Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις συνταγές με λίγα υλικά για τα πιο λαχταριστά σπιτικά παγωτά

Τρεις συνταγές με λίγα υλικά για τα πιο λαχταριστά σπιτικά παγωτά

Σπιτικά παγωτά για να δροσίσουμε τις καυτές μέρες του καλοκαιριού με τον πιο γλυκό τρόπο!

Υπάρχουν μέρες που η ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να γίνει ανυπόφορη, ωστόσο, υπάρχει ένας γλυκός και δροσερός τρόπος να την αντιμετωπίσουμε: Το παγωτό. Γιατί, λοιπόν, αντί να τρέχουμε στο περίπτερο για έτοιμα παγωτά, να μην φτιάξουμε τις δικές μας σπιτικές δημιουργίες, χρησιμοποιώντας υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα μας; Τα σπιτικά παγωτά δεν είναι μόνο ένα απολαυστικός τρόπος να αναζωογονηθούμε, αλλά μας επιτρέπουν να πειραματιστούμε με γεύσεις και υλικά που αγαπάμε, δημιουργώντας ευρυματικούς συνδυασμούς.

Ναι, η διαδικασία παρασκευής ενός σπιτικού παγωτού ίσως μοιάζει περίπλοκη, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλή. Απαιτεί μόνο ελάχιστα, αγνά υλικά, όπως φρέσκα φρούτα, γιαούρτι, γάλα, καθώς και έναν υποτυπώδη εξοπλισμό μαγειρικής. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικές απλές και γρήγορες συνταγές για σπιτικά παγωτά με λίγα υλικά, ώστε να απολαύσουμε γευστικές δημιουργίες, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και με ελάχιστο κόστος. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψουμε μαζί την τέχνη του σπιτικού παγωτού και να εντυπωσιάσουμε τους αγαπημένους μας, με γλυκές, δροσερές δημιουργίες!

Αφράτο παγωτό cookies με τραγανό μπισκότο

Το παγωτό μπισκότο ή αλλιώς, cookies, είναι μία γεύση που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, ένα ιδανικό συνοδευτικό για γλυκά όπως το brownies και η σοκολατόπια. Για να το παρασκευάσουμε, θα χρειαστούμε στην κουζίνα μας τα εξής υλικά:

  • 1 γάλα εβαπορέ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • φυτική σαντιγί
  • βανίλια σε σκόνη
  • μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας

Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή για σπιτικό παγωτό cookies, χτυπώντας σε ένα μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 με 6 λεπτά. Έπειτα, θα προσθέσουμε το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια, ενώ θα συνεχίσουμε το ανακάτεμα, έως ότου το μείγμα μας ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, θα θρυμματίσουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ, για να γίνουν μικρά κομμάτια και θα τα ρίξουμε στο μπολ με το μείγμα που ετοιμάσαμε νωρίτερα. Θα ανακατέψουμε καλά το μείγμα, έτσι ώστε τα τρίμματα να διαχυθούν σε όλο το μείγμα και θα βάλουμε το μπολ στην κατάψυξη για 6 ώρες. Έπειτα μπορούμε να απολαύσουμε το παγωτό μας.

Δροσιστικό παγωτό πεπόνι με γιαούρτι και μέλι

Αν έχουμε οργανώσει κάποιο σπιτικό bbq στη βεράντα μας, το δροσιστικό παγωτό με πεπόνι γιαούτυι και μέλι είναι το κατάλληλο επιδόρπιο για να κλείσουμε γευστικά το γεύμα μας και να τρατάρουμε τους καλεσμένους μας. Για να το ετοιμάσουμε, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

  • 500 γρ. πεπόνι
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. μέλι

Για να ετοιμάσουμε το συγκεκριμένο παγωτό, θα ξεκινήσουμε από το πεπόνι, κόβοντάς το στη μέση, αφαιρώντας καλά τις ίνες, τους σπόρους και τη φλούδα. Έπειτα, θα τεμαχίσουμε τη σάρκα σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους, ώστε να φτάνει συνολικά τα 500 γραμμάρια. Θα ρίξουμε τα κομμάτια στον κάδο του mutli, θα προσθέσουμε το γιαούρτι και το μέλι και θα τα χτυπήσουμε καλά τα υλικά μέχρι να πολτοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν. Θα βάλουμε το μείγμα σε ένα μπολ και θα το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη. Ουσιαστικά, το παγωτό θα είναι έτοιμο όταν το μείγμα θα έχει σφίξει. Ωστόσο, είναι σημαντικό να το ανακατεύουμε κάθε μία ώρα περίπου, για όσο θα είναι στην κατάψυξη, ώστε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα πιάσει πάγο στην επιφάνεια και το εσωτερικό του.

Επικό, κρεμώδες παγωτό σοκολάτας

Αν η ευτυχία είχε γεύση αυτή θα ήταν σίγουρα η γεύση της σοκολάτας, την οποία με τη συνταγή που ακολουθεί μπορούμε να την απολαμβάνουμε σε μορφή παγωτού στο σπίτι μας. Για να την ετοιμάσουμε να δώσουμε στο καλοκαίρι μας την πιο σοκολατένια γεύση, θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

  • 300 – 400 γρ. κουβερτούρα
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • βανίλια
  • 350 ml κρέμα γάλακτος

Για να ετοιμάσουμε το πιο κρεμώδες και απολαύστικό παγωτό σοκολάτας, θα ξεκινήσουμε τρίβοντας ή ψιλοκόβοντας την κουβερτούρα. Στη συνέχεια, θα βάλουμε το τρίμμα ή τα κομμάτια της κουβερτούρας με το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και τη βανίλια, σε ένα μεγάλο, γυάλινο μπολ, λιώνοντας τα υλικά με τη μέθοδο μπεν μαρί. Καθώς τα υλικά θα λιώνουν εμείς θα ανακατεύουμε το μείγμα, ώστε να ομογενοποιηθεί. Όταν θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, θα αφήσουμε το μείγμα να κρυώσει.

Έπειτα, θα χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος, η οποία πρέπει να είναι κρύα, ώστε να αποκτήσει τον διπλάσιο όγκο. Ενόσω τη χτυπάμε, θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται οι πρώτες «κορυφές», τότε μπορούμε να σταματήσουμε με το χτύπημα. Θα ρίξουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας από τη χτυπημένη κρέμα, στο μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα. Θα ανακατέψουμε απαλά, μέχρι να αραιώσει, ενώ έπειτα θα προσθέσουμε και την υπόλοιπη κρέμα.

Στη συνέχεια, με μία σπάτουλα θα ανακατέψουμε το μείγμα τόσο ώστε να ομογενοποιηθεί, αλλά να μην χάσει τον όγκο που είχε η κρέμα. Θα προσθέσουμε το τρίμμα σοκολάτας και θα επιμείνουμε λίγο ακόμη με το ανακάτεμα. Θα ρίξουμε το μείγμα σε ένα μπολ και θα το βάλουμε στην κατάψυξη για 6 με 7 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.

Οι παραπάνω συνταγές είναι μόνο μερικές από τις ιδέες σπιτικών παγωτών που μπορούμε να τολμήσουμε στην κουζίνα μας. Πραγματοποιώντας μερικές μετατροπές στη λίστα των υλικών και δοκιμάζοντας διασφορετικούς συνδιαμούς υλικών, θα δημιουργήσουμε ένα άκρως γευστικό αποτέλεσμα, το οποίο θα ανταποκρίνεται απόλυτα στα γούστα μας.

Must in

Ολυμπιακός: Η «kalimera» με… Φαλ και Φουρνιέ να πανηγυρίζουν (vid)

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δημοσίευσε την καθιερωμένη καλημέρα της στα social media, με πρωταγωνιστές του Μουστάφα Φαλ και Εβάν Φουρνιέ σε… πανηγυρικό κλίμα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο