Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεία: Προσπάθειες η μεγάλη φωτιά να μην περάσει προς Σιμόπουλο ή Εφύρα

Ηλεία: Προσπάθειες η μεγάλη φωτιά να μην περάσει προς Σιμόπουλο ή Εφύρα

Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες φωτιάς δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία. Κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 4 το Σάββατο. Σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου.

Στην ευρύτερη περιοχή της Πηνείας Ηλείας παραμένει το μεγαλύτερο μέτωπο φωτιάς στην Πελοπόννησο. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, στην ενημέρωση που πραγματοποίησε στο βράδυ της Παρασκευής (21/06), χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση ενώ σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει.

Οι φλόγες που άρχισαν να ξεπηδούν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (21/06) πέρασαν μέσα από οικισμούς προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια ενώ στην Μυρτιά Ηλείας ένας άνδρας 55 ετών έχασε τη ζωή του βοηθώντας στο έργο της κατάσβεσης τη φωτιάς που πλησίαζε το χωριό.

Σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου στο Σιμόπουλο Ηλείας

Πριν τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε στο Σιμόπουλο Ηλείας με την συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Νίκου Ρουμελιώτη, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Τσαπικούνη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε η μεγάλη πυρκαγιά να μην περάσει προς Σιμόπουλο ή Εφύρα.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για το Σάββατο, 22 Ιουνίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.

Sports in

Αποκάλυψη: Συνελήφθη στο Πόρτο Ράφτη 60 χρόνος Βέλγος «βαρόνος» ναρκωτικών

Ο κακοποιός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Πόρτο Ράφτη από το Λιμενικό Σώμα, καταζητείτο διεθνώς από το 2010

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024