Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερα εμβληματικά urban spot για να θαυμάσεις την πόλη αφ' υψηλού

Τέσσερα εμβληματικά urban spot για να θαυμάσεις την πόλη αφ’ υψηλού

Πειραιάς, Γλυφάδα, Γαλάτσι, αυτές είναι οι διαδρομές που φέρνουν την Αθήνα στα πόδια μας!

Το καλοκαίρι η Αθήνα μεταμορφώνεται και εμείς θέλουμε να την απολαύσουμε, να τη χαρούμε –όσο μας επιτρέπει-, να τη ζήσουμε σαν τουρίστες, να αφήσουμε ελεύθερο τον εαυτό μας να παρασυρθεί από τις μοναδικές ιδιομορφίες που τον υπόλοιπο χρόνο προσπερνάμε αδιάφορα. Τα βράδια του καλοκαιριού η πρωτεύουσα έχει κάτι κινηματογραφικό, για αυτό δίνουμε after work ραντεβού με τους φίλους μας, συντονιζόμαστε σε αυθόρμητες βόλτες στο κέντρο της πόλης, συσπειρωνόμαστε σε γειτονιές και πλατείες, διεκδικούμε χώρο από τους αληθινούς τουρίστες, ψάχνοντας ένα μέρος με δροσιά, ηρεμία και καλή παρέα.

Και αν υπάρχουν κάποια μέρη που μπορούν πράγματι να μας αποζημιώσουν έπειτα από ένα απαιτητικό οκτάωρο ή μία «καυτή» μέρα στο κυκλοφοριακό χάος του κέντρου, αυτά είναι τα σημεία που μας επιτρέπουν να θαυμάσουμε το μεγαλείο της Αθήνας αφ’ υψηλού, όπως πραγματικά μας αξίζει. Ακριβώς για αυτό, από τον Πειραιά στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου και από τη Γλυφάδα μέχρι το Γαλάτσι, έχουμε συγκεντρώσει τέσσερα εμβληματικά, urban spot, τα οποία φέρνουν την Αθήνα στο «πιάτο» και μας προσφέρουν μία θέα για ατελείωτες συζητήσεις, με φόντο ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Η καθιερωμένη βόλτα στον Λόφο του Φιλοπάππου

Καθημερινή απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, όλοι οι δρόμοι οδηγούν απευθείας στο πλακόστρωτο του Πικιώνη και από εκεί στον Λόφο του Φιλοπάππου. Έπειτα, οι επιλογές είναι πολλές και προσφέρουν μία διαφορετική όψη της πόλης. Υπάρχει η λεγόμενη «πλατεία», στην οποία οδηγούν τα σκαλιά που βρίσκονται απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, αλλά υπάρχει και μία δεύτερη διαδρομή, καθώς κατηφορίζουμε προς το θέατρο Δόρα Στράτου, κοντά στη «Σπηλιά του Κουφού» εκεί όπου συναντά κανείς το Επτάθρονο, το άπλωμα με τα επτά σκαλισμένα καθίσματα πάνω στον βράχο, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για να θαυμάσουμε τις μενεξεδιές αποχρώσεις του αττικού ουρανού στο ηλιοβασίλεμα.

Το μπαλκόνι «στολίδι» των Νοτίων Προαστίων

Στους πρόποδες του Υμηττού, στην περιοχή της Αιξωνής, εκεί που η Ιεράπετρα συναντά την οδό Σερρών υπάρχει από το 2021 το μπαλκόνι και «στολίδι» των Νοτίων Προαστίων, μία μικρή, ήσυχη πλατεία με στέγαστρο και αναπαυτικά ξύλινα παγκάκια, ιδανική για στιγμές χαλάρωσης μετά το γραφείο. Πρόκειται για ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς και υψηλής αισθητικής, το οποίο προσφέρει μία απέραντη θέα της Γλυφάδας, βλέπει τον Πειραιά, μέχρι και την Αίγινα. Η πλατεία βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την κατοικημένη περιοχή, είναι προσβάσιμη με το αυτοκίνητο, ενώ ενδείκνυται για φωτογραφίσεις την ώρα που ο ήλιος «σβήνει» στον Αργοσαρωνικό.

Η καταπράσινη «στέγη» της Αθήνας στα Τουρκοβούνια

Φυσικά, από τη λίστα δεν γινόταν να λείπουν τα Τουρκοβούνια, η «στέγη» της Αθήνα ή αλλιώς, Νταμάρια, ο ψηλότερος λόφος του Λεκανοπεδίου, ο οποίος βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Άνω Κυψέλης, Γαλατσίου και Παλαιού Ψυχικού. Πρόκειται για ένα καταπράσινο μέρος που δεν θυμίζει καθόλου την πρωτεύουσα, αφού παραπέμπει περισσότερο στην αισθητική της ελληνικής επαρχίας. Όπου και αν σταθεί κάποιος, η θέα από το συγκεκριμένο σημείο τον γεμίζει δέος, όσες φορές και αν την έχει αντικρύσει, ειδικά τις βραδινές ώρες που τα φώτα των δρόμων δημιουργούν διακλαδώσεις, μία λαμπερή χαρτογράφηση της πόλης που σε κάνει να την ερωτεύεσαι ξανά, σαν να τη βλέπεις πρώτη φορά.

Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία με θέα στη θάλασσα

Από τον σταθμό του ηλεκτρικού «Δημοτικό Θέατρο» μέχρι και τον Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στο «μπαλκόνι» του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, δηλαδή στην Καστέλλα, είναι μία απόσταση μόλις 15 λεπτά με τα πόδια. Και ναι, ακόμη και αν ο Πειραιάς δεν είναι το ιδανικό μέρος για να καλοκαιρινή περατζάδα, η θέα είναι τόσο μαγική που μας ανταμείβει, οπότε μπορούμε να το παραβλέψουμε άνετα. Το συγκεκριμένο σημείο είναι μακράν από τις καλύτερες θέες της πόλης, ειδικά λίγο πριν την δύση του ηλίου που τα χρώματα του ορίζοντα απλώνονται το Μικρολίμανο στην Καστέλλα και φτάνουν μέχρι και τις ακτές των Νοτίων Προαστίων.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024