Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φέτα: Οκτώ food pairings που την κάνουν να μην λείπει από τα γεύματα του καλοκαιριού

Φέτα: Οκτώ food pairings που την κάνουν να μην λείπει από τα γεύματα του καλοκαιριού

Αλήθεια, εσείς έχετε δοκιμάσει φέτα με φράουλες, με αβοκάντο ή με σταφύλια;

Είναι πάντα εκεί, κάθε καλοκαίρι, σχεδόν από όταν θυμόμαστε τον εαυτό μας. Κρύβεται στην αναντικατάστατη συνταγή της γιαγιάς για τραγανή σπανακόπιτα, στο κλασικό, χορταστικό σάντουιτς από ψωμί, ντομάτα, ρίγανη και λάδι που μας έφτιαχνε η μαμά και πλέον ετοιμάζουμε εμείς για τα μικρά μας, λέγοντάς το μπρουσκέτα. Γίνεται κυριολεκτικά κομμάτια μέσα στη χωριάτικη για τη δική μας απόλαυση, ενώ όταν είναι σε σαγανάκι χωρίζεται τίμια, δηλαδή σε όσα είναι τα μέλη της παρέας που κάθεται στο τραπέζι.

Ναι, η φέτα έχει ανακηρυχθεί δικαίως ως το εθνικό μας τυρί, καθώς είναι αυτό που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο προϊόν με τον τόπο μας, με το αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι, με μερικές από τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές μας. Αρκεί να σκεφτούμε σε πόσα πιάτα και με πόσους διαφορετικούς τρόπους την απολαμβάνουμε, για να καταλάβουμε πως αποτελεί μία διαχρονική επιλογή στο ελληνικό τραπέζι, μία επιλογή που μας εμπνέει να διευρύνουμε διαρκώς τους γευστικούς μας ορίζοντες, να δημιουργούμε γαστρονομικούς συνδυασμούς που εν τέλει περνούν από γενιά σε γενιά.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με πρωτότυπα αλλά και διαχρονικά food pairings, τα οποία έχουν για «πρωταγωνιστή» την παγκοσμίως αναγνωρισμένη Φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ, τη φέτα που παρασκευάζεται μόνο από 100% Ελληνικό, παστεριωμένο, αιγοπρόβειο γάλα, είναι «πλούσια» σε θρεπτική αξία, ενώ ξεχωρίζει για υψηλή ποιότητα και την αυθεντική της γεύση.

#1 Καρπούζι με φέτα: O απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός

Όσοι το έχουν τολμήσει, ξέρουν καλά πως ο συνδυασμός καρπούζι με φέτα είναι η απόλυτη γεύση του καλοκαιριού, για αυτό δεν την αλλάζουν με τίποτα. Μπορούμε να τον «παντρέψουμε» με πράσινα λαχανικά όπως η ρόκα, με αρωματικά φυτά όπως ο βασιλικός, η μέντα και ο μαϊντανός, ενώ για ένα ακόμη πιο πλούσιο, τραγανό αποτέλεσμα, προσθέτουμε παξιμάδια χαρουπιού.

#2 Φέτα και σταφύλια: Το γευστικό twist του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι οι σαλάτες έχουν την τιμητική τους και μία σαλάτα που αξίζει να δοκιμάσουμε είναι αυτή που συνδυάζει μοναδικά τα σταφύλια με τη φέτα και το μαρούλι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη Φέτα ΔΩΔΩΝΗ ΠΟΠ με 40% λιγότερο αλάτι, η οποία ενδείκνυται για ένα πιο ήπιο γευστικά αποτέλεσμα, αλλά και για όσους προσέχουν την πρόσληψη αλατιού στη διατροφή τους.

#3 Αβοκάντο με φέτα: Κρεμώδες ντιπ υψηλής θρεπτικής αξίας

Ο συνδυασμός αβοκάντο με φέτα δημιουργεί μία κρεμώδη σάλτσα που θα μας ξετρελάνει. Για να την ετοιμάσουμε, χρειαζόμαστε ένα αβοκάντο, χυμό μισού λεμονιού, 60 γραμμάρια φέτα, φρέσκο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Αφού πολτοποιήσουμε καλά τα υλικά και τα ανακατέψουμε, ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, απολαμβάνουμε τη σάλτσα με κριτσίνια, τορτίγια ή απλωμένη σε καψαλισμένο ψωμί.

#4 Γιαούρτι με φέτα: Η πιο λαχταριστή και δροσιστική μους

Αν προτιμούμε πιο απλές, γνώριμες γεύσεις, τότε μία μους με γιαούρτι και φέτα είναι ένα εξαιρετικό ντιπ και ορεκτικό για τα βράδια που απολαμβάνουμε μεζέδες με την παρέα. Για να το ετοιμάσουμε, θα πολτοποιήσουμε τη φέτα σε ένα μπολ, θα προσθέσουμε γιαούρτι, σκόρδο, ελαιόλαδο, δυόσμο και άνηθο, ενώ θα ανακατέψουμε καλά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα βελούδινο μείγμα με απαλή υφή.

#5 Φέτα με φράουλες: Ό,τι πρέπει για το lunch break μας

Αν ψάχνουμε ένα χορταστικό, δροσιστικό γεύμα για το lunch break στο γραφείο, τότε η σαλάτα με φράουλες, φέτα και σπαράγγια είναι ό,τι πρέπει. Για να την ετοιμάσουμε, θα βράσουμε τα σπαράγγια και θα τα βάλουμε σε ένα μπολ, μαζί με τη ρόκα και τις φράουλες τις οποίες θα έχουμε τεμαχίσει στη μέση. Έπειτα, θα θρυμματίσουμε τη φέτα και θα περιχύσουμε τη σαλάτα με ένα dressing από μπαλσάμικο, μέλι και ελαιόλαδο.

Extra tip: Για ένα πιο ελαφρύ γεύμα, μπορούμε να προτιμήσουμε το ελαφρύ τυρί ΔΩΔΩΝΗ με λιγότερα λιπαρά, το οποίο είναι από φρέσκο, παστεριωμένο, μερικώς αποβουτυρωμένο αιγοπρόβειο, 100% ελληνικό γάλα.

#6 Φέτα με σπανάκι: Η σπανακόπιτα της γιαγιάς… αλλιώς

Δεν ξέρουμε να ανοίγουμε φύλλο όπως η γιαγιάδες μας, ωστόσο, μπορούμε να απολαύσουμε τον συνδυασμό φέτα με σπανάκι σε μία πιο σύγχρονη εκδοχή της σπανακόπιτας. Πώς; Σοτάροντας σε καυτό λάδι δύο κρεμμύδια, 250γρ. σπανάκι και λίγο άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου μαραθούν τα υλικά και «πιούν» τα υγρά τους. Βάζουμε το μείγμα με το σπανάκι σε ψωμάκια μπριος, προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και έπειτα, ψήνουμε το σάντουιτς στην τοστιέρα.

#7 Πεπόνι με Φέτα: Για λίγο πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες

Όσοι επιμένουν στον συνδυασμό φέτα με καρπούζι, μάλλον δεν έχουν σκεφτεί να αντικαταστήσουν το καρπούζι με πεπόνι. Μαρούλι ή ρόκα, καρύδια, κράνμπερι, δύο φέτες πεπόνι, αβοκάντο και βασιλικός, μαζί με ένα dressing το οποίο περιλαμβάνει γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι, λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο, είναι η καλοκαιρινή σαλάτα που θα μας συστήσει μία νέα, πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία.

#8 Φέτα με Μέλι: Το έδεσμα που φέρνει κοντά την παρέα

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο σαγανάκι που συνδυάζει τη φέτα με το μέλι. Αν θέλουμε να το προσθέσουμε στο τραπέζι μας, θα χρειαστούμε δύο κομμάτια φέτα, δύο αβγά, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σουσάμι και μέλι. Θα χτυπήσουμε τα αβγά σε ένα μπολ και αφού βουτήξουμε τη φέτα στο νερό, θα την περάσουμε από το αλεύρι, τα αβγά και το σουσάμι, με αυτή τη σειρά. Θα τηγανίσουμε τα κομμάτια της φέτας σε ένα τηγάνι με λάδι, περιμένοντας να ροδίσουν. Όταν τα σερβίρουμε θα γαρνίρουμε με μέλι.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα καλοκαιρινά food pairings που θα προκαλέσουν αναπάντεχες εκρήξεις απόλαυσης στον ουρανίσκο. Επιλέγοντας τη Φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ για τους συνδυασμούς μας, είναι σίγουρο πως θα πετύχουμε ένα νοστιμότατο αποτέλεσμα, το οποίο θα μας επανασυστήσει με τον πιο λαχταριστό τρόπο την αυθεντική, ελληνική γεύση που αγαπάμε από όταν ήμασταν παιδιά.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024