Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σλοβακία – Ουκρανία 1-2: Το γύρισε και έβαλε «φωτιά» στον όμιλο (vids)

Σλοβακία – Ουκρανία 1-2: Το γύρισε και έβαλε «φωτιά» στον όμιλο (vids)

Η Ουκρανία επικράτησε με 2-1 της Σλοβακίας με επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και έβαλε «φωτιά» στον πέμπτο όμιλο του Euro 2024.

Η Ουκρανία επικράτησε με 2-1 της Σλοβακίας με επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και τα γκολ των Σαπαρένκο (54′) και Γιάρεμτσουκ (80′). Προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο οι Σλοβάκοι με τον Σραντζ (17΄) αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα.

Όλα ανοιχτά πλέον στον πέμπτο όμιλο του Euro, με τις δύο ομάδες να έχουν από 3 βαθμούς, όπως και οι Ρουμάνοι που παίζουν αύριο με το τελευταίο Βέλγιο (0 π.).

Ξεκίνησαν με το πόδι στο γκάζι οι Σλοβάκοι

Οι Σλοβάκοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησαν από τα πρώτα λεπτά του ματς, κάτι που μετουσίωσαν σε γκολ στο 18ο λεπτό. Ο Χαράσλιν έκανε τη σέντρα από αριστερά βρίσκοντας τον Σραντζ ολομόναχο στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά εκτέλεσε τον Τρουμπίν για το 1-0.

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα όμως τους σταμάτησε το δοκάρι. Στο 34ο λεπτό, ο Τίμτσουκ βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ντουμπράβκα. Ο ρυθμός έπεσε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, παρά τις προσπάθειες των Ουκρανών να ισοφαρίσουν και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τους Σλοβάκους να προηγούνται με 1-0.

Ανώτεροι στο δεύτερο μέρος οι Ουκρανοί

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ουκρανοί συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν στο πρώτο μέρος. Στο 54ο λεπτό βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης όταν ο Ζιντσένκο έκανε το παράλληλο γύρισμα στην περιοχή των Σλοβάκων και ο Σαπαρένκο με ψύχραιμο πλασέ σκόραρε για το 1-1.

Κυνήγησαν την ανατροπή του σκορ, πίεσαν και αυτή ήρθε στο 80ό λεπτό. Ο Γιάρεμτσουκ μετά από σέντρα από τα δεξιά του Σαπαρένκο, κατέβασε άψογα την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή, πλάσαρε και έκανε το 2-1 για τους Ουκρανούς.

Κάπως έτσι και χωρίς να κινδυνέψουν ιδιαίτερα μέχρι το τέλος, οι Ουκρανοί βάζουν «φωτιά» στον όμιλο και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του Euro 2024.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο (67′ Όμπερτ), Κούκτσκα, Ντούντα (60′ Μπένες), Λομπότκα, Σραντς (86′ Σάουερ), Χάρασλιν (67′ Σουσλόφ), Μπόζενικ (60′ Στρέλετς)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Τρούμπιν, Τίμτσουκ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Ζιντσένκο, Σαπαρένκο, Σουντάκοβ, Μπράζκο (85′ Σίντορτσουκ), Γιαρμολένκο (67′ Ζουμπκόφ), Μούντρικ (85′ Μαλινόφσκι), Ντόβμπικ (67′ Γιάρεμτσουκ)

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024