Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το ρόφημα που πρέπει να επιλέγετε στις πτήσεις

Αυτό είναι το ρόφημα που πρέπει να επιλέγετε στις πτήσεις

Πώς μπορεί να σας ωφελήσει ένα συγκεκριμένο ρόφημα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Ολοι έχουν το αγαπημένο τους ποτό σε διαφορετικές φάσης της ημέρας, σε διαφορετικές ώρες και μέρη. Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, αρκετοί επιλέγουν να πιούν καφέ, ή κάποιο ανθρακούχο αναψυκτικό, αν και πιο υγιεινό είναι το νερό. Όμως υπάρχει ένα φαινομενικά αδιάφορο ποτό, που λέγεται ότι είναι η πιο ιδανική επιλογή στα 36.000 πόδια, κι αυτό είναι η τζιτζιμπίρα.

Τι είναι η τζιτζιμπίρα

Το ginger ale, όπως είναι γνωστό στο εξωτερικό, για αρκετούς δεν θεωρείται κάτι συναρπαστικό. Πρόκειται για αναψυκτικό, αρωματισμένο με πιπερόριζα (ginger). Η τζιτζιμπίρα, αποτελούσε κάποτε ένα από τα πιο δημοφιλή αναψυκτικά στη Βόρεια Αμερική. Αναπτύχθηκε αρχικά στην Ιρλανδία τη δεκαετία του 1840 και έγινε διάσημο αρκετά γρήγορα στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Ο John J. McLaughlin από το Enniskillen του Οντάριο, δημιούργησε το 1904 το Canada Dry, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands dry ginger ale μέχρι σήμερα. Τη δεκαετία του 1920, το αναψυκτικό έγινε αναπόσπαστο μέρος των speakeasy στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, στις μέρες μας, δεν βρίσκεται στη λίστα με τα δημοφιλή -ειδικά στη χώρα μας- και δεν έχει μεγάλη ζήτηση.

Γιατί είναι το ιδανικό αναψυκτικό για τις πτήσεις

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ότι οι γευστικές μας αισθήσεις λειτουργούν λίγο διαφορετικά όταν ταξιδεύουμε. Αυτό συμβαίνει διότι ο αέρας που κυκλοφορεί στο αεροσκάφος είναι πολύ ξηρός και η πίεση της καμπίνας μπορεί να αλλάξει λίγο τη γευστική μας αίσθηση και την όσφρηση, καθιστώντας ορισμένες τροφές και ποτά να φαίνονται λίγο διαφορετικά απ’ όταν είμαστε στο έδαφος. Ο αέρας μέσα στην καμπίνα ενός αεροσκάφους είναι τόσο ξηρός, όσο και σε μια κορυφή βουνού που βρίσκεται 6.000 έως 8.000 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Λόγω αυτού, οι γλυκές και οι αλμυρές γεύσεις επηρεάζονται περισσότερο, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Lauren Grosskopf. Όσον αφορά στη τζιτζιμπίρα, η γεύση της φαίνεται να αλλάζει και δεν είναι πια τόσο γλυκιά. Αυτό που την καθιστά ιδανική, είναι η ύπαρξη του τζίντζερ, που έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Το τζίντζερ χρησιμοποιείται πολύ συχνά για τη ναυτία και τη δυσπεψία, αλλά και ως αντιφλεγμονώδες. Άρα, η επιλογή του, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε ενοχλήσεις στο στομάχι, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

 Πηγή: Diakopes

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024