Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο πρέσβης του Κατάρ στον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας

Ο πρέσβης του Κατάρ στον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας

Συνάντηση με προοπτική συνεργασίας του πρέσβη του Κατάρ με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Την επίσκεψη του Πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα κ. Άλι Αλ Μανσούρι, δέχθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος στο Iιστορικό Δημαρχείο Κέρκυρας.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Πρέσβη και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «To ενδιαφέρον του Κατάρ επιβεβαιώνεται σήμερα, με την παρουσία του Πρέσβη, εδώ, στο νησί της Κέρκυρας, το οποίο  ήδη, από τα παρελθόντα έτη, αποτελεί πόλο έλξης για επενδυτικές δραστηριότητες, κυρίως στον ξενοδοχειακό κλάδο».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος  παρουσίασαν στον Πρέσβη την τουριστική ταυτότητα της Κέρκυρας και τόνισαν ότι το νησί μας είναι ένας ασφαλής προορισμός με μηδενική εγκληματικότητα και αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης.

Ανέφεραν ειδικότερα, ότι η γεωγραφική θέση της Κέρκυρας, στο κέντρο της Μεσογείου, ως σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, επηρεάστηκε από διάφορους πολιτισμούς και κουλτούρες, οι οποίες έχουν αφήσει  το δικό τους  πολιτισμικό αποτύπωμα και έχουν επηρεάσει την ιστορική διαδρομή του νησιού.

Σήμα κατατεθέν αυτής ακριβώς της αλληλεπίδρασης, είναι η Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Διακοπές στην Κέρκυρα

Ο Πρέσβης δήλωσε γοητευμένος από τη φυσική ομορφιά και τον πολιτισμικό πλούτο του νησιού, και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Κέρκυρα είναι το πρώτο από τα νησιά που επισκέπτεται στη χώρα μας, στο πλαίσιο των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί εκ νέου την Κέρκυρα για τις  διακοπές του.

Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε ότι το Κατάρ διατηρεί εξαιρετικές διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες συνεχώς διευρύνονται με διμερείς συνεργασίες στους τομείς του πολιτισμού,  του αθλητισμού, του τουρισμού και των επενδύσεων ενώ ανέφερε τις πρωτοβουλίες της Πρεσβείας για την εισαγωγή απευθείας πτήσης από την Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, προς το νησί της Κέρκυρας.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η παρουσία του Πρέσβη στην Κέρκυρα, εκφράζει το έντονο και ειλικρινές  ενδιαφέρον  του Κατάρ για την περιοχή μας και τόνισε με τη σειρά του, ότι προσβλέπει στην ενίσχυση της συνεργασίας  ανάμεσα στις δύο πλευρές που διέπονται από αισθήματα φιλίας και αλληλοεκτίμησης.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024