώς θ’ ακολουθήσουν το Μουντιάλ συλλόγων του 2026 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, εθνική Αργεντινής, με επικεφαλής το «τοτέμ» της χώρας, Λιονέλ Μέσι και η Βραζιλία του Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, είναι τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για την κατάκτηση του 48ου Κόπα Αμέρικα, που αρχίζει αύριο στις ΗΠΑ και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουλίου.

Το συγκεκριμένο τουρνουά, είναι το πρώτο από τα τρία κορυφαία που θα διεξαχθούν στην «χώρα του soccer», καθώς θ’ ακολουθήσουν το Μουντιάλ συλλόγων του 2026 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 με την συμμετοχή 48 εθνικών ομάδων και θα φιλοξενηθεί παράλληλα στο Μεξικό και στον Καναδά.

Ο «pulga» δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι παρών το 2026, αλλά προς το παρόν επικεντρώνεται στο Κόπα Αμέρικα, που κατέκτησε με την Αργεντινή το 2021.

Στην αποστολή της «αλμπισελέστε» έχουν συμπεριληφθεί ο Ανχελ Ντι Μαρία και ο Λαουτάρο Μαρτίνες, ενώ ο Μέσι, ο οποίος θα γιορτάσει τα 37α γενέθλιά του στις 24 Ιουνίου, θα ηγηθεί της ομάδας στον εναρκτήριο αγώνα εναντίον του Καναδά στην Ατλάντα, τα ξημερώματα (03.00 ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής.

Ο Μέσι είναι πέραν πάσης αμφιβολίας το «πρόσωπο» του τουρνουά, δεδομένου ότι παίζει στην Ιντερ Μαϊάμι, μία πόλη όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του τουρνουά και όπου η FIFA έχει εγκαταστήσει γραφεία.

Απελευθερωμένος από τον ρυθμό και την… σκληρότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Μέσι προσφέρει στον εαυτό του την πολυτέλεια να είναι πιο «φρέσκος» στο Κόπα Αμέρικα, καθώς τα δεδομένα στο MLS είναι πιο εύκολα και με μέχρι στιγμής απολογισμό 12 γκολ σε 19 συμμετοχές στο εφετινό πρωτάθλημα.

Η Βραζιλία και ο Βινίσιους

Ο μεγάλος αντίπαλος, η Βραζιλία, διαθέτει στις τάξεις της τον Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος πρόσφατα κατέκτησε ένα δεύτερο Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης και καθιερώνεται ως ο νέος ηγέτης της «σελεσάο», μετά την απουσία του τραυματία Νεϊμάρ.

«Δεν έχω κατακτήσει ακόμη έναν τίτλο με την εθνική ομάδα. Ελπίζω να το κάνω τώρα. Εχουμε προετοιμασθεί καλά. Αυτή η γενιά είναι δυνατή και θέλουμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα με την Selecao», δήλωσε ο επιθετικός των Μαδριλένων, ο οποίος θα γιορτάσει τα 24α γενέθλιά του στις 12 Ιουλίου.

Στο πλευρό του, θα έχει τους συμπαίκτες του στην Ρεάλ, Ροντρίγκο και Μιλιτάο, αλλά και τον νεαρό Εντρικ, ο οποίος επίσης ανήκει στους πρωταθλητές Ευρώπης και Ισπανίας.

Η ομάδα που μπορεί να «σπάσει» αυτό το «δίδυμο», είναι η Ουρουγουάη του Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος με τους Ντάρβιν Νούνιες και Λουϊς Σουάρες, θα επιχειρήσει να κατακτήσει το πρώτο Κόπα Αμέρικα της καριέρας του, αφού απέτυχε να το κάνει ως προπονητής της Αργεντινής.

Όπως και το 2016, για το Centenary Copa, η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με μια μορφή που επεκτάθηκε σε 16 ομάδες, με τους δέκα συνήθεις Νοτιοαμερικανούς ανταγωνιστές της Conmebol να πλαισιώνονται από έξι μέλη της Concacaf (Βόρεια Αμερική, Κεντρική και Καραϊβική).

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024