Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στο Κρανίδι: Καίγονται σπίτια - Εκκένωση προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη

Φωτιά στο Κρανίδι: Καίγονται σπίτια – Εκκένωση προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Μελίντρα στο Κρανίδι. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Δύσκολες ώρες βιώνουν οι κάτοικοι στο Κρανίδι Αργολίδας. Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 15.00 πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο, έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια της πόλης και ήδη έχουν τυλιχθεί κάποια εξ αυτών στις φλόγες.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους, ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Μάχες με επικίνδυνες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

«Σε κατάσταση συναγερμού είναι σήμερα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με επικίνδυνες πυρκαγιές να είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. Μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές. Δίνουμε σκληρές μάχες για να τις αντιμετωπίσουμε και σε κάθε περίπτωση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, και για αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024