Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 70χρονος που κατηγορείτο ότι βίαζε την 32χρονη κόρη του

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 70χρονος που κατηγορείτο ότι βίαζε την 32χρονη κόρη του

Η 32χρονη πήγε στο αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς, στη Θεσσσαλονίκη, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας της πρώτη φορά τη βίασε το 1998 όταν ήταν πέντε ετών

Χειροπέδες στον 70χρονο ημεδαπό που κατηγορείτο ότι βίαζε την κόρη του πέρασε η Ελληνική Αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η 32χρονη πήγε στο αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας της πρώτη φορά τη βίασε το 1998 όταν ήταν πέντε ετών.

Ο 70χρονος συνελήφθη για σωρεία αδικημάτων

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η 32χρονη, ο πατέρας τη βίασε ξανά τον Αύγουστο του 2023 και τον Νοέμβριο του 2024 ενώ αποπειράθηκε να τη βιάσει τον Μάρτιο του 2024 και της προκάλεσε σωματικές βλάβες τον Ιούνιο του 2024.

Μετά την καταγγελία της, σχηματίστηκε σε βάρος του ηλικιωμένου πατέρα της δικογραφία για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, απειλής, γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών, εξύβρισης, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και ενδοοικογενειακή βία. Ο 70χρονος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ηλικιωμένος συνελήφθη χθες Πέμπτη 20 Ιουνίου το βράδυ από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Σημειώνεται ότι ο 70χρονος είχε παραβιάσει διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία όφειλε -μεταξύ άλλων- να εγκαταλείψει την κοινή οικία.

Επιπλέον, ο 70χρονος κατά τη σύλληψη του απείλησε και εξύβρισε αστυνομικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πριν από δύο 24ωρα, ο 70χρονος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 17 μηνών για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της 32χρονης κόρης και τού επιβλήθηκε ο όρος να εγκαταλείψει το κοινό τους σπίτι, τον οποίο φαίνεται να παραβίασε.

Ο 70χρονος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος ανέφερε ότι ο εντολέας του αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Κατά την αγόρευσή του, αρνήθηκε τις καταγγελίες που προσάπτει η 32χρονη στον πατέρα της και τις χαρακτήρισε ψευδείς και προϊόν φαντασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Βραδινές ώρες χθες (20-06-2024) αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς εντόπισαν και συνέλαβαν 70χρονο ημεδαπό, δυνάμει εντάλματος του Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, προσβολής γενετήσιας αξιοπρεπείας, απειλής, γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών, εξύβρισης και για παράβαση του Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

Σημειώνεται ότι, ο 70χρονος είχε παραβιάσει διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία όφειλε, μεταξύ άλλων, να εγκαταλείψει την κοινή οικία, ενώ κατά τη σύλληψη του απείλησε και εξύβρισε αστυνομικό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024