Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία Δήμου Φυλής με το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Συνεργασία Δήμου Φυλής με το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Στόχος η προώθηση του σχεδιασμού της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Σε ευρωπαϊκό έργο για τις Μεσογειακές Πόλεις Ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή, συμμετέχει ο Δήμος Φυλής, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο 2024, θα έχει διάρκεια 3 χρόνια και θα συμμετέχουν συνολικά εννέα (9) οργανισμοί και δήμοι από 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Μάλτα, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία).

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει ως στόχο, την προώθηση του σχεδιασμού της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και την πρόληψη του κινδύνου καταστροφών, με στόχο τη δημιουργία πόλεων ανθεκτικών στην κλιματική αλλαγή.

Όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μπαλαράς, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός και Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στη διάρκεια της 1ης Συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής του έργου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18-06-2024, στο Δημαρχείο Φυλής, «καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής επιταχύνονται – συμπεριλαμβανομένων των όλο και πιο ακραίων καιρικών φαινομένων – είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν προσπάθειες περιορισμού τους και ταυτόχρονα προσαρμογής στις αλλαγές σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς εξήρε τη συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο:«Ο Δήμος Φυλής επιδιώκει τις συνέργειες σε περιβαλλοντικά ζητήματα και μάλιστα με εταίρους μεγάλου επιστημονικού κύρους, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024