Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Οι καλύτεροι τρόποι να απασχολήσετε τα παιδιά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία

Οι καλύτεροι τρόποι να απασχολήσετε τα παιδιά τώρα που έκλεισαν τα σχολεία

Τα σχολεία έκλεισαν όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά δεν μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά στο σπίτι.

Ακόμη μία σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και τα παιδιά για τους επόμενους μήνες θα περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο στο σπίτι, παρέα με εμάς ή τα αδέρφια και τους φίλους τους, τον παππού ή την γιαγιά.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουν «κολλημένα» στις οθόνες είτε της τηλεόρασης είτε των tablet, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Φυσικά, μπορούν να απολαύσουν αυτήν την δραστηριότητα με μέτρο και στα πλαίσια ενός συνολικού προγράμματος που στόχο έχει την ψυχαγωγική τους απασχόληση.

Πιθανόν να αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να τα καταφέρετε. Ενώ μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην πραγματικότητα δεν είναι. Αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήμα, ανακατευθύνοντας το ενδιαφέρον τους σε διαφορετικές δραστηριότητες, εξίσου όμως διασκεδαστικές.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ασχοληθούν με αθλήματα

Τα αθλήματα είναι η ιδανική επιλογή, μιας και τα παιδιά διασκεδάζουν και αθλούνται ταυτόχρονα, ακονίζουν πολύτιμες κινητικές δεξιότητες και εκτονώνουν ένταση και συσσωρευμένη ενέργεια.

Δεν χρειάζεστε πολλά για να ενθαρρύνετε το παιδί να ασχοληθεί με ένα άθλημα, μια μπάλα μπάσκετ και μια μπασκέτα ή μια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα τέρμα αρκούν.

Δώστε μερικές επιλογές στο παιδί και αφήστε εκείνο να σας υποδείξει πιο άθλημα θέλει να δοκιμάσει. Μπορεί κάθε μέρα να είναι και κάτι διαφορετικό, για να διατηρήσει το κίνητρό του.

Ενθαρρύνετέ το να παίζει με τα αδέρφια ή τους φίλους του σε ομάδες, οργανώστε οικογενειακά τουρνουά με αγώνες και κάντε κάθε μέρα πιο ξεχωριστή.

Διαμορφώστε την δική σας ομάδα και γιατί όχι, οργανώστε ένα πλάνο προπονήσεων με προπονητή την μαμά ή τον μπαμπά και δείτε τα παιδιά να διασκεδάζουν με τις ώρες παίζοντας.

Ώρα για τραμπολίνο

Εάν τα αθλήματα δεν τους αρέσουν και τόσο πολύ, το τραμπολίνο σίγουρα θα τα κερδίσει ανεξάρτητα από τον ηλικία τους.

Όχι μόνο είναι διασκεδαστικά, αλλά όταν χρησιμοποιούνται τακτικά, μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη τόσο για τα παιδιά όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Καθώς τα παιδιά πηδούν στο τραμπολίνο μαθαίνουν πως να έχουν επιμονή, μιας και χρειάζεται χρόνος για να κατακτήσουν συγκεκριμένες δεξιότητες.

Όσο εκείνα παίζουν και μαθαίνουν, η αυτοεκτίμησή τους βελτιώνεται, καθώς όσο καλύτερα παίζουν τόσο η αυτοπεποίθηση τους ενισχύεται, γεγονός που μπορεί να μεταφραστεί σε καλύτερη εικόνα για τον εαυτό τους.

Επιπλέον με τα άλματα στο τραμπολίνο, οι μυς των παιδιών δυναμώνουν και επιμηκύνονται ενώ και η ευλυγισία τους βελτιώνεται.

Sports in

Live streaming: Ο ημιτελικός Ισπανία – Ελλάδα (Eurobasket U16)

Σπουδαίο παιχνίδι για την Εθνική Παίδων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024