Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Μεγάλη κινητοποίηση για τη διάσωση πεζοπόρου από βουνό - Ξαφνικά σταμάτησε να νιώθει τα πόδια της

ΗΠΑ: Μεγάλη κινητοποίηση για τη διάσωση πεζοπόρου από βουνό – Ξαφνικά σταμάτησε να νιώθει τα πόδια της

Πρόλαβε και κάλεσε βοήθεια προτού κλείσει το κινητό της από μπαταρία

Μυστηριώδης επίθεση δέχτηκε μία πεζοπόρος στην οροσειρά Σιέρρα Νεβάδα των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα λίγα λεπτά μετά να μην μπορεί να νιώθει τα πόδια της.

Η γυναίκα είχε σταματήσει γύρω στις 6:30 μ.μ. για να πάρει νερό από ένα ρυάκι κατά μήκος του Taboose Pass του πάρκου, όταν ένιωσε ένα τσίμπημα που νόμιζε ότι ήταν τσίμπημα αράχνης.

«Στη συνέχεια, δεν μπορούσε να αισθανθεί το δέρμα στα πόδια της και δεν μπορούσε να συνεχίσει την κατάβαση του βουνού», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της κομητείας Inyo.

Ευτυχώς για την ίδια, κατάφερε να καλέσει βοήθεια και να δώσει τις συντεταγμένες της προτού κλείσει το τηλέφωνό της από μπαταρία.

Η Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης της κομητείας Inyo έσπρωξε ένα τροχήλατο φορείο μεταξύ της αφετηρίας του μονοπατιού και της ακινητοποιημένης πεζοπόρου αλλά έφτασε μόλις ένα τέταρτο του μιλίου κοντά στο θύμα όταν το μονοπάτι έγινε πολύ δύσβατο.

Στην προσπάθειά της να αποφύγει το χιόνι, η πεζοπόρος είχε περπατήσει κατά λάθος μέσα από ένα σημείο με τσουκνίδες

Τελικά η ομάδα προχώρησε προς το μέρος της πεζή και την έδεσαν με ειδικά σχοινιά προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλειά της. Η επιχείρηση διήρκεσε συνολικά πέντε ώρες.

Διάσωση πεζοπόρου

Εικόνα από τη μεταφορά της πεζοπόρου με φορείο

Η επικίνδυνη τσουκνίδα

Τις ημέρες που ακολούθησαν, οι γιατροί αποφάνθηκαν πως η γυναίκα ουδέποτε δέχτηκε κάποιο δάγκωμα αράχνης, ούτε κάποιου άλλου ζώου.

«Οι διασώστες πιστεύουν ότι τσιμπήθηκε από τσουκνίδες που βρίσκονταν στο κατάφυτο μονοπάτι», δήλωσε στη New York Post η Lindsey Stine από το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

Στην προσπάθειά της να αποφύγει το χιόνι, η πεζοπόρος είχε περπατήσει κατά λάθος μέσα από ένα σημείο με τσουκνίδες στο μονοπάτι Taboose Pass, το οποίο δεν συντηρείται τακτικά και είναι κατάλληλο μόνο για οχήματα μεγάλου ύψους.

Τα φύλλα και οι νεαροί μίσχοι της τσουκνίδας είναι εφοδιασμένα με μυρμηκικό οξύ και άλλες ουσίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό όταν τρυπήσουν το δέρμα, σύμφωνα με την Britannica.

Εάν αγγιχτούν, αυτές οι τρίχες που μοιάζουν με βελόνες εγχέουν το οξύ στο δέρμα, προκαλώντας αίσθημα καύσου, μυρμηγκιάσματος, φαγούρα και εξάνθημα.

Ευτυχώς, τα συμπτώματα συνήθως δεν διαρκούν περισσότερο από 24 ώρες.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024