Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Την απόγνωση των Δημάρχων ένιωσε η ηγεσία του ΥΠΕΣ σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη - Ρεπορτάζ in

Την απόγνωση των Δημάρχων ένιωσε η ηγεσία του ΥΠΕΣ σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη – Ρεπορτάζ in

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη δημάρχων της Αττικής με τον Υπουργό και Υφυπουργό Εσωτερικών για τα θέματα πυροπροστασίας.

Στα όρια τους έχουν φτάσει οι Δήμαρχοι της Αττικής με την υφιστάμενη κατάσταση λόγω της συγκέντρωσης τόνων από τα οργανικά -φυτικά υπολείμματα(ξερόχορτα, κλαδέματα) που έχουν συσσωρευτεί σε όλους τους δήμους λόγω των καθαρισμών οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες αυτών, κάτι που εκφράστηκε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνι και τον Υφυπουργό, Βασίλη Σπανάκη.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του in, κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων τους ήταν, ότι χωρίς ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα έργου, η εξίσωση παραμένει άλυτη και ο κίνδυνος για πυρκαγιά από τις στοίβες ξερόχορτων και άλλων που έχουν συγκεντρωθεί σε πολλά σημεία σε όλη την Αττική πολύ υψηλός.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης ένιωσαν την αγωνία των δημάρχων αλλά και άκουσαν το δίκαιο παράπονο τους περί ευθυνών που τους αναλογούν, όταν οι δυνατότητες τους είναι περιορισμένες λόγω έλλειψης προσωπικού και μηχανημάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι δήμαρχοι ζήτησαν την άμεση στήριξη της Πολιτείας προκειμένου να είναι σε θέση να μαζέψουν όλα αυτά τα κλαδέματα που έχουν προκύψει μετά τον νόμο για την πυροπροστασία. Οι δήμαρχοι στην τηλεδιάσκεψη δεν εμφανίστηκαν αντίθετοι με τον νόμο, αλλά με το γεγονός πως οι δημοτικές αρχές δεν έχουν εκ των πραγμάτων την δυνατότητα να μαζέψουν από όλα τα σημεία των δήμων τα υπολείμματα από τους καθαρισμούς.

Αρχίζουν και αποστέλλονται αιτήματα

Η ηγεσία του ΥΠΕΣ, ζήτησε από τους δημάρχους να στείλουν εγγράφως τις ανάγκες που έχουν, σε μια εκδήλωση πρόθεσης για την ενίσχυση τους. Το ίδιο ζήτησε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής και Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, στην προσπάθεια όλης της αυτοδιοίκησης να αντεπεξέλθει ενός έργου το οποίο είναι αδύνατο λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων που έχει.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι δήμαρχοι, εξέφρασαν το παράπονο τους, ότι γίνονται αποδέκτες όλου του φταιξίματος σε ότι και αν γίνει, ενώ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα παραπάνω.

Sports in

Ολυμπιακός: Χιλιάδες κόσμου και στην Κεφαλονιά για τις ευρωκούπες (pics)

Σε ακόμα ένα ελληνικό νησί έγινε το αδιαχώρητο από τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλησε να θαυμάσει τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024