Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Iσπανία: Πείθει πως είναι από τα φαβορί του Euro

Iσπανία: Πείθει πως είναι από τα φαβορί του Euro

Η Ισπανία μετά τη ματσάρα που έκανε κόντρα στην Ιταλία αποδεικνύει γιατί θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Euro

«Έχουμε ένα στυλ που πνίγει τους αντιπάλους». Πρόκειται για μια φράση-ομολογία. Την εκστόμισε ο Άλβαρο Μοράτα αμέσως μετά το «δύο στα δύο» της Ισπανίας και τη νίκη επί της Ιταλίας στον όμιλο.

Και είναι βέβαιο ότι πλέον οι Ισπανοί βλέπουν την επόμενη φάση με αισιοδοξία, την ίδια στιγμή που οι αντίπαλοι σκέφτονται ότι ίσως είχαν υποτιμήσει μια ομάδα που συνηθίζει να κατεβάζει στο χορτάρι αξιόλογες φουρνιές παικτών και βέβαια έχει σαγηνευτικό στυλ στο παιχνίδι της. Με τον Μοράτα συμφώνησε ο τεχνικός των Ιταλών, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι: «Εχει δίκιο, όλοι θέλουμε να παίξουμε σαν την Ισπανία…», είπε και ήταν απολύτως ειλικρινής.

Η εικόνα, άλλωστε, παραμένει στον αθλητισμό αδιάψευστος μάρτυρας. Οσο για τον ευρωπαϊκό Τύπο, η L’Equipe είχε ήδη πρωτοσέλιδο στο ρεπορτάζ του αγώνα το εξής: «Η Ισπανία πνίγει την Ιταλία και βρίσκεται ήδη στα νοκ άουτ».

Το …πνίξιμο, λοιπόν! Σίγουρα το μεγάλο ατού της Ισπανίας σε μια πορεία που κάνει όλο και περισσότερους να την προσέχουν , να την παρακολουθούν με ενδιαφέρον. Ο Ντε Λα Φουέντε, προπονητής που δεν αρέσκεται σε λόγια-φωτοβολίδες, δήλωσε πως «δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από εμάς». Υπερβολικός; Όχι ακριβώς, αναντίρρητα αισιόδοξος και ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε αυτό. Με συνοπτικές διαδικασίες η Ισπανία «καθάρισε» την Κροατία και δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλία.

Μοιάζει να …ερωτεύτηκε ξανά ένα στυλ που έχει αλλάξει πολύ σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια. Καλές οι συνεχείς πάσες και οι πινελιές ποιότητας, ακόμη καλύτερο όμως το ιλιγγιώδες ποδόσφαιρο του Γιαμάλ και του Νίκο Γουίλιαμς, με μια πίεση που λες και αφοπλίζει τους αντιπάλους.

Η Ισπανία είναι η ομάδα που κλέβει τις περισσότερες μπάλες σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (82) και αυτή που κάνει τα περισσότερα φάουλ! Η εθνική ομάδα έχει ήδη υποπέσει σε 32 φάουλ, γεγονός που φανερώνει την ένταση με την οποία οι ποδοσφαιριστές πηγαίνουν κατευθείαν πάνω σε κάθε αντίπαλο. Κατά 50% οι επιθέσεις είναι …κόντρα επιθέσεις! «Εχουμε ξεκάθαρες ιδέες και ο προπονητής μας ζητά να πιέσουμε και να ψάξουμε τον στόχο, να είμαστε κάθετοι στην κίνησή μας», έδωσε το στίγμα της ομάδας ο Γουίλιαμς. Η Ισπανία ερμηνεύει τέλεια το σχέδιο του Ντε Λα Φουέντε, με την αίσθηση και τη βεβαιότητα πως η ομάδα «μεγαλώνει» όσο περνούν τα παιχνίδια.

Ωστόσο, επειδή η καταπόνηση είναι σημαντική και άρα θέλουν ανάσες για τα δύσκολα που ακολουθούν οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής τελείωσε το παιχνίδι με τους Αγιόζε, Φεράν, Μπαένα και Ογιαρζάμπαλ στην επίθεση. Με τις λεγόμενες λύσεις «δεύτερης ταχύτητας», αλλά με την ίδια πάντα ένταση, αυτή που οδηγεί όσους συναντά η Ισπανία να αποκτούν …πονεκεφάλους. Το ερώτημα, συνεπώς, έρχεται και είναι άμεσο: αυτή η χωρίς αμφιβολία ελκυστική Ισπανία, μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος;

Sports in

Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε επέκταση του Αταμάν (pic)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτησή του στα social media άφησε να εννοηθεί πως ο Εργκίν Αταμάν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024