Αν το καλό φαγητό είναι πάντα ένας σημαντικός λόγος ώστε να κλείσεις εισιτήρια για τον επόμενο ταξιδιωτικό προορισμό σου, τότε αυτό το κείμενο έχει γραφτεί για εσένα. Για εσένα που θα μπορούσες να φτάσεις πολύ μακριά, ακόμη και μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου, για να γευτείς ένα αυθεντικό πιάτο enchilada και να το συνοδεύσεις με ένα δροσιστικό, φρουτώδες cocktail. Για εσένα που είσαι αθεράπευτος foodie, έμπειρος καλοφαγάς και οι «πινέζες» στον απέραντο χάρτη της ταξιδιωτικής bucket list σου, αφορούν κυρίως σε λαχταριστές, ευρηματικές σπεσιαλιτέ, πρωτόγνωρες γαστρονομικές εμπειρίες οι οποίες σου συστήνουν μέρη εξωτικά και νέες κουλτούρες.

Τι και αν είναι καλοκαίρι και οι υποχρεώσεις σε κρατούν υποχρεωτικά στην Αθήνα; Εσύ λαχταράς να «ταξιδεύεις» μέσα από γεύσεις και αρώματα, για αυτό αναζητείς διαρκώς τους πιο απολαυστικούς τρόπους για να δραπετεύεις από το αστικό τοπίο. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για ένα γαστρονομικό ταξίδι μέχρι το Μεξικό ή την Καραϊβική; Όχι, δεν θα χρειαστεί να ψάξεις για πτήσεις και ξενοδοχεία. Αρκεί να δώσεις after work ραντεβού με την παρέα σου στο στέκι που κάνει κάθε στιγμή να μοιάζει με μια ηλιόλουστη απόδραση, δηλαδή στα TGI FRIDAYS™, τη «Μέκκα» κάθε γνήσιου foodie, το μέρος που μετατρέπει ακόμη και την πιο βαρετή Τρίτη σε μία συναρπαστική Παρασκευή με τα πιο summerish vibes.

Γεύσεις και αρώματα που σε παρασύρουν σε ένα απολαυστικό «ταξίδι» σε εξωτικούς προορισμούς

Καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην «καρδιά» του καλοκαιριού, τόσο περισσότερο δυσκολεύεσαι να συμφιλιωθείς με το γεγονός πως δεν μπορείς να βρίσκεσαι κάθε εβδομάδα σε κάποιον διαφορετικό, τροπικό προορισμό. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να «ταξιδέψεις» έστω και νοητά, πηγαίνοντας από την Αθήνα στην Κούβα και από εκεί στο Μεξικό, ώστε να βιώσεις το απόλυτο Tiki Summer. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να επισκεφθείς ένα κατάστημα TGI FRIDAYS™ και να προσθέσεις στην παραγγελία σου τα νόστιμα πιάτα που θα σου ανοίξουν νέους γευστικούς ορίζοντες.

Tequila Lime Shrimp Tacos, Chicken El Pastor με μαριναρισμένο κοτόπουλο, ρύζι με μυρωδικά, αβοκάντο, corn tortillas και κόκκινα φασόλια, Veggie Quesadilla με παρμεζάνα, Philadelphia, μοτσαρέλα, σπανάκι, καρδιές αγκινάρας, κρεμμύδια και πιπεριές, Puebla Chicken Quesadilla με μαριναρισμένο κοτόπουλο Al Pastor, Colby και Monterey Jack, ψημένο ανανά και φυσικά, νοστιμότατες Ranchero Chicken Enchiladas, είναι μόνο μερικά από τα tex mex πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις, ενώ μπορείς να τα συνδυάσεις με δροσιστικά Tiki Waikiki cocktails, τα οποία έχουν άρωμα Καραϊβικής και καλοκαιρινή γεύση. Μάλιστα, τις ημέρες που η ζέστη είναι λίγο πιο έντονη, το Havana Wave από Havana Club Especial, Sourz Apple Liqueur, Skinos Mastiha Spirit, ginger, φρέσκο χυμό lime, ροδάκινο, νέκταρ αγαύης και Elemakule Tiki® Bitters είναι ένα «κύμα» αναζωογόνησης που θα αφυπνίσει τις αισθήσεις σου.

Μήπως προτιμάς κάτι ακόμη λίγο πιο ανατρεπτικό; Τότε, το Paradise Beach με ένα mix απο Havana Club Añejo 3 Años, Malibu®, ανανά, γάλα καρύδας, κεράσι και φρέσκο χυμό lime, θα σε οδηγήσει με ένα γευστικό twist στον δικό σου προσωπικό «παράδεισο». Βέβαια, υπάρχει και το Pineapple Ginger Splash, ένας ισσοροπημένος, swicy συνδυασμός από ανανά, τζίντζερ, Havana Club Añejo 7 Años, falernum liqueur, φρέσκο χυμό λεμονιού, lime και νέκταρ αγαύης που προκαλεί αναπάντεχες εκρήξεις απόλαυσης στον ουρανίσκο! Αν θέλεις, ωστόσο, να μείνεις πιστός στις κλασικές γεύσεις που έχεις αγαπήσει, να ξέρεις πως στον πλούσιο κατάλογο των TGI FRIDAYS™ θα βρεις το Passion Mojito, το Caribbean Rum Punch, το Zombie και το Mai Tai Royal.

Δεν έχει καμία σημασία, λοιπόν, αν είναι Δευτέρα, Τετάρτη ή Πέμπτη, αφού στα TGI FRIDAYS™ και δη, στις δροσερές αυλές όπως αυτή της Κηφισιάς και της Γλυφάδας ή στου Φλοίσβου που έχει θέα στη θάλασσα, It’s a Tiki Summer, δηλαδή είναι κάθε μέρα Παρασκευή και αυτό αξίζει να το γιορτάσεις! Πώς; Πραγματοποιώντας μία καλοκαιρινή summer in the city εμπειρία η οποία θα μετατρέψει την Αθήνα σε Κούβα, βάζοντας και εσένα στον τροπικό, ξεσηκωτικό ρυθμό του φετινού καλοκαιριού.

 Ακολουθήστε τα TGI Fridays™ στο Facebook, το Instagram και το TikTok.