Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με την Τροχαία να είναι επί ποδός εφαρμόζοντας αυξημένα μέτρα στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Εντός της Αττικής ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση από δάσος Χαϊδαρίου έως τα διυλιστήρια Ασπροπύργου ενώ καθυστερήσεις άνω των 20 λεπτών σημειώνονται στην Αττική Οδό από τον Ασπρόπυργο έως την έξοδο της Ελευσίνας.

Αυξημένη κίνηση από το Χαϊδάρι έως τον Ασπρόπυργο

Αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα έως τα Μέγαρα.

Παράλληλα προβλήματα θα συναντήσουν οι οδηγοί στο οδικό τμήμα της Αθηνών- Κορίνθου μεταξύ Αγίων Θεοδώρων και των διοδίων Καλαμακίου.

Καλύτερα είναι η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου υπάρχουν καθυστερήσεις μόνο στα διόδια Αφιδνών.

Υπενθυμίζεται έως τη 13:00 το μεσημέρι απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών. Δείτε live την κίνηση εδώ.

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας

Τη λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία έως και τη Δευτέρα (24/6).

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), καθώς και σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, καθώς και σε σημεία, όπου λόγω εορταστικών εκδηλώσεων παρατηρείται αυξημένη κίνηση χρηστών του οδικού δικτύου,
  • συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
  • χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ)
  • συνεργασία και συντονισμός με όλους τους συναρμόδιους φορείς – υπηρεσίες καθ’ όλο το 24ωρο, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων προβλημάτων ανακύψουν και ενημέρωση των πολιτών μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών επικοινωνίας της Αστυνομίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Όσα πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί

Η ΕΛΑΣ. με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι «η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει έκκληση τους οδηγούς:

  • να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
  • να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
  • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.