Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Kaspersky: O Μπάιντεν απαγορεύει το αντιικό λογισμικό λόγω «κινδύνου για την εθνική ασφάλεια»

Kaspersky: O Μπάιντεν απαγορεύει το αντιικό λογισμικό λόγω «κινδύνου για την εθνική ασφάλεια»

Η Ρωσία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το λογισμικό της ρωσικής εταιρείας για κυβερνοεπιθέσεις και υποκλοπή δεδομένων, λέει η Ουάσιγκτον.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει το αντιικό λογισμικό της ρωσικής Kasperky Labs στις ΗΠΑ με το σκεπτικό ότι η επιρροή της Μόσχας στην εταιρεία δημιουργεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια.

Το αντιικό λογισμικό έχει πλήρη πρόσβαση στους υπολογιστέ και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων, την εγκατάσταση κακόβουλου κώδικα ή το μπλοκάρισμα ενημερώσεων ασφάλειας, δήλωσε στο Reuters πηγή που δεν κατονομάζεται.

Επισήμανε ακόμα ότι τα προϊόντα λογισμικού της Kaspersky χρησιμοποιούνται από αμερικανικές εταιρείες κρίσιμων υποδομών και κυβερνητικές υπηρεσίες.

«Η Ρωσία έχει δείξει ότι έχει την ικανότητα [..] και την πρόθεση να εκμεταλλευτεί ρωσικές εταιρείες όπως η Kaspersky για να συλλέγει και να μετατρέπει σε όπλο τις προσωπικές πληροφορίες ων Αμερικανών και αυτός είναι ο λόγος που αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο» δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο.

Από την πλευρά της, η Kaspersky Labs δήλωσε πως το μέτρο βασίστηκε «στο τρέχον γεωπολιτικό κλίμα και σε θεωρητικούς κινδύνους, αντί σε συνολική αξιολόγηση της ακεραιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών της Kaspersky».

Επέμεινε δε ότι οι δραστηριότητές της δεν απειλούν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και προανήγγειλε νομικές κινήσεις για να παραμείνει ενεργή στην αμερικανική αγορά.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024