Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: «Τη σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο» είπε στους αστυνομικούς ο 81χρονος

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: «Τη σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο» είπε στους αστυνομικούς ο 81χρονος

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες, που έρχονται στο φως για τη γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη. Πριν από 15 ημέρες ο συζυγοκτόνος είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση για τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (21/6) στην Αλεξανδρούπολη, με θύμα μια 73χρονη και δράστη τον 81χρονο σύζυγό της, ο οποίος τη σκότωσε με μαχαίρι μέσα στο σπίτι τους.

Αμέσως μετά την αποτρόπαιη πράξη του, ο δράστης βγήκε στο μπαλκόνι και φώναξε «σκότωσα τη γυναίκα μου», ενώ αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πίνοντας χλωρίνη. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, στους αστυνομικούς, που έχουν αναλάβει την υπόθεση και του πήραν κατάθεση από το νοσοκομείο, ο συζυγοκτόνος είπε πως «τη σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο».

O ηλικιωμένος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο και για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας

Όπως ανέφερε, εκείνος και η σύζυγός του, τσακωνόντουσαν για την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε, με συνταγή ιδιώτη ψυχιάτρου, ο οποίος τον επισκεπτόταν κατ’ οίκον.

Ο ίδιος αρνούνταν να πάρει τα φάρμακα του και την ώρα της διαφωνίας, πήρε ένα μαχαίρι και σκότωσε την 73χρονη γυναίκα.

«Ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο, θόλωσα και γι’ αυτό την σκότωσα. Είχε ζητήσει πριν από λίγες ημέρες μαζί με την κόρη μου να με εξετάσει ψυχίατρος και στη συνέχεια μου έφεραν έναν και μου έδωσε χάπια», είπε ο δράστης στην κατάθεσή του.

Αφού λάβει εξιτήριο, ο ηλικιωμένος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο και για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Πριν δύο εβδομάδες είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές

Πριν από 15 ημέρες ο 81χρονος είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία. Συγκεκριμένα, είχε χτυπήσει τον μικρό εγγονό του με το μπαστούνι του μετά από καυγά που είχαν. Τότε ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή να αφεθεί ελεύθερος.

Μάλιστα, η σύζυγός και η κόρη του ζήτησαν μέσω του Αξιωματικού Υπηρεσίας του Α.Τ Αλεξανδρούπολης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης τη ψυχιατρική του εξέταση. Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν έκρινε σκόπιμη την ψυχιατρική του αξιολόγηση.

«Δεν έχω ιδέα (πώς έγινε), εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι η αστυνομία και ο εισαγγελέας δεν έκαναν καλά την δουλειά τους, ενώ τους είχαμε πει, τους είχαμε προειδοποιήσει. Απ’ ό,τι ξέραμε, ο πατέρας μου είχε κάποια θέματα», δήλωσε η κόρη του θύματος λίγο μετά τη δολοφονία της μητέρας της.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος

Ο ιατροδικαστής, στη μαρτυρία του, καθηλώνει με όσα κατέγραψε στο άψυχο σώμα του θύματος.

«Δώδεκα τραύματα και εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία, τεράστια ποσότητα αίματος. Πρωί – πρωί πιθανόν να έγινε. Ο θάνατος ακαριαίος ήταν», είπε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης.

Μάλιστα, χαρακτήρισε το έγκλημα ως ένα από τα πιο βίαια και σκληρά εγκλήματα που έχει αντιμετωπίσει.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές κατέγραψαν κοντά στο σώμα της θανούσης μαχαίρια και όχι κατσαβίδι, όπως ήταν η αρχική ενημέρωση των γειτόνων, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για ένα ακονιστήρι, με τον δράστη να φέρεται να ακόνισε το φονικό μαχαίρι πριν διαπράξει το αποτρόπαιο έγκλημα.

Σύμφωνα με τους περίοικους, υπήρχαν συνεχώς καυγάδες μεταξύ του ηλικιωμένου ζευγαριού, αλλά κανείς δεν περίμενε ο 81χρονος να βάψει τα χέρια του με αίμα.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024