Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές: Πώς να πακετάρετε τα ρούχα στη βαλίτσα χωρίς να τσαλακωθούν

Διακοπές: Πώς να πακετάρετε τα ρούχα στη βαλίτσα χωρίς να τσαλακωθούν

Φεύγετε ταξίδι και φτιάχνετε βαλίτσα; - Ειδικός εξηγεί πώς θα κάνετε τα ρούχα σας να φαίνονται πάντα σιδερωμένα

Όταν πακετάρουμε για ένα μικρό ή και πιο μεγάλο ταξίδι, υπάρχουν πολύ περισσότερες προκλήσεις απ’ ότι μπορούμε να φανταστούμε. Εκτός από το πόσα ρούχα θα χρειαστούμε, πώς και αν θα τα χωρέσουμε, σημαντικό είναι να φτάσουν όσο πιο άθικτα γίνεται στον προορισμό μας. Ας το παραδεχτούμε, κανείς δεν χαίρεται να φοράει τσαλακωμένα ρούχα.

Αν πρόκειται για ένα σύντομο ταξίδι που δε μας αφήνει περιθώρια να κουβαλήσουμε μαζί μας σίδερο στη χειραποσκευή, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να κρατήσουμε τα ρούχα μας όσο πιο ατσαλάκωτα γίνεται. Κι όμως, δεν είναι τόσο δύσκολο, αρκεί να ακολουθήσουμε τα σωστά tips.

Πώς θα πακετάρετε χωρίς να χρειάζεστε σίδερο

Ευτυχώς υπάρχουν οι ειδικοί σε αυτά τα ζητήματα, που μας βοηθούν κάθε φορά να ξεπεράσουμε αυτά τα μικρά εμπόδια. Αφού αποφασίσετε με προσοχή πόσα και ποια ρούχα θα βάλετε στη βαλίτσα, σιδερώστε τα και ακολουθήστε τις συμβουλές. Η Μαριλένα Πατέρα, γνωστή ως The Tidy Guru, είναι Professional Organizer και μας εξηγεί πώς θα κάνουμε το packing εύκολη υπόθεση.

Αρχικά, τονίζει ότι πρέπει να προτιμάμε εξαρχής τα υφάσματα που δεν τσαλακώνουν πολύ και στην συνέχεια να τα διπλώνουμε πάρα πολύ προσεκτικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στρώσουμε καλά το ύφασμα και να προσπαθούμε να μην δημιουργούνται τσακίσεις. Σε αυτό βοηθούν και οι θήκες οργάνωσης ταξιδιού, που εκτός από την αποφυγή του τσαλακώματος, μας εξοικονομούν και χώρο.

Ακόμα μια συμβουλή είναι να δοκιμάσετε να προσθέσετε ριζόχαρτο ή πλαστικό (όπως για παράδειγμα σακούλα καθαριστηρίου) ανάμεσα στα ρούχα, μειώνοντας έτσι την τριβή μεταξύ τους. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε και τα λάστιχα που έχει η βαλίτσα, ώστε να παραμένουν σταθερά.

Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν σας περνάει από το μυαλό, είναι μεγάλης σημασίας το μέγεθος της βαλίτσας. Η Μαριλένα Πατέρα, μας συμβουλεύει να επιλέξουμε την κατάλληλη. Μια βαλίτσα μεγαλύτερη από αυτή που πραγματικά χρειάζεστε θα αφήσει τα ρούχα να μετακινηθούν στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα να τσαλακωθούν όπως και μια μικρότερη θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα καθώς τα ρούχα θα πιεστούν πολύ. Όταν φτάνετε στον προορισμό, είναι καλό να βγάζετε κατευθείαν τα ρούχα και να τα κρεμάτε, ώστε να μην παραμένουν στριμωγμένα.

Extra Tip

Ακόμα κι αν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρετε πλήρως, υπάρχει ένα πανεύκολο κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια. Ένα σπρέι κατά του τσαλακώματος θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε εύκολα τα ρούχα. Μάλιστα, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Σε ένα μπουκαλάκι ταξιδιού με σπρέι, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι νερό, 2 κ.γ μαλακτικό, 2 κ.γ οινόπνευμα και είναι έτοιμο για χρήση.

Πηγή: diakopes.gr

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024